Más gyereke is ennyire fázós?
7 éves elsős kislányom minden reggel rettenetesen fázik. Nem akar ráülni a wcülőkére, mert szerinte nagyon hideg. Nem akarja felvenni a ruháit, mert nagyon hidegek. Egész öltözés alatt nyüszög, néha sír is a hideg miatt. Nem akar leülni az étkezőasztalhoz, mert hideg a szék, ezért egy nagy plédet terítek a székre, és abba bugyolálva reggelizik. 21-22 fok van a lakásban kora reggel, és a család többi tagjának ez teljesen megfelel, se a kisebb, se a nagyobb tesó nem fázik, se mi, szülők. De ő akkor is fázott, amikor 24 fok volt reggel.
Nem szeretnék máris fűteni, abszurdnak érzem ilyenkor, és télen sem szeretném a fűtést 25 fokra állítani, márpedig az alatt tuti minden reggel jön a fázós tortúra.
Másnak is van ilyen fázós gyereke? Vagy neki sincs olyan hideg igazából, csak simán reggeli nyűgösség ez? Lehet valami szervi háttere van ennek a fázósságnak? Amúgy nagyon-nagyon vékony kislány, hiába eszik rendesen, talán ezert is fázós, nem tudom. Ki hogy kezeli az ilyet?
Oké, hogy öltöztessem fel jól, de már az is harc, mert szerinte hidegek a ruhák. Majd télen rárakom a radiátorra őket, de most? És a wcülőkére nem tudok meleg plédet teríteni, mint az étkezőszékre. Ma már hosszú percekig nyafogott, mire mondtam, hogy 3-ig számolok, és mostmár üljön rá, és akkor ráült, de úgy, mintha kínoznák közben.
Másnak is van ilyen gyereke? Nem is igazán tanácsokat várok, inkább csak megnyugtató beszámolókat hasonló gyerekekről :)
Az enyèm meg a másik véglet.
20 fokban izzad..
9 fokban úgy kellett ma a pulcsit ráimádkoznom..
3 éves
Én vagyok fagyosabb.
Egyébként nekem folyamatos vashiányom van..rettentő alacsony vérnyomásaal ( max 110/ 65 de jellemzőbb a 90/60)
Vele minden oké??
Nem feltétlen függ ez össze a vékonysággal. Barátom is nagyon vékony, ő egyáltalán nem fázós, én vékonyan nagyon. Télen nekem is kínszenvedés ráülni a fém ülőkére, mert a wc-ben nincs fűtés és éjszakára így könnyebben lehűl a nagy hidegekben a helység. Esetleg, ha fa ülöke lenne, lehet jobb lenne, de ilyen fázósan ez is kérdéses.
Lehet, érdemes lenne egyeztetni a házi orvossal, hátha keringési probléma. Vagy mindig is ilyen fázós volt?
Nekem vékonyka a lányom (7) de nem fázós. Bezzeg én úgy vok mint a lányod, 😅
Egyébként éjszaka jól alszik? Kipihent reggelre?
Én akkor ha fáradt vok, még jobban fázom
Gyerekként én is ilyen voltam.
Viszont az állandó vérvétel és vaspótlás is megvolt, szinte mindig vérszegény voltam.
Egyébként a lányom fázós, de nem ennyire. A fiam pedig egyáltalán nem. 23 fokban itthon rövidnadrágban érzi jól magát.
24 vagyok, a mai napig nagyon vékony és nagyon fázós, szervi oka nincs, vagy ha van is, három évnyi vizsgálás, tűszúrogatás és általános bsztatás után 14 évesen megelégeltem az orvososdit, úgyhogy soha nem tudott kiderülni.
ami nálam biztos: hajnali hatkor sokkal jobban fázom húsz fokban, mint reggel kilenckor, ha ideges vagyok, szorongok, folyamatosan fázok, és igen, a fém és műanyag felületek brutálisak. nálunk a párnázott fa székek, mamuszok, bolyhos pizsamák és overallok váltak be végül, illetve az ágyban a matrac és közöttem van egy plusz birkaszőr, hogy melegítsen, meg mert a padló is hideg (bár az igazoltan, mások szerint is hideg, garázsok vannak alattunk azt meg ugye nem fűtik...) a szőnyegem alá berámoltuk a gyerekkori habtapi kirakó matracot.
amit ne tegyél, az a csesztetés, a végtelen "de nincs is hideg" kezdetű vitákkal való zaklatás, mert annak tényleg csak az lesz a vége, hogy fázik, és még szorong is hogy észre ne vedd.
Lehet, hogy egy kis „hiszti”, de amúgy, én ugyanilyen vagyok, mint a lányod… csak felnőtt…
Nekem a 20-21 fok komolyan mondom, fagyhalál.. 27-8 fok van télen, most nem lesz, mert odafent elintézték, már előre rosszul vagyok.
A munkahelyemen is állandóan megfagyok, más rövid ujjúban, én kabátban ülök…
Szóval, igen, van ilyen, hogy valaki ennyire reszket, nem bírja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!