Mit jatszotok 1,5-2 eves gyereketekkel otthon?
21 honapos a lanyom, sosem volt el magaban, nem jatszik egyedul egy percet sem, allandoan engem cibal, hogy olvassunk, jatszunk stb. ez nagyon faraszto es en mar nagyon unom a konyveket olvasgatni, az enekeket, mondokakat egyfolytaban enekelni, egyutt fozunk,rajzolunk ...otletre lenne szuksem, mit jatszunk, mert kifogytam...az epitojatekok nem kotik le a figyelmet, tanulo kutyus, sutifalo bodon kilove, gyurmat nem vettem meg mert ismerve ot azt is en kellene gyurjam...lehet kixsit pesszimista hangu a kerdesem, de ma is faraszto nap volt.
elore is koszi
"meg kéne tanítanod egyedül játszani, már rég meg kellett volna" - hogy ez nekem miert nem jutott eszembe eddig????
koszonom a segito szandeku valaszokat, probalkozom, a magneses otlet tenyleg jo:)
Az én lányom pont ugyanez, 20 hós, és egész nap azt hallgatom, hogy "anya gyere". Ha rajzol, mondja hogy én is rajzoljak, gyurmázni sem akar nélkülem, és ha nekiáll a formabedobóval játszani, a második forma bedobása után hozta is a kezembe, hogy "mama is!". Sőt, legutóbb a játszótéri rugós kismotoron is csak úgy volt jó neki, ha én meg ráültem a mellette levő rugós lovacskára. Ha tehetné, még a csúszdára és mászókára is felrángatna magával.
Viszont fordítva is hasonlóan működik. Ha én öltözöm, neki is muszáj, ha sepregetek, azonnal kivenné a kezemből, a morzsaporszívóval gyönyörűen kitakarítja a kanapét amíg én porszívózok, együtt vasalunk (ő székreállva a vaslódeszka szélén a kis játékvasalójával) és feltétlenül neki is meg kell kavarnia az ebédet mikor főzünk.
Próbálom pozitívan felfogni ezt a szoros köteléket, de azért néha bizony jó volna, ha önállóbban játszana.
Újabban a rajzolás alatt néha sikerül elszakadnom tőle, és mostanában megengedtem, hogy motorozzon idebent (nagyok a terek), ami eléggé leköti.
Vettem neki egy ikeás játékkonyhát, még azzal van el a leginkább önállóan, egy csomó konyhai eszközt is lehet hozzá vásárolni ugyanott, meg plüss étkeket.
Amíg meleg volt, sokat pocsolt egy fellépőre állva a csapnál. Hol megengedte, hol elzárta, pohárba töltötte, onnan kiöntötte, szivaccsal kimosta a csapot vagy tízszer, megmosdatta a macit, stb. De mióta hideg van nem nagyon hagyom, hogy ezt játsza, mert vizes lesz a ruhája, és mi még nem fűtünk. Viszont már előfordult, hogy többször is fürdött egy nap, pusztán azért, hogy játszhassunk a vízben. Ilyenkor jó sok melegvizet engedek és még habfürdőt is teszek a vízbe. Imádja.
Együttjátszásra lehetnek ötletek: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!