Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire normális a 2,5 éves...

Mennyire normális a 2,5 éves kisfiam viselkedése?

Figyelt kérdés

Nemsokára 2,5 éves lesz.

Egyáltalán nem tudom lekötni semmivel, semmilyen játékkal. Folyton csak menni akar, ha 1000 fok van, ha hideg, ha eső, ha szél, mindig. Mindegy, hogy hova, mindegy, hogy merre, csak menni, menni és menni. Nem is sétál, hanem fut, de minimum siet. Ha kismotorral megy, akkor hajtja és hajtja, ha rászólok, hogy lassítson akkor még gyorsabban megy.

Nem tudok vele sehova se menni, nem tudok elintézni semmit, egy borítékot nem bírok megcímezni, mert nincs egy nyugodt fél perce. Mindenhol menni akar, körbeszaladgálni, és azonnal menne a kijárathoz. Ha megfogom a kezét, akkor húz, rángat, elfekszik a földön. Ha az ölembe ültem, akkor azonnal leszáll és menne. Boltba csak úgy tudok menni vele, ha beleül a bevásárló kocsiba, különben ott is szaladna, pakolna, harapna bele a gyümölcsökbe.

Öltözés közben is folyamatosan mocorog, direkt ellentart, hogy ne tudjam öltöztetni, nincs egy nyugodt fél perce.

Hiába mondom szépen, csúnyán, egyszerűen semmi, ráadásul egyedül nevelem, nincs is kire bízni néha, amíg el kell intéznem valamit.

2022. júl. 28. 15:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes, akinek nincs autója, ott elviseli.
2022. júl. 30. 10:30
 12/16 A kérdező kommentje:

Érdekes...

Képzeld az autót is gyűlölte. Nem úgy volt, mint a többi gyerek, hogy egyből aludt benne, hanem sírt, ha 3 órás útra mentünk, mert néha muszáj volt, akkor bizony végigsírta. Amíg nem tanult meg önállóan járni csak kézben volt el. De biztos én szoktattam így...

2022. júl. 30. 12:05
 13/16 anonim ***** válasza:
18%
be kell szíjazni rendesen a babakocsiba
2022. júl. 30. 12:27
 14/16 anonim ***** válasza:
74%
Ne foglalkozz velük, sajnos ezek még olyan alap dolgokat se hisznek el, hogy van, akinek tényleg indokolt volt a császár, nem tudott szoptatni, nem minden úgy alakult a gyerekkel, ahogy képzelte, nem alszik jól a gyereke, stb... 😄
2022. júl. 30. 12:29
 15/16 A kérdező kommentje:
Nem is érdekel. Be kell szíjazni, hát persze. Nem lényeg, hogy üvölt, ordít, sír, kapálózik.
2022. júl. 30. 13:22
 16/16 anonim válasza:

Szia

Az en fiam irtad le kb. Igaz egy ideig elul a kocsiban amig sok auto busz jon… a seta kizart vegig rohan mindent. Tegnap karacsonyi vasaroztunk. Volt kocsi de uvoltott benne igy kivettuk- vegig rohangalt kb masfel orat. Kezedlabas labzsak miatt lekotni se tudtam de a vegen mikor mar nem birtunk vele akkor vettem ki a labzsakot es lekotoztuk- kozben zenet kellett hallgatni az nyugtatta meg. Ilyenkor mindig a kocsi tetejen szol a zene es csak hallja mar regota igy mukodunk. Jatekaival nem jatszik mindent szetdobal, maszik mindenhova ugral, 1 percet nem ul sehol. Ma vendegeink voltak-a ket fiu egyidos 2 het van koztuk, mig a fiu jatszott az en fiam csak rohangalt fel le meg se allt. Nem tudom mi lesz ebbol…….es kezdodnek az agressziok is csipes. Adhd-ra gyanakszunk hat idovel kiderul. Jarunk fejlesztesre mar.

Nalatok valtozott valamit a helyzet?

2022. dec. 21. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!