Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyermekünknek az összes...

A gyermekünknek az összes McDonald's Happy Meal menü játékot meg szoktuk venni ami 10 játékot 10 étkezést jelent havonta ez káros a gyerekre vagy ez még belefér?

Figyelt kérdés
2022. okt. 9. 17:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
87%
Ez sokmindent megmagyaráz. Én pl. tök hülyén néztem, amikor megkérdezte az óvónő, hogy anyuka szokott főzni? Mondtam, hogy persze. Azt mondja sejtette, mert a gyerek szinte az összes ételt felismeri, amit elé raknak. De én nem értettem, hogy akkor a többi mégis mit eszik? A férjem mondta, hogy biztos rendelnek. Ennyibe is hagytam (bár a rendelt kaját is fel lehet szerintem ismerni), de azt álmomban sem gondoltam, hogy van gyerek aki szó szerint mekis kaján él. Persze, ha elhúzódik egy nagyobb vásárlás, mi is beugrunk enni valamit (3-4 havonta egyszer), a sült krumplijukat pl. kifejezetten szeretem. De, hogy minden nap ezt együk, az durva lenne. Tűzoltásnak jó, hogy kihúzzuk míg hazaérünk. Ennek fényében én azt is elhiszem, hogy ez nem kamu kérdés.
2022. okt. 9. 21:37
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát szavakat sem találok erre, ha komolyan nem tudod erre a választ...
2022. okt. 9. 23:08
 23/29 anonim ***** válasza:
7%

Mostanában mi többször megyünk. (nekem a minyonos nagyon tetszett, öltöztetős, logikai, kézügyességet fejlesztő cucc volt, nem műanyag tologatós vacak).

Így néz ki: veszek két happymealt reggelente. Egy sajtos toastot megeszik a gyerek, van hozzá egy saláta, kiszedegetem neki a céklát belőle mellé, én meg megeszem a többit. NArancslevet megissza, pürét elrakom, játékot elrakom. Veszek egyet magamnak is, elrakja belőle a mentesvizet(vagy megiszom belőle a narancslevet), megeszik egy sajtostoastot vagy beviszi a suliba. Sárgarépakorongokat beleszórom a starbucksos humuszhoz rakott zöldségekhez, megeszem később, vagy ő viszi a suliba és megeszi. Ha van keddve egy pürét visz suliba, egy játékot elrakok.

Ha minden játék/könyv megvan, akkor a maradékot bontatlanul eladjuk 300 ftokért. Most összerakós autó van, műanyag is, papír is, szerintem ilyen jót még sosem adtak. Legutóbb még 1130 vagy mennyi volt, már 1330? Reggel megnézzük, úgyis ott eszik. Semmi baja nem lesz a sajtos kenyértől és zöldségtől és gyümölcspürétől és narancslétől/víztől a gyereknek.

Azt is szoktuk, hogy reggel nincs időm teát főzni, beöntöm a sulis kulacsába a mentesvizet, marad benne egy deci, ahhoz kérek teát, azt beöntöm a vizes flakonba, az egydeci víz lehűti kicsit, így van teája is, vize is, zöldséget és sajtos szendvicset meg visz a suliba. És képzeljétek, így is meg szokta hagyni sokszor, pedig ő kéri. Az óvónőnek meg üzenem, hogy a gyerek nem azért nem eszi meg a főtt ételt, mert nem ismeri, hanem mert kényszeres, válogatós, már bölcsi előtt se ette meg, és elhiheti hogy még gyorskajával is szenvedés etetni, mert ott is válogat! Meki előtt is voltak ilyen gyerekek, akkor meg arra panaszkodtak, hogy csak a vajas kenyeret eszi meg. Az enyém pl nem eszi meg a sonkás toastot, csak a sajtosat. A baconösre fél éve sikerült rábeszélnem, hogy egyáltalán megkóstolja, azóta ritkán azt is megeszi. A válogatós gyerek születésétől fogva válogatós, és köze nincs ahhoz, hogy a szülő is válogat, vagy hogy van terítve, vagy milyen étel van otthon, vagy hol esznek, vagy egyszerre hányan! És abban is válogat, amit nem hinnél, csokiban, édességben és gyorskajában is.

2022. okt. 10. 04:13
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek nem magától ment be a mekibe gondolom utolsó. Te vitted be. Ha valamit nem ismer az nem hiányzik. A másik pedig szoktatás kérdése. Hogy megtudod e kedveltetni vele az ízeket már egész piciként, hogy együtt eszik a család, jó minőségű változatos ételeket. Nem adod fel mikor kiköpi a zöldséget és a főzeléket és viszed a mekibe hogy egyen végre valamit.
2022. okt. 10. 05:43
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Baromira érdekel, miért a gyereknek kell megzabálni a kaját. Edd meg, a játékot meg add neki.
2022. okt. 10. 07:43
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem 23# miért vagy ennyire lusta készíteni a gyerekednek normális ennivalót..
2022. okt. 10. 09:00
 27/29 anonim ***** válasza:
81%
#23 màr millioszor leirta hogy a gyereke válogatós, de nem az ő hibàja. Most meg csak kibukik hogy mekiről starbucksra járnak. Teàt "nincs idő főzni"? Akkor képzelem rendes ételt mennyit sikerül. Nevetséges. Sajtot zöldséget miért ilyen helyen kell venni? Rendes bolti már nem is jó.
2022. okt. 10. 10:38
 28/29 anonim ***** válasza:
0%

Még jó, hogy én vittem be! Ahogy én viszem minden étterembe is, mert én nagyon szeretek máshol enni. Luxusétteremben is volt már, meg egy rakás helyen. Képzelheted mennyit főzök:) Sokat. Többgenerációs ház, a rokonok is naponta főznek és nyomatják az ételt nekünk(is). Azok se kellettek neki soha. Ha nem járt volna mekibe, akkor megenné az üres jázminrizst(csakazt, csak bizonyos módon), a füstli classic virslit(csak azt a márkát), és az üres pékárukat, meg egy két zöldséget(pl nyers cékla, nyers paprika, nyers jégsaláta, más nem) és egy két gyümölcsöt(csak banán, néha alma, más nem.

Nem a mekitől lett válogatós, előbb volt az, aztán vittem mindenfelé, és ott is válogatós. Engem nem zavar, hogy a mekiben IS eszik:) Nemérdekel, ha lepontoztok, én tudom, hogy bajnok reggelit szoktam csinálni(hétvégén), szuperül főzök babakora óta, és minden kaja szuper körülöttünk, neki mégsem kell, mert a válogatósság pszichés, nem ízlés kérdése. Eleinte ugyanúgy pürésítettem a biocuccokat, mint mindenki, majd amint kudarc lett, nyúltam mindenfelé, hogy egyen bármit. Az is kb 2,5 éves korában jött el, hogy megette a vajaskenyeret. Gondoljátok én nem vajaztam meg?:) KEll, hogy a gyerek jóllakjon és az is kell, hogy hízzon, nagyon vékony volt annak ellenére, hogy csak hízlaló ételeket evett meg.

Igen, leírom, hogy válogatós, de ez nincs összefüggésben a mekivel. Ha figyeltél írtam, hogy ebben is válogat, és vagy 100x kellett elvinnem, mire itt is hajlandó volt megenni valamit. Otthon már több ezerszer voltak bizonyos ételek, azok 95% most sem megy, tegnap tökfőzelék volt és pörkölt karajból.

Tudom, hogy szeretnétek ahhoz ragaszkodni, hogy a tiétek azért nem válogat, mert olyan rohadt jól főztök, de ez nem igaz. A gyerekek nagyrésze magától kóstol meg ételeket és nem válogat nagyon, a menzakaját is betolják. Aki meg válogat, az nem csak szr ételeknél, hanem minden nemzet, minden konyhájában. Az a szerencséje, hogy ilyen helyen élünk, különben kb kenyéren élne/vagy rizsen. Ehhez képest ez a fajta sajt és a csibefalat már luxus, hogy benyomja. Amúgy ezt a teát is én csinálom, csak forró vizet adnak, külön teafüvet, cukrot, citromlevet, mézet. A mézet nem eszi meg, azt nem rakom bele, és észreveszi a teában a méz ízét.

2022. okt. 10. 17:04
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ismerőseim akiknek vàlogat a gyereke, egynek sem jutott eszébe ezért nonstop mekibe vinni. Érdekes, minden gyerek életben van még, és nem úgy festenek mint egy etióp. Én pl sehol nem írtam, hogy olyan kivételesen jól főzök, de tény, hogy az az elvem, ha nem eszik majd eszik következő étkezésre, vagy utàna. Pont. Gyerek nem halt még éhen kaja mellett. És tudja, érzi is hogy ez a "szabály", mert nem vagyok hajlandó ezerfélét főzni, meg 200 helyre elvinni, meg bedilizni. Az ilyen gyerek röhögve csinál hülyét a saját anyjaból, mert pontosan tudja, hogy működik a kis játéka amit űz veled.
2022. okt. 10. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!