Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nevelik azt a fiúkba,...

Miért nevelik azt a fiúkba, hogy nekik nem szabad sírni?

Figyelt kérdés
Mindenkinek szüksége van, hogy kieressze a "gőzt" és ezt sírással könnyen el lehet érni. Arról nem beszélve, hogy ha magunkba fojtjuk a bánatunkat bele is betegszünk. Egyébként én is fiú vagyok.
2010. szept. 25. 10:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert azt hitték, akkor puha, nyámnyila alakok lesznek. De szerencsére ez már leáldozóban van szerintem.
2010. szept. 25. 10:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem,nincs leáldozóban,még a 7-8 éves kisfiúk is kigúnyolják azt a társukat aki sír.(Ovis,pisis,picsogó stb....)

Sőt a szülők is azt mondják,hogy egy nagyfiú nem sír.

Ezért lesznek zárkózottak a férfiak,és nem mutatják ki az érzelmeiket sem az szeretetet,sem a bánatot,sem félelmet.

És ezzel a zárkózottsággal kergetik a nőket az őrületbe.Ami meg ugye a házasságnak sem segít.

Azt kell a férfiaknak mutatni,hogy ők sebezhetetlenek ez a társadalmi elvárás.

Ha változtatni szeretnél akkor mutasd ki a szereteted minden nap,és mutasd ki azt is ha megbántottak...ettől leszel igazi férfi akinek igenis vannak érzései!

(Nem egy érzéketlen tuskó,ahogy a nők a férjüket jellemezni szokták)

2010. szept. 25. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
sajnos igaza van az utolsónak,tényleg nincs leágazóba.és szerintem ez nem is fog.Az emberek fejébe nem nagyon tisztul az a kép,hogy a férfi nem sírhat,nem lehet semmi baja.én elhiszem hogy erősnek kell lenniük,és tényleg nem jó úgy sírnak int a nők,de azért ilyenért megszólni az embert,pláne gyereket,az én anyám is állandóan rá szol másfél éves fiamra,hogy ugyan már te fiú vagy,nem sírhatsz,ne picsogj mint egy kislány,én ilyenkor mindig mondom neki,hogy egy fiú gyereknek is fáj,ha megüti valahol,neki is vannak érzelmei,és mindig mondom is neki,sírj csak ha kell.
2010. szept. 25. 12:42
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. szept. 25. 16:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Nos, én lány vagyok, de mindig visszafolytom a sírást, amennyire csak lehet.

De persze szerintem nyugodtan sírhatnak a fiúk, ha nekik az megnyugvást jelent, én nem teszek különbséget a nemek között.

2011. febr. 11. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!