Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fogyókúra két éves gyereknek?...

Fogyókúra két éves gyereknek? (bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves múlt. nem kis növésű(95 centi és 16,5 kg).

Rokonságban az egyik "okos" azt ajánlotta, hogy fogyókúráztassam. Tanácsokat szeretnék kérni, hogyan, mert a dietetikus, akivel konzultáltam azt ondta, hogy nem szabad, mert még kicsi hozzá( persze oda kell figyelni, mit eszik, de ez eddig is így volt). Az utóbbi fél évben nem hízott semmit( tavaly egyébként tényleg volt gond a súlyával, ezért is volt a dietetikus. Átformáltuk az étkezését). További javaslatokat szeretnék. Volt már valakinek hasonló "gondja"?

2010. szept. 14. 17:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

És gondolod, hogy mi okosabbak vagyunk a dietetikusnál?

Az tuti, hogy nem diétáztatnám!

Nyilván egyen egészségesen egészséges adagokat, de koplalnia nem szabad!

2010. szept. 14. 17:12
 2/11 anonim ***** válasza:

A dietetikusra hallgass,mert ő egyetemen tanulta hosszú évekig mit lehet egy 2 éves gyereknek és mennyit ennie, ilyen "mindenttudó " rokonokra nem hallgatnék a helyedben.

Én csak annyit tanácsolok józan paraszti ésszel,hogy édességet, étkezések közötti nassolnivalót ne kapjon . A többit a szakértővel kell megbeszélni,már cska azért is,mert egy 2 éves gyereknek egészen más a szénhidrát,fehérje,és zsir szükséglete mint egy felnőttnek.

2010. szept. 14. 17:15
 3/11 anonim ***** válasza:
Nézd, tényleg nem kicsi a kislányod, de ha a dietetikus azt mondta, hogy ne fogyókúráztasd, én rá hallgatnék. Ha az utóbbi fél évben nem hízott, ahogy írtad is, akkor valószínűleg jó uton jártok. Mozogjon sokat és táplálkozzon egészségesen, akkor idővel minden beáll a normálisra. Ilyen esetben rokon-"okosokra" nem szabad hallgatni, hacsak nem orvos, vagy dietetikus az illető maga is.
2010. szept. 14. 17:22
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát ez az!Ezt mondtam a rokonomnak is, hogy a dietetikus ezt, meg ezt ajánlotta. De szerinte az csak divatból mondja a " hülyeségeit", és hogy ne igyon a gyerek teát, nem egyen szénhidrátot, ne egyen rizst, tésztát...semmit( 5 étkezés van egy nap, ebből 3 zöldség, gyümölcs, reggelire eszik kenyeret-teljes kiőrlésűt-, naponta egyszer eszik rudit csoki nélkül.....kb ezeket javasolta a szakember is.)Szerintem nagyon reális és könnyen betertható étrend(persze egyszer-kétsze van "bűnözés kb. havi 2-3 alkalommal).
2010. szept. 14. 17:24
 5/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, amit leírtál, az alapján teljesen jól táplálkozik. A szénhidrátot sem szabad teljesen kiiktatni az étrendjéből, mert arra szüksége van a fejlődő szervezetnek. És ha az a szénhidrát ráadásul teljes kiőrlésű kenyér, és nem cukorka meg csoki, akkor tényleg egészséges az étrendje.
2010. szept. 14. 17:27
 6/11 anonim ***** válasza:

Èn nem diétáztatnám! Vagyis ne koplajjon, egyen ne hízlaló ételeket normál adagot.Úgyis nő nyúlik!

Ne kapjon chipset cukorkát csokit cukrozott üdítőt! Max 1 túró rudi vagy tejszelet, joghurt gyümölcs!

Ne egyen zsíros nehéz ételeket, inkább zöldsékeket natúr vagy főtt hússal, főzelékek.

Miket eszik?

2010. szept. 14. 17:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Én is inkább a szakember tanácsait fogadom meg( nagyjából ugyanazokat a dolgokat mondta el, mint amiket ti is javasoltatok). Azért is tettem fel ezt a kérdést, hogy én vagyok-e szűk látókörű, vagy tényleg a kedves családtag háborodott meg kissé. Nagyon jól haladunk a táplálkozással. Meg fogom neki mutatni a válaszokat, hogy rájöjjön, hogy a drasztikus diéta nem gyereknek való. Köszönöm a válaszokat!
2010. szept. 14. 19:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Igazad van, ne fogyókúráztasd! Nem is tudom, hogy javasolhat ilyet bárki is... Mondjuk így a leírt "méretei alapján én nem látom egyáltalán problémásnak, mivel nekem is magasnövésű és nehéz csontozatú a lányom, nagyjából hasonló adatokkal bírt ő is 2 évesen. De rá sose mondták, hogy kövér lenne, masszív, keményhúsú kiscsaj volt. Mostanra 4 éves, 110 centi és 20 kiló. Visszanézve a kiskori (1-2 éves) képeit most látom, hogy mennyire megnyúlt, slankult azóta. Pedig nem diétáztattam sose (nem is mondta sneki, hogy kéne)

Szerintem nálatok is ez lesz majd. Tartsd ezt az étrendet, amit eddig is. És nem kell tőle megvonni az édességet sem, nyugodtan kaphat keveset. Mégiscsak gyerek. :)

Ne legyél egyáltalán emiatt szomorú!

Az meg a másik fele, hogy a genetikával nem lehet mit csinálni. Ha a kislányod erős csontozatú, masszív típus, akkor ő mindig is nehezebb lesz súlyra a korosztályánál. Nem szabad az ilyen dolgokat csak számok alapján megítélni.

(Nekem 1 éves kor körül mindkét lányom 11 kiló körüli volt. Rokonkislány 2 és fél évesen lépte át a "bűvös" 10 kilót. Mi a férjemmel mindketten magasak, nehéz csontúak vagyunk, a kislány anyukája kb. 150 centi, és vasággyal együtt 40 kiló. Az ő gyerekeik valószínűleg sosem állnak majd a tornasor elején, az enyémek meg nem lesznek balerinák :))

2010. szept. 14. 19:43
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm Kedves utolsó. Ránézésre senki nem mondja meg a kislányról, hogy mennyi a súlya. Mindenki csodálkozik, mikor mondom. A tavalyi helyzethez képest nagyon sokat változott. A dietetikus azt mondta, hogy 2 évesen még senkiről nem lehet biztosan állítani, hogy milyen felnőtt lesz. Én is pufi kiscsaj voltam, és most 50 kiló vagyok diéta nélkül, persze nem 130 cenit :).
2010. szept. 14. 20:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Barátnőm kisfia mindig is nagy súlyú volt,alig múlt másfél éves és 17!!! kiló volt.Senki nem mondta neki,hogy fogyókúráztassa.Én tuti a dietetikusra hallgatnék.Ebben ő a szakember.
2010. szept. 14. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!