Ilyenkor mit lehet tenni a játszótéren más gyerekével?
Én nem vagyok szívbajos ebből a szempontból, és bizony megmondanám a másik gyerekének, hogy a játszótér mindenkié. Így a lányom azzal játszik amivel szeretne, kivárva a sorát.
Sajnos nekem is volt már problémám, ott az elején az anyuka még próbált oda figyelni a gyerekére, aki adhd-s és agresszív volt. A kislányomnál 3 évvel idősebb 5 évesről volt szó..
A legnagyobb igyekezetem mellett is bántotta a lányom, folyton folyvást a seggében volt, minden játéktól megpróbálta távol tartani a lányom. A legdurvább az a mérhetetlen utálat ami látszott a tekintetében a gyereknek, hiába voltak sokan a játszon, mindig csak az én lányomat spécizte ki.
Egy idő után megelégeltem, pláne, hogy anyuka inkább már elfordult, mint aki nem látja mit csinál a gyereke - megint- akkor jó hangosan mindenki füle hallatára, hogy az anyja is hallja, megmondtam a gyereknek, ha még egyszer a gyerekem közelébe megy, veszélyezteti, olyat vágok rá, hogy beszarik.
Az anyuka ráadásul pedagógus 🙄
Én az elején inkább mindig elvittem onnan a lányom, csak ne kelljen konfrontálódni.
Na, mostanra elegem lett és bizony én is simán rászólok más gyerekére, ha már a szülei lusták rá figyelni + ilyenkor bátorítom a lányomat, hogy nyugodtan csússzon le ő is, szabad.
Nálunk valahogy megsokasodtak az ilyen és ennél extrémebb gyerekek.
Tegnap pl kivittünk egy babát a játszóra. Szépen kézről-kézre járt, mindenki játszhatott vele, erre egy 5 éves kislány kisajátította, nem akarta visszaadni. Jó, nem problémáztam, addig a lányom trambulinozott egyet. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy ez az 5 éves ott áll a lányom mellett és azt kiabálja, hogy "Ha földhöz vágom a babád, szétloccsan a feje, ha földhöz vágom a babád, szétloccsan a feje" és abban a pillanatban teljes erővel földhöz csapta. Na, eldurrant az agyam! Anyukája persze a játszótér másik végén telefonozott. Én bizony elég erélyesen rászóltam a gyerekre, hogy szándékosan ne rongálja meg más tulajdonát. Ha a lányom nem dobálja a saját dolgait, egy idegennek se szabad.
Simán rászóltam az ilyen gyerekekre amikor a fiam még nem beszélt úgy. Megmondtam hogy a játszótér mindenkié és igenis oda mehet a fiam játszani. Már most 90%-ban ha ilyen van a fiam mondja el nekik. Igaz ilyenkor se árt ha itt vagyok mert nem nagyon foglalkoznak vele. Ő még kicsi gondolom azért.
Viszont a saját fiamra is rászólok ha valamelyik játékot ki akarja sajátítani. Ha minden anyuka így tenne akkor nem nekem kéne másét is nevelni. Dehát sok telefont nyomkod, trécsel, kimegy cigizni, horgol. Én is megtehetném h nem tartom folyamatosan szemmel mert eljátszik magában, de azért csak odafigyelek
Mondjuk én odaállnrk és megkérdezném övé-e a játszótér, vagy csak a torony az övé és van-e róla papírja😆
Ha nincs vagy nem az övé a berendezés megmondanám hogy akkor szépen sorban mindenkire rájut, és hogy fog menni nélkülem is vagy álljak ott biztosítani hogy pl nem megy senki 2x meg ilyenek 😅 általában megoldódnak a problémák, ha nem akkor anyukát is megkérdezem tervez-e kozbeavatkozni vagy rám bízza... Szól.
#9 te tök hülye vagy. Attól hogy felmàszik ő is a màszókàra még senkinek nem kell vele jàtszani, mellesleg nem kölyök, gyerek.
Itt te vagy az aki azt hiszi körülötte forog a vilàg. Lehet orthonra szerezni méregdràga jàtszot aztàn nem kell màs "kölykét" elviselni, addig meg mindenki oda màszik ahova akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!