Gyümölcspüréből mi a napi maximum?
15 hónapos (még szoptatott) gyermekem reggelire kap max.1 db üveges gyümölcspürét, gabonákkal, puffasztott magvakkal sűrítve. Ezen felül a férjem van, hogy 3-4 tasakos gyümölcspürét is beletol a nap folyamán. Ha nyikkan egyet a gyerek, vagy a nagy lakásfelfedezésben elkezdi pakolgatni a püréket, akkor biztos, mert olyat akar enni és már adja is neki.
Én szeretnék rendszert és következetességet az étkezésben és minél kevesebb desszertet, de lehet hogy rosszul gondolom. Van erre valamilyen tudományos vagy szakmai ajánlás, hogy mi az ideális mennyiségű bolti gyümölcspüré naponta? Vagy hogy mely napszakban, vagy hogy érdemes adagolni?
Snack-ként extrudált, natúr kukoricarudakat szokott rágcsálni, amiért sokkal jobban rajong, mint a püréért, amit fél perc alatt kihörpint a tasakból.
#10 Ha van fog akkor van fogmosás is.
Nekem sincs rossz fogam, még fogkövem se.
Hát vagy mondok jobbat, adj neki egészben gyümölcsöt, csak megmosni kell (vagy banán esetében pl még azt se), és sokkal tovább is eltart, mint kiszipkázni a tasakból a pürét. 15 hónaposan ez nem lehet gond már, és a férjednek sem akkora kihívás talán, meg te se szivatod magad feleslegesen pürésítéssel meg tasak-újrahasznosítással meg ilyenekkel. Oké, ősszel már relatíve kevés dolognak van szezonja (szilva, alma, körte, füge, amiket hacacáré nélkül lehet már neki adni, a szőlőt felezgetni valóban elég macera, ezt elismerem), de szerintem a télen, boltban vásárolt narancs vagy banán sem tragédia, még ha nem is bio, akkor is kevesebb adalékanyag, cserébe több rost. Nem is olyan, mint a nagyi kertjéből a bio málna májusban, de a semminél talán mégis csak jobb.
Amúgy én nem vagyok ellenzője a bolti püréknek sem, de én ezeket inkább azokra az időszakokra tartalékolom, amikor nem alternatíva a friss gyümölcs magában - pl utazáskor vagy ilyen vészhelyzet esetére, amikor kb üres a hűtő meg ilyenek. A mindennapokban szerintem full felesleges és sokkal jobb alternatívákkal lehet szolgálni, ami végső soron a gyereknek is jót tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!