Mit jatszotok 1,5-2 eves gyereketekkel otthon?
21 honapos a lanyom, sosem volt el magaban, nem jatszik egyedul egy percet sem, allandoan engem cibal, hogy olvassunk, jatszunk stb. ez nagyon faraszto es en mar nagyon unom a konyveket olvasgatni, az enekeket, mondokakat egyfolytaban enekelni, egyutt fozunk,rajzolunk ...otletre lenne szuksem, mit jatszunk, mert kifogytam...az epitojatekok nem kotik le a figyelmet, tanulo kutyus, sutifalo bodon kilove, gyurmat nem vettem meg mert ismerve ot azt is en kellene gyurjam...lehet kixsit pesszimista hangu a kerdesem, de ma is faraszto nap volt.
elore is koszi
Nekem még nincs gyermekem, de gyakran vigyázok a szomszéd gyerekekre (5 éves kislány és 3 éves kisfiú).
Elég nehéz velük, mert a kislány nagyon agresszív, többször fejbevágja az Öcsikét. Ilyenkor rászólók, és elmagyarázom neki, hogy ez fáj az Öcsinek, és puszilja meg + kérjen tőle bocsánatot.
Különben holnap is megyek hozzájuk, és állítólag jön a hidegfront. Szóval ki van zárva, hogy kimegyünk az udvarra.
Bent leszünk.
- Olvasok nekik (a kedvenc könyvüket 100- adszorra), utána elmesélik, hogy miről szólt.
- Szerepjátékok: doktornénis, kiskutyás, kiscicás, óvónénis
- Bújócska (ahogy a benti körülmények megengedik), fogócska
- Barchoba .
Vettem matricákat teszveszen, azt ragasdza papírra, majd színezi rajzolja és kész a mű!
Esetleg mese dvd?!
Sátor házikó kiskonyhával?
Nálunk ezek beváltak, szeret velük játszani
szerepjátékok: mi autókkal, plüssökkel játszunk. eleinte csak én játszottam, pl. ha elesett a játszón aznap délelőtt a kisfiam, akkor délután eljátszottam, hogy az autó/plüsskutya, egér stb. elesett, megütötte magát, jajgat és megy a másik játék segíteni. hamar rákapott,. most már ő is játssza.
Sokat rajzol, fest (inkább maszataol, de élvezi)
A gyurmázunk, eleinte itt is én gyúrtam, most már ő is kezdi csinálni (23 hónapos) - puha gyurmával (play-doh) kezdtük, mert azt könnyű nekik is formálni. Ha gyúrt valamit mindig megtapsoltam, megdicsértem és délután mindig megmutatjuk vagy elmeséljük apának is.
rengeteget vagyunk lent, a délelőttöket szinte teljes egészében lent töltjük. (2-3 órát)
mese, mondóka, szoktunk zenét hallgatni és táncolni
néha mesét is nézhet (reggeli kakaó alatt a disney-n megy a miki játszótere, az nagy kedvenc)
amúgy ő sem játszik el órákat magában, azt már megérti, hogy anya pihen egy kicsit és ilyenkor kapok egy fél órát :)). Ő 23 hónapos.
de ez ritka azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!