Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 21 hónapos lányom ha akar...

21 hónapos lányom ha akar valamit, csak vinnyogó stílusban közli! Ez normális?

Figyelt kérdés

Pl. ha vizet szeretne inni, akkor hozza a poharát, és olyan hangon mondja hogy víz, mintha a szomjanhalás szélén állna, és a normális hangerősségnél erősebben, szinte kiabálva (a hallásával nincs baj). és bármit szeretne, így közli. ha eszüónk, és vajat szertne, akkor rámutat, és azt mondja: abból! azt is így kétségbeesett hangon és hangosan. vagy ha nem adok valamit egyből, a vinnyogást még erősebb vinnyogás kíséri, majd visítás. mindenz pár mp leforgása alatt.

amúgy ha épp nincs nyűgje, akkor nagyon jó humorú kislány, de sokszr vannak ilyen nyűgjei. ha nem sikerül valami azonnal, akkor is vinnyog, visít. szinte egész nap arról szól, hogy ezt hallgatom, néha nagyon kikészít már vele. nem értem, miért nem lehet normális stílusban kérni valamit? szoktam adni neki, ha kér... mostanában mondom neki mindig, hogy édeske, nem kell kiabálni, vinnyogni, anya nem süket, akkor is adok, ha rendes hangon kéred, őst akkor szívesebben.

amúgy kisbaba korában is elég sírós volt, rosszul viselte a fogzást is, nyűgös típus.

2010. szept. 23. 13:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig azt csinálom, ha nem mondják rendesen a gyerekeim, nem figyelek rájuk. Hiába hisztizik, megvárom, míg rendesen mondja, hogy kérek vizet. Nem nagy kérés ez szerintem! Azonban a gyerekek ha akarnak valamit az rögtön, azonnal. Türelmet kell nekik is tanulni, nem kaphatnak meg minden, amint kértek.

Emellett egymilliószor el kell neki mondani, hogy lehet szépen is kérni mindent. Sőt, néha megmutatom nekik, hogy ők hogy kérnek valami, én is úgy kérek tőlük. Akkor meg csak néznek, hogy mit csinálok. A nagyobbal elértük, hogy ő már nem mutogat, rendesen kér, a kicsivel megy még a küzdelem, mert ő egyáltalán nem beszél semmit (majdnem 2 éves).

2010. szept. 23. 13:16
 2/5 A kérdező kommentje:

hát mtogatni azért mutogat, mert sokmidnet még nem mond,....

én is elmondom sdokszor, hogy mondja rendesen, úgy, ahogy anya is beszél...olyankor látom a fején, hogy elgondolkozik, de aztán legközelebb megint úgy mondja, hogy a hajam égnek áll...úgy látom, még idő, amíg beépül az infó, de ezk szerint nem reménytelen. :)

2010. szept. 23. 13:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Csak azt tudom javasolni, légy türelmes - én is az próbálok lenni. :) Nálunk is így van, két éves lesz a kislányom, legtöbbször vinnyogva kér mindent, de változó. Pl. egyik héten vinnyogva, másik héten tök normálisan... Egyébként én is mindig elmondom, hogy anya nem süket, lehet szépen is kérni. Ha én azt várnám el tőle, hogy addig nem adok neki pl. vizet, amíg szépen nem kéri, abból csak még durvább visítás és sírás lenne, szerintem ez nem éri meg, és különben is sajnálnám. Majd akkor folyamodok ilyenhez, ha nagyobb korában is ezt csinálja. A felesleges hiszti az más tészta, olyankor én se figyelek rá, amíg abba nem hagyja. Egyébként sok tanácsot olvastam már ezen az oldalon, hogy még pici korban kell megtanítani erre meg arra, mert különben elkanászodik. Nos, én nem ezt tapasztaltam, valahogy minden jött magától, minden nehézségnek volt bizonyos korszaka, s mikor elérkezettnek láttam az időt a formálásra, akkor léptem közbe. Eddig még bevált, elkerültem a felesleges harcokat a kicsivel, és az érettségének megfelelő időkben változtattam. Persze közben sok ideget megettem! :)
2010. szept. 23. 13:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok (13.41): ja és szerintem el hamarosan el fog múlni, mert úgyis látja, hogy a szülei se visítva kérik a dolgokat. És előbb-utóbb az "anya nem süket"- féle mondatok értelmet nyernek nála.
2010. szept. 23. 13:44
 5/5 A kérdező kommentje:
utolsó! én is pont így gondolom, én is így neveltem eddig. olyat várok el tőle, amire képes is, mindig így volt. én is bízom abban, hogy ahogy nő, majd elhagyja ezt, mert mi sem így csináljuk. voltak már dolgok, amik régen zavartak, de nem próbáltam lenevelni óla, mert úgyse sikerült volna megítélésem szerint. és elhagyta őket magától. remélem tényleg, ezzel is így lesz. de legalább megnyugodtam, hogy nem vagyunk egyedül. :)
2010. szept. 23. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!