Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezeljük ezeket a...

Hogyan kezeljük ezeket a szituációkat? Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Adott egy 3 éves kislány. Itthon, illetve az utcán általában egész normálisan viselkedik, de ha be megyünk vásárolni olyan, mintha sosem lett volna nevelve. Ordít, rugdos, harap, csapkod,fetreng a földön utána pedig a haza úton is ilyen, de amint haza érünk megint normális. Mindenkit zavar ez a viselkedése, de a család nagy része annyival le reagálja, hogy még gyerek. Nekem ebben az a furcsa, hogy én gyerekként sosem csináltam ilyet, meg sem fordult a fejemben. Mi lehet a probléma, hogyan változtathatnánk a dolgon?

2022. júl. 28. 10:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%

"De ilyenkor mit mond, mit szeretne?"

"Még nem megy neki folyékonyan a beszéd. Szóval semmit."

Ha nem megy neki folyékonyan a beszéd, akkor is tud mondani szavakat és tud mutatni arra, amit szeretne.

Nem vagytok valami konstruktívak, ha ezeket a jelzéseit nem vagytok képesek észrevenni és értelmezni. Önmagában már ettől, vagyis a ti értetlen hozzáállásotoktól is hisztirohamot kaphat.

2022. júl. 28. 15:35
 12/18 anonim ***** válasza:
42%

A kérdező kommentjér idézem:

"Még nem megy neki folyékonyan a beszéd. Szóval semmit."

Tóthné Székely Éva logopédustól idézek, aki egyúttal dr Vekerdy Tamás gyermekpszichológusra is utal.

[link]

[link]

"Tóthné Székely Éva logopédus szerint nagy hiba lenne statisztikai adatokat rávetíteni a saját gyerekünk fejlődésére. "Nem lehet kimondani azt, hogy egy kétéves gyereknek ezt meg azt kell csinálnia, a kicsik fejlődése nagyon eltérő lehet, vannak olyanok, akik hároméves korukig meg sem szólalnak, aztán pedig rohamos tempóban kezdenek el fejlődni, amivel aztán nagyon hamar behozzák a lemaradásukat.""

"„Vekerdy Tamás szerint a gyereknek hároméves koráig »joga van hallgatni«, késői fejlődésű gyerekeknél ez bőven belefér, ha azonban még ekkor sem kezd el beszélni, akkor nem árt, ha elvisszük egy hallásvizsgálatra, ugyanis egyes orr-, illetve garatmandula-betegségeknek lehet szövődménye a hallóképesség csökkenése” – nyugtat meg mindenkit a logopédus."

2022. júl. 28. 17:07
 13/18 anonim ***** válasza:
66%

Én nem fogok győzködni senkit.

Csak vicces, hogy ezek a szakértők gyakran megfeledkeznek arról, hogy nem nem mindig így van:

"vannak olyanok, akik hároméves korukig meg sem szólalnak, aztán pedig rohamos tempóban kezdenek el fejlődni"

Van az úgy, hogy 3 évesen se táltosodik meg az a gyerek, nem indul rohamosan meg a fejlődése.

A szülő meg csak néz ki a fejéből és ekkor ugyanezek a szakértők elhordják mindennek a szülőt, hogy miért nem vitte már hamarabb, mert tény és való, hogy minél korábban veszik észre, minél korábban kap rá terápiát, annál hamarabb hozza be.

És még akkor sem könnyű az odavezető út. Nehéz a megkésett beszédfejlődés terápiája.

És ha egy gyerek agresszióval, dühkitörésekkel reagál a meg nem értettségre. Ha láthatóan szenved attól, hogy nem tudja jól kifejezni magát, akkor elég nagy ökörség arra bíztatni, hogy fogadd el, jól van az úgy. Csak mondom. ;)

Amúgy grat, jól feltornáztad a százalékod. Régen, amikor még kiírta az oldal, volt vagy 38?

2022. júl. 28. 18:31
 14/18 A kérdező kommentje:
A párom kishúgáról van szó. Most indult meg a beszéd fejlődése. Amikor be megyünk egy boltba már akkor neki áll hisztizni. De nem mutat semmire, nem is mondja el, hogy mi a baj, mit szeretne. Kegyetlenül nagy hisztit tud levágni és nem mindig oldható meg, hogy otthon maradjon.
2022. júl. 30. 17:41
 15/18 NTBS ***** válasza:
50%
Ne vigyétek boltba.
2022. júl. 31. 12:06
 16/18 anonim ***** válasza:
85%

Nem értem, miért kell mindenáron bevinni a boltba, ha rosszul viseli, miközben ezek szerint legalább 3 felnőtt vele van a boltban.

Ha anyuka mindenképp maga akar a boltban vásárolni, miért nem bízza rá egy családtagja a gyereket addig? Sétálnának egyet, vagy eleve el sem mennek vele otthonról.

Itt anyuka konoksága az értelmezhetetlen nekem. Tudatosan figyelmen kívül hagyja, hogy a gyerekének rossz ez. Más lenne a helyzet, ha egyedül nevelné, és nem tudna senkit keríteni, hogy figyeljen a gyerekre, enni meg kell.

2022. júl. 31. 13:46
 17/18 anonim ***** válasza:
67%

Én az ilyen embereket komolyan nem értem.

Szinte az utolsó utáni zsákfaluba is elmegy már a legtöbb házhozszállítós bevásárlás. Látják, hogy nem megy a gyerekkel a vásárlás, de azért erőlteti, ahelyett hogy a tartós élelmiszert megrendelné online, a frisset pedig beszerezné a gyerek nélkül. Ti is bementek vele ketten, miközben mehetnél venni 4 kiflit, egy doboz tejet, meg pár apróságot, aztán nem kéne ezt végignézni. Nem lenne nehéz megoldani, de gondolom könnyebb itt nyávogni, hogy jajj hisztizik egy 3 éves...

2022. júl. 31. 13:52
 18/18 A kérdező kommentje:
Mi a párommal és a gyerek apjával külföldön dolgozunk. Nem tudunk segíteni. Ritkán tudunk haza járni. Egyedül a nagyszülők tudnának vigyázni a gyerekre, de anyai részről messze vannak, az apaiakat pedig nem érdekli
2022. júl. 31. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!