Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen két kicsivel az élet?...

Milyen két kicsivel az élet? Olyanok válaszát várom, ahol kb 2 év korkülönbség van.

Figyelt kérdés
Mindenütt azt hallom, milyen nehéz, tanácstalan vagyok, hogy bemerjem e vállalni.
2010. szept. 23. 13:15
1 2
 11/14 Nikcsi ***** válasza:
100%

Akkor meg szerintem is varj, amig teljesen biztos leszel benne hogy ezt akarod.

Mi tudatosan csinaljuk igy, 3 gyereket szeretnenk, kicsi korkulonbseggel. Kulfoldon elunk, itt 1 evet maradhatsz itthon, abbol 9 honapot fizetnek. Elso gyerek utan is ugy csinaltuk, hogy visszamentem heti ket napra ugy 10 honapos kora korul, addig apa vigyazott ra. Akkor mar terhes voltam a masodikkal, igy kb. 5 honapot dolgoztam es megint itthon lehettem. Most esedekes hogy visszamenjek ujra 7 honapos a kicsi. Megint heti 2-3 napra, megint apa vigyaz addig rajuk, bar a nagyobb aki 2 eves lesz jovo honapban mar kezdi a bolcsit, de csak heti 3 nap amikor en dolgozok, hogy apa tehermentesitve legyen. Itt jo, mert ha apa is dolgozik heti 40 orat en meg min. 16-ot a bolcsi 80%-at allja az allam. Most probalkozunk a harmadikkal, igy par honapot kell csak kihuznunk igy. Aztan mire ez is lejar a ket nagy mar ovis, bolcsis lesz, igy egy evig meg reszmunkaidot csinalok, aztan ha a pici is lesz 2 eves akkor visszamegyek teljes munkaidoben. Ez a terv. :)

A masik dolog meg hogy en oszinten szolva mar nem akarom ujrakezdeni a szopizas, nyaladzas, fogzas, pelusozast 4-5 ev mulva. Most megvan mindenunk a babahoz, szinte semmit se kell venni, aztan meg tuladhatok rajtuk, nem kell orizgetnem oket.

2010. szept. 23. 13:59
 12/14 Nikcsi ***** válasza:

Oszinten szolva annyira nem volt veszes az elsovel sem. Pedig egyedul voltunk vele, szuleim voltak nalunk ket hetig aztan magunkra voltunk utalva. Hasfajos volt ugy 3 honapos koraig, meg fejnem kellett neki a tejet, mert nem volt hajlando szopizni, de nem ereztem azt hogy nem akarok masikat mert teljesen lekot. Eleg aktiv eletet elunk, ha az ido engedi kimegyunk.

Attol feltem egy kicsit hogy milyen lesz a masodik. Hat legnagyobb meglepetesemre egy kis tunder szuletese ota. Ritkan sir, igaz akkor egy napig nonstop.

2010. szept. 23. 14:17
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Kislányomnál már a szülés is iszonyatos volt. Aztán egy hét intenzív osztály. Utána otthon jött a fekete leves. Egész nap üvöltött, a szó szoros értelmében, és aztán éjszaka folytatta. Én mint egy anya rabszolga csak sétáltam vele, ráztam a seggét, mindent próbáltam, hiába. Ez ment 6 hónapos koráig. A védőnő, a gyerekorvos csak röhögött, szerintük vannak ilyen gyerekek, és kész. Utána mint ha elvágták volna, egy angyal lett. Mikor 5 és fél hónapos volt kiderült, hogy ismét terhes vagyok. Igazából kis korkülönbséggel szerettünk volna gyerekeket, de nem ennyire. Totál berezeltem. 14 hónapos volt a kislányom amikor megszületett a kisfiam. Egy angyal volt, sima, rövid, nyugodt szülés, 4 nap kórház, nyugodt, eszik- alszik gyerek. Tudatosan beillesztettük a nagy napirendjébe, tökéletes volt minden. Ahogy lekerült a játszószőnyegére mint a legjobb testvérkék teljes összhangban játszanak, szeretik egymást. Sosem volt féltékenység, verekedés, stb... Most lesz a hétvégén egy éves a kicsi. Pont most mondtam a férjemnek, hogy sosem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű lesz, igaz sokkal több a házimunka, de amennyivel több, ők annyival több időt játszanak együtt. A teljes igazsághoz azért hozzátartozik az is, hogy most lettem 3 hónapos terhes ismét. Nem tudom, hogy azért, vagy azért mert nagyobbak a gyerekek, de valahogy most egy kicsit nehezebben mennek a napok. De tudom, hogy ezen is túl leszek. Egy biztos, maximális önfeláldozást kellett tennem azért, hogy így ellegyünk. Egyszerűen nincs idő magamra, csak akkor ha alszanak. Ha újra kellene kezdenem ugyan így csinálnám.
2010. szept. 23. 14:25
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Valóban anya és gyermekfüggő is, de azért sok múlik a hozzáállásodon és a lazaságodon is!

Én már a legelején csodálkoztam azon miért van az ha valamelyik anyuka azt mondja nehéz két gyerekkkel. Mindig arra gondoltam hogy volna nehéz hisze eljátszanak. (többnyire :P)

Néhány érv a kis korkülönbség mellett!

- hamarabb jók a ruhák esetleg nem megy ki a diavtból nem teszed úgy el hogy véletlen ne találd meg. stb, nem sárgul be, és nem rágja meg az egér.

- testvérféltékenység : nálunk kerek 2 év van 12nap híjján. Egy picit be voltam rezelve, de semmi féltékenység nincs. Ha sokláig egyedül van akkor lesz. Ha két év van köztük még nem annyira jellemző szerintem.

- jobban eljátszanak majd mindig mert közel lesznek korban.

- időspórolás: mind a munkában való kiesés, mind a babás évek, mind az oviba hordás... gondolja bele ha mondjuk 4 évente jönnek, az egyiket ide a másikat oda hordod, sosincs olyan hogy csak "egyfele" kell menned velük.

ha két év van akkor legalább 1-2 évig egy irányba kell hordani aztán max 2 év és újra egy utakon járnak.

- előttem írta valaki a babócás rutint.. szoptatás fejés, pelenkázás. (nekem hiába 2 éves a nagy a pici meg 3 hós, vannak dolgok amiket már elfelejtettem, vagy hirtelen gondolkoznom kell nem a pelenkázás.. csak akár egy adott ekcéma kezelés, akár mikor jöna fog, mikor mászik pontosan.. ilyesmik...

- egyforma napirend! : sztem ez is az anyán múlik. Ha azt akarom hogy egyzserre aludjanak a nagyot igazítom a picihez. Nem mindig sikerül, de akkor legalább játszok a picivel, mostanában úgyis sok időt igényel a nagy legalább akor most szabad vagyok a picivel.

Biztos hogy össze kell hangolni, de nem nehéz sztem, és mozgalmas az élet az biztos. Én a két gyerek mellett aktív játékot játszok a neten, attól ugyanúgy ellátom őket is, meg a háztartást is.! Időbeosztás!!!! Ez a titka, meg két jó gyerek :)))

gondolkozz vedd számba a te esetedben mennyi rv szól mellette és mennyi ellene :)

2010. szept. 23. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!