Fogyókúra két éves gyereknek? (bővebben lent. )
Kislányom 2 éves múlt. nem kis növésű(95 centi és 16,5 kg).
Rokonságban az egyik "okos" azt ajánlotta, hogy fogyókúráztassam. Tanácsokat szeretnék kérni, hogyan, mert a dietetikus, akivel konzultáltam azt ondta, hogy nem szabad, mert még kicsi hozzá( persze oda kell figyelni, mit eszik, de ez eddig is így volt). Az utóbbi fél évben nem hízott semmit( tavaly egyébként tényleg volt gond a súlyával, ezért is volt a dietetikus. Átformáltuk az étkezését). További javaslatokat szeretnék. Volt már valakinek hasonló "gondja"?
És gondolod, hogy mi okosabbak vagyunk a dietetikusnál?
Az tuti, hogy nem diétáztatnám!
Nyilván egyen egészségesen egészséges adagokat, de koplalnia nem szabad!
A dietetikusra hallgass,mert ő egyetemen tanulta hosszú évekig mit lehet egy 2 éves gyereknek és mennyit ennie, ilyen "mindenttudó " rokonokra nem hallgatnék a helyedben.
Én csak annyit tanácsolok józan paraszti ésszel,hogy édességet, étkezések közötti nassolnivalót ne kapjon . A többit a szakértővel kell megbeszélni,már cska azért is,mert egy 2 éves gyereknek egészen más a szénhidrát,fehérje,és zsir szükséglete mint egy felnőttnek.
Èn nem diétáztatnám! Vagyis ne koplajjon, egyen ne hízlaló ételeket normál adagot.Úgyis nő nyúlik!
Ne kapjon chipset cukorkát csokit cukrozott üdítőt! Max 1 túró rudi vagy tejszelet, joghurt gyümölcs!
Ne egyen zsíros nehéz ételeket, inkább zöldsékeket natúr vagy főtt hússal, főzelékek.
Miket eszik?
Igazad van, ne fogyókúráztasd! Nem is tudom, hogy javasolhat ilyet bárki is... Mondjuk így a leírt "méretei alapján én nem látom egyáltalán problémásnak, mivel nekem is magasnövésű és nehéz csontozatú a lányom, nagyjából hasonló adatokkal bírt ő is 2 évesen. De rá sose mondták, hogy kövér lenne, masszív, keményhúsú kiscsaj volt. Mostanra 4 éves, 110 centi és 20 kiló. Visszanézve a kiskori (1-2 éves) képeit most látom, hogy mennyire megnyúlt, slankult azóta. Pedig nem diétáztattam sose (nem is mondta sneki, hogy kéne)
Szerintem nálatok is ez lesz majd. Tartsd ezt az étrendet, amit eddig is. És nem kell tőle megvonni az édességet sem, nyugodtan kaphat keveset. Mégiscsak gyerek. :)
Ne legyél egyáltalán emiatt szomorú!
Az meg a másik fele, hogy a genetikával nem lehet mit csinálni. Ha a kislányod erős csontozatú, masszív típus, akkor ő mindig is nehezebb lesz súlyra a korosztályánál. Nem szabad az ilyen dolgokat csak számok alapján megítélni.
(Nekem 1 éves kor körül mindkét lányom 11 kiló körüli volt. Rokonkislány 2 és fél évesen lépte át a "bűvös" 10 kilót. Mi a férjemmel mindketten magasak, nehéz csontúak vagyunk, a kislány anyukája kb. 150 centi, és vasággyal együtt 40 kiló. Az ő gyerekeik valószínűleg sosem állnak majd a tornasor elején, az enyémek meg nem lesznek balerinák :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!