Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miket főztök gyereketeknek "...

Miket főztök gyereketeknek " (Norbi) fogyókúra" mellett?

Figyelt kérdés

Van itt olyan anyuka, aki fogyókúrázik (konkrétan a Norbi módszerre gondolok)? Hogyan oldjátok meg a főzést, miket ehet egy 1-1,5 éves kisgyerek ezekből?

pl. a liszttel készítem a főzeléket, rántott húst, akkor ehetjük mindketten?

Vagy neki sima lisztből készítsem? És az édességek? Én steviát használok, az neki is jó. De sütibe, kenyérbe is kell liszt.

Ti hogyan oldjátok ezt meg?

Kérném, hogy az válaszoljon, aki így fogyózik, egyéb válaszoktól kíméljetek :)

2010. szept. 25. 16:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Norbinak a lényege, hogy nem a hagyományos liszttel főzöl, hanem teljes kiőrlésűvel vagy kiváltod mással. Meg az, hogy mindent ehetsz, csak nem mindegy mikor.

Véleményem szerint az update szerint készített ételeket is eheti a gyerek, még jobb is, mint a hagyományos, csak a megfelelő tápértékre kell figyelni, mert ugye ők nem fogyóznak.

Én ettem már teljes kiőrlésű liszttel készített beiglit, hát meg lehet szokni, szóval csak pár hét és megtanulsz mindent készíteni.

De miért nem kérdezed erről Norbit? Biztos lehet neki írni. Meg mondjuk a gyerekorvost is, ha ez megnyugtat.

Bocs, de lehetne egy kérdésem?

A Steviát hogyan használod? Szeretnék én is venni, de érdekelne, hogy valóban olyan édes? Valóban jó sütibe is? más az íze? Ha esetleg adagolást is tudsz, nagyon örülnék, ha elküldenéd, akár privátban is,

Köszi,

Adrienn

2010. szept. 26. 10:31
 2/5 A kérdező kommentje:

a Norbi féle spec. lisztre gondoltam...

a stevia nekem tablettában-mint a pötyi- van ill. szirupban. de édes nagyon. még sütibe nem tettem, tehát abban nem tudok segíteni.

Amúgy rajta van az adagolás, írja, hogy hány csepp felel meg egy kockacukornak, de hirtelen nem tudom.

A gyerekorvost hiába kérdezem, az úgyis azt mondaná, hogy főzzek neki külön.

És köszi a választ!

2010. szept. 26. 19:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajnos ennyit tudtam segíteni.

A gyerekorvost azért kérdeztem, mert nekünk elég jó dokink van és ilyeneket meg lehet tőle kérdezni.

Én pl. simán odaadok ilyen update kajákat a gyerekemnek, apukámék csak így főznek, ilyeneket esznek.

A steviát köszönöm, én a növényt szeretném itthonra megvenni, azt nem tudtam, hogy szirup is van.

Szép napot Nektek!

2010. szept. 27. 08:27
 4/5 anonim ***** válasza:

szia! én is Norbihoz hasonló diétát csinálok. gyakran van hús+zöldség, a köretet meg csak ők eszik. ha tészta van, akkor magamnak mást csinálok, vagy hideget, legfeljebb rántottát. a főzelékeknél kiveszek magamnak, és nem úgy sűrítem, mint nekik.

édességet nem eszem, csak pl. saját készítésű gyümölcsjoghurtot, vagy gyümölcsös túrót. esetleg Norbi-féle túrógombócot.

rántott hús esetén én grillezve eszem. kicsivel több idő, de az eredmény kárpótol. sok sikert!

2010. szept. 28. 19:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Sztem semmi baja nem lesz a gyereknek a diétás kajától sem. A Norbinak egyébként sem az a lényege, hogy éhezni kell, hanem tudatosan és egészségesen kell enni. Ezek a kaják a gyerek számára is ugyanolyan egészségesek. Max. neki délutánra is valami laktatóbbat adj.
2010. szept. 29. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!