Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fogyókúra két éves gyereknek?...

Fogyókúra két éves gyereknek? (bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves múlt. nem kis növésű(95 centi és 16,5 kg).

Rokonságban az egyik "okos" azt ajánlotta, hogy fogyókúráztassam. Tanácsokat szeretnék kérni, hogyan, mert a dietetikus, akivel konzultáltam azt ondta, hogy nem szabad, mert még kicsi hozzá( persze oda kell figyelni, mit eszik, de ez eddig is így volt). Az utóbbi fél évben nem hízott semmit( tavaly egyébként tényleg volt gond a súlyával, ezért is volt a dietetikus. Átformáltuk az étkezését). További javaslatokat szeretnék. Volt már valakinek hasonló "gondja"?

2010. szept. 14. 17:09
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
szakember nekem sem mondta, hogy fogyózni kell. Sőt! A gyerekorvos mondta, hogy érdemes lesz majd figyelni a táplálkozásra, mert sok betegség okozója lehet a későbbiekben( cukorbetegség, szív-érrendszeri megbetegedés, gerincproblémák..), de ő is azt javasolta, hogy gyermek-dietetikussal vegyem fel a kapcsolatot. Nagyon sok jó tanácsot adott, és a család étkezése is változott egy kicsit( hátrányunkra abszolut nem vált). A doktornő adott egy étrendi mintát, és elmondta, miből mennyit, hogyan...stb.. Soha nem mondta, hogy ez diéta lenne, inkább táplálkozási tanács, útmutató. De ahogy a válaszokat elnézem, mindenki ugyanígy cselekedne a helyemben, nem pedig valami megvonó diétát alkalmazna egy kicsi gyereknél. Ezek szerint nem én vagyok a hülye. Már nagyon idegesítő olt hallgatni, hogy a rokonka osztja a tanácsokat, azt meg nem fogadja el, hogy a szakember mit mond.
2010. szept. 14. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!