Akinek külföldön dolgozik a férje/párja, mit engedhetnek meg maguknak?
Az apukám egy ügyes kezű mester volt. Gyerekkoromban mást sem láttam, csak azt, hogy anyám szerzi neki a maszek munkákat. Hazaért szegény ember öt órára, evett, aztán már mehetett is tovább.
Ő maga nem emelte volna fel a seggét.
54: nem, mi nem öljük egymást a pénz miatt. Tudod, miért? Mert megélünk így is, és mert tudjuk, hogy mindketten beletesszük, amit tudunk. Nálatok mondjuk ez a helyzet nem áll fenn, mert egész egyszerűen nem akarsz dolgozni. Lehet ezt szépíteni, de baromira az van, hogy inkább kizavarod a férjedet külföldre, és kiszakítod a családból, csak nehogy dolgoznod kelljen, és a gyerekkel takarózol. Szép gondoloat, hogy 3 éves koráig otthon akarsz lenni vele, de ha nem engedhetitek ezt meg magatoknak, akkor nem kéne erőltetni. Az apjára nagyobb szüksége van, mint arra, hogy veled üljön otthon még egy évet. Aztán meg persze gyorsan ess teherbe újra, mikor szerencsétlen haza tud jönni egy hétre, nehogy véletlenül esélye legyen hazaköltözni, és részt venni a családja életében.
Az én apám kamionos, a szüleim együtt maradtak ugyan, de totál elhidegültek, teljesen egymás agyára mennek. Rajtuk kívül egy olyan párt láttam, akik együtt maradtak, de náluk meg nyílt titok, hogy a férj félremegy kint, csak a felesége szemet huny. Mindenki más, akinél apu kint van, anyu otthon maradt, pár éven belül elvált. Tényleg megéri ez a kockázat azért, hogy ne kelljen dolgoznod?
54.
Miért, abból nem lesz szerinted vita, hogy a párod rossz körülmények mellett család nélkül gurizik, te meg csak tartod a markos?
Hát nem tudom, mi pénzen sosem vitatkoztunk, nem is értem mit lehet azon vitatkozni.
Azt osztjuk be ami van, ha nincs, akkor plusz munkát keresünk. De nem úgy hogy az egyik otthon ül, és költi a pénzt, hanem mindketten az előrehaladásért dolgozunk.
Az a baj, te rohadtul nem akarod megérteni, amit itt mindenki magyaráz neked, hogy konkrétan egyedülálló anya leszel, a gyereked és az apukája nem fogják ismerni egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!