Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért vagyok lecseszve azért...

Miért vagyok lecseszve azért mert úgy kezelem a hisztit hogy felveszem a gyereket és úgy nyugtatom?

Figyelt kérdés
2022. aug. 3. 19:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ha az adott gyereknél bejon ez a módszer akkor jól csinálod. Én kisfiamhoz hozzá se lehet szólni nem hogy felvenni, ha hisztizik. De ha gyorsabban megnyugodna biztosan felvenném. Szerintem minden módszer jó a hiszti kezelésére azon kívül hogy agresszívan reagálsz vagy ha rahagyod mégis ami miatt hisztizik, pl odaadod a csokit, engeded H rángassa a kerítést stb.
2022. aug. 3. 20:39
 12/21 A kérdező kommentje:
általában olyan dolgokon borul ki (ő hisztis csak hálisten ennyire) amiken más soha. már nagyon folyt orra, könnye, visitott, de közben ki lehetett zökkenteni, olyankor nevet egyet, majd megint sír. akkor vettem fel amikor már kezdett halkabb lenni, magától nem tudott volna megnyugodni. kollégám azt mondta hogy ne ezzel oldjam meg mindig.
2022. aug. 3. 20:48
 13/21 anonim ***** válasza:
23%
Inkább mondjátok meg anyunak hogy augusztus van bakker, vegye már ki az oviból szegény kisgyereket, gondolom anyunak is jár némi szabadság. Talán akkor nem lesz idegbeteg, a folyamatos szabályozástól ami az oviban van.
2022. aug. 3. 21:45
 14/21 anonim ***** válasza:
86%

Ha eredményes, akkor te csinálod jól.

A kolléganőd tudod, miért cseszeget? Mert irigyli a türelmedet és az empátiádat.

2022. aug. 3. 21:53
 15/21 A kérdező kommentje:
nem szeretném leirni hogy ez milyen intézmény, fosok hogy felismernek. a lényeg hogy sajnos ez van, igyekszünk normális szabályokat hozni, lazák vagyunk igy is.
2022. aug. 3. 21:55
 16/21 anonim ***** válasza:
65%
Én megkérdezném tőle hogy ő hogyan oldaná meg. minden gyerek más és minden gondozó is más, más a praktika.
2022. aug. 3. 22:23
 17/21 anonim ***** válasza:
87%
Van olyan gyerek, akit így meg lehet nyugtatni. Nálunk az oviban így próbálják megnyugtatni a gyerekeket (tapasztalt óvónők).
2022. aug. 3. 22:38
 18/21 anonim ***** válasza:
Amit a legtöbben nem tudnak és szomorú, hogy ezzel kapcsolatban nincs semmilyen továbbképzés, hanem mindenki a saját, otthoni mintáját viszi bele... Szóval sokan nem tudják még mindig, hogy a hisztit nem feladata a szülőnek, de szerintem egy óvodapedagógusnak sem (ha mellette 100% megértéssel és szeretettel tud a gyerek felé fordulni), hogy megakadályozza a hisztit. Támogató, érzelmileg biztonságos közegben a sírásmeghallgatás módszere lenne a célravezető (hosszútávon).
2022. aug. 3. 23:42
 19/21 anonim ***** válasza:
65%
gyes előtt bölcsiben dolgoztam, és a válaszom sok mindentől függ.. nem tudom mennyi idős gyerekekkel vagy, és főleg: mennyi ideje vannak ott.. beszoktatásnál első pár hét mindenképp felveszem-megnyugtatom... de mikor fél éve már ott van és akkor kezd el vmin "hisztizni" -amikor már megismertem a gyereket és tudom, hogy ezt a helyzetet nem ölelgetéssel kell megoldanom, akkor már hülye szóval "bekeményítettem" -persze szép szóval, elterelve a figyelmet, de igazból erre baromi nehéz válaszolni, mert nagyon helyzet-és gyerekfüggő.
2022. aug. 3. 23:49
 20/21 anonim ***** válasza:
76%

A másik idősebb, és nem bírja a háta emelgetni a gyereket, ugye? Engem beszoktatáskor szóltak meg a bölcsiben gondozók, hogy ne guggoljak a gyerekhez, mikor beszélek hozzá, mert megszokja. Másik bölcsiben nem hogy guggoltak, de fel is emelték a kicsiket, bár ott a huszonéves gondozók mondták, hogy már fáj a hátuk, de a gyerekeket megnyugtatja..

Szóval ha sokat csinálod, tönkremész fizikailag szerintem, a másik meg irigyel, mert az ő teste már nem bírja. Illetve ha többen lesznek, nem is jut majd mindenkinek ilyen jellegű figyelem(Amúgy megbeszélni se jut idő a gondokat, 20+ gyerek mellett, vicceltek?:), az meg egyenetlenséget szül, irigységet meg ilyesmit..

Szóval én magam mellé ültetném a padra, a legsírósabb meg beleülhetne az ölembe, amíg a többiek körém.. így nem zárok ki senkit.. és bele is vonnám a többieket a helyzetbe, hogyan lehetne a sírónak segíteni, velük is volt e már ilyen.

Egyébként fel lehetne osztani a szerepeket, lehetne egy, aki emelget, guggol, ölelget, és egy, aki mesét olvas, bábozik és rászól a "rosszalkodókra". Általában ezt az idősebb- fiatalabb felállást szokták alkalmazni, mert az idősebbek nem bírják a fizikai terhelést, a gyerekeknek meg ölelgetésre is szükségük van szerintem. Sajnos sok helyen csak idősek vannak, ők nem tudnak emelgetni..

Nem rosszindulatból mondja szerintem, de nagyon vinném oda a gyerekem, ahol felkapkodják, ha sír, én örülnék ennek szülőként.

2022. aug. 4. 06:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!