Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyümölcspüréből mi a napi...

Gyümölcspüréből mi a napi maximum?

Figyelt kérdés

15 hónapos (még szoptatott) gyermekem reggelire kap max.1 db üveges gyümölcspürét, gabonákkal, puffasztott magvakkal sűrítve. Ezen felül a férjem van, hogy 3-4 tasakos gyümölcspürét is beletol a nap folyamán. Ha nyikkan egyet a gyerek, vagy a nagy lakásfelfedezésben elkezdi pakolgatni a püréket, akkor biztos, mert olyat akar enni és már adja is neki.

Én szeretnék rendszert és következetességet az étkezésben és minél kevesebb desszertet, de lehet hogy rosszul gondolom. Van erre valamilyen tudományos vagy szakmai ajánlás, hogy mi az ideális mennyiségű bolti gyümölcspüré naponta? Vagy hogy mely napszakban, vagy hogy érdemes adagolni?

Snack-ként extrudált, natúr kukoricarudakat szokott rágcsálni, amiért sokkal jobban rajong, mint a püréért, amit fél perc alatt kihörpint a tasakból.

2022. okt. 3. 02:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#10 Ha van fog akkor van fogmosás is.

Nekem sincs rossz fogam, még fogkövem se.

2022. okt. 3. 18:09
 12/16 anonim ***** válasza:
Miert adsz neki ilyen bolti vackot? Raadasul napi 3-4? A legolcsobb is mar 200 ft,az havi szinten egy vagyon ezert a szarért. Inkabb vegyel a piacon gyumolcsot es keszits neki te. Lehet kapni ilyen ujratoltheto,moshato tasakot. Beletoltod amit keszitesz es ugyanugy kiszipokazza,a feeling megmarad de nem vackot eszik:)
2022. okt. 5. 20:55
 13/16 anonim ***** válasza:

Hát vagy mondok jobbat, adj neki egészben gyümölcsöt, csak megmosni kell (vagy banán esetében pl még azt se), és sokkal tovább is eltart, mint kiszipkázni a tasakból a pürét. 15 hónaposan ez nem lehet gond már, és a férjednek sem akkora kihívás talán, meg te se szivatod magad feleslegesen pürésítéssel meg tasak-újrahasznosítással meg ilyenekkel. Oké, ősszel már relatíve kevés dolognak van szezonja (szilva, alma, körte, füge, amiket hacacáré nélkül lehet már neki adni, a szőlőt felezgetni valóban elég macera, ezt elismerem), de szerintem a télen, boltban vásárolt narancs vagy banán sem tragédia, még ha nem is bio, akkor is kevesebb adalékanyag, cserébe több rost. Nem is olyan, mint a nagyi kertjéből a bio málna májusban, de a semminél talán mégis csak jobb.

Amúgy én nem vagyok ellenzője a bolti püréknek sem, de én ezeket inkább azokra az időszakokra tartalékolom, amikor nem alternatíva a friss gyümölcs magában - pl utazáskor vagy ilyen vészhelyzet esetére, amikor kb üres a hűtő meg ilyenek. A mindennapokban szerintem full felesleges és sokkal jobb alternatívákkal lehet szolgálni, ami végső soron a gyereknek is jót tesz.

2022. okt. 5. 21:48
 14/16 A kérdező kommentje:
Végül nem a védőnőt, hanem a gyermekorvost kérdeztem meg, amikor oltani vittük, és ő sajnos helyeselte a pürét, mondván, hogy nincs benne semmi adalék, extra cukor, lehet neki adni korlátlanul, csak ne hígítsuk, az innivaló mindig víz legyen. Egyet én is elfogyasztottam ebből azóta és meglepetésemre nem ért a metszőfogaimhoz hozzá, sőt direkte úgy le lehet nyelni a kiszívással együtt, hogy kb. az ízét sem érzem. Lehet, hogy egy kicsi máshogy csinálja, de ha azt nézem, hogy a gyermekünknek sem kell fél percnél több, hogy kivégezzen egy tasakot, lehet, hogy hasonló a technika. Viszont kanállal tuti végigmosná a metszőfogakat is.
2022. okt. 6. 16:02
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát látod kérdező, leírtuk 20-an, hogy miért ne add, és milyen alternatívákat kereshetnél helyette, de azt hiszem, neked kényelmesebb beletörődni a napi 4 pürébe, mint hogy felvedd a harcot a férjeddel, vagy a gyerekkel, és a feloldozást az orvos meg is adta (szerintem helytelenül, én nem értek vele egyet, semmiből nem jó a korlátlan, de ezt te is tudod).
2022. okt. 7. 14:03
 16/16 A kérdező kommentje:
Jóindulat. Pont, hogy érveket, tudományos tényeket kerestem saját álláspontom alátámasztására és ezért kérdeztem meg bátran a gyermekorvost is, biztosra véve, hogy az én oldalamon áll. Tévedtem, megosztottam. A férjem nem fog gyümölcsöt a kezébe venni, mert nincs rajta kupak és ha valami nem azonnal áll a rendelkezésére, idegbajt kap. Gondoltam, eldugom a püréket, mert arra (is) lusta, hogy újat vegyen.
2022. okt. 7. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!