Miért nem tudok pörögni, vidámnak lenni egész nap a gyerekem mellett?
2 éves múlt a fiam, én is nagyon fáradt vagyok. Bölcsibe jár pár hónapja, és elég nehéz, legkésőbb 6-kor kel, rohanós a reggel, mert szaladgál, és huncutkodik közben öltözni kéne...a munka a pihenés, és este meg folytatni 8-ig mert, akkor alszik el. Ez akárhonnan nézem 14 óra munka/készenlét/szórakoztatás/házimunka, és a férjemnek is ez van mert nem a tökét vakarja esténként.
Fáradt vagyok.
Senki nem porog boldogan a gyereke mellett egesz nap.
Lassan 3 eves a lanyom, es a napnak vannak olyan idoszakai, amik idilliek, de sok olyan is, ami kozel sem. Es ez a normalis!
Engem mondjuk nem visel meg jobban ez az idoszak, sot. 1 eves koraig nehezebb volt.
Normális, amit érzel, kérdező. Azért nem tudsz egész nap vidáman pörögni, mert nagyon fáradt vagy. És szerintem a legtöbb két éves gyerek édesanyja szintúgy nagyon fáradt. Bár lehet, hogy egyesek ezt jobban tudják leplezni, vagy jobb pillanataikban látod őket. Annak meg ne ülj fel, hogy a közösségi oldalakon ki, milyen (hamis) képet fest magáról, és a szülői szerepéről.
Egyébként meg, alapból vannak olyan gyerekek, akikkel nehezebb. Lehet, hogy a tiéd is ilyen. Nem bűn, ha nem akarsz mellé még egyet (én sem akarok a sajátom mellé).
Vannak a gyerekeknek életkori sajátosságai, és ez azzal jár, hogy bizonyos dolgok így is, úgy is piszok nehezek velük a hozzáértésedtől függetlenül (vagyis ne ostorozd magad!).
Nekem is 2 éves a gyerekem, irgalmatlanul fáradt vagyok, örülök, ha túlélem a napot. Nálunk ugyan az is közre játszik, hogy vele még masszívan éjszakázni is kell. Én is könyörgök és/vagy megharcolok a legalapvetőbb dolgokért is, és most az ő kedvenc szava is az, hogy "nem". Sőt, én mellette soha, semmit nem tudtam nyugodtan és gördülékenyen csinálni. Mindig is egy nyughatatlan, nyűgös gyerek volt ebben a 2 évben, aki mellett küzdelem a házimunka, vagy bármi egyéb. Nagyon szeretem őt?: Igen. Visszacsinálnám?: Nem. Elég volt nekem ebből egyszer ennyi? : Igen. (Vagyis nem lesz tesó.) Szeptembertől bölcsődés lesz, mert már megbolondulok otthon? : Igen. És ettől nem érzem magam rossz anyának, csak egy jelenleg irgalmatlanul fáradt embernek, akinek végesek az erőforrásai.
Senki nem pörög egész nap boldogan ilyen kicsi gyerek mellett. Aki ezt állítja, az hazudik. És ettől még nem leszel rossz szülő, és nem szereted kevésbé a gyereked.
Azért mert nem anya-robot vagy, hanem ember. Elfáradsz, feszült vagy, álmos vagy, front jön, vannak hormonjaid, amik időnként változnak.
Nekem 2.5 éves, amióta bölcsibe jár, mindkettőnknek sokkal jobb. Amióta dolgozok, újra vannak feladataim, felnőtt kapcsolataim, nekem ez segít. Attól mondjuk én feszültebb vagyok, hogy szinte percre pontosan ki van számolva az időm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!