Rá szoktatnátok bal kézzel írni gyermekeket? Ezzel baj lehet?
ennek mi értelme van?
szándékosan szivatni akarod?
Rá lehet, de tényleg, minek?!
Egy balkezes.
Nem.
Így is kicsit meg vagyok ijedve hogy egyelőre a bal tűnik neki dominánsnak, mi mindketten jobbosok vagyunk. Az csak hagyján hogy a világ nagyon a jobbkezesekre van beállva, meg hogy mindenből venni kell majd neki külön eszközt, de komolyan nemtom mi lesz ha iskolás korában nem tudok neki segíteni pl írás tanulásban vagy ollóval vágásban. 😏 Nyilván megoldjuk majd valahogy de azért agyalok rajta.
Én még olyat nem hallottam, hogy balkézre akartak átszoktatni gyereket. A fordítottja volt népszerű és elfogadott. Apámat, bátyámat átszoktatták jobbkézre, anyám nálam is próbálkozott, de nem hagytam magam.
Káros mindenképp, ha a domináns kezéről valakit átszoktatnak. Olvashatatlan lesz az írása, a ceruzát sem tudja normálisan megfogni.
"meg hogy mindenből venni kell majd neki külön eszközt"
Ez nem igaz. Balkezes vagyok, soha semmiben nem kellett nekem balkezes eszköz. Sem füzetből, sem ollóból. A számítógép egeret pedig jobb kézzel tanultam meg használni, de a mostani egerek amúgy is szimmetrikusak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!