Ennyi hiányzása még át engedhetnek 12- be?
Te nagyképű gyerekecske, vigyázz a szádra! Azt se tudod, mi szabályozza a közoktatást, halvány lila gőzöd nincs arról, hogy a tanév teljesítését milyen jogszabály határozza meg! Nálatok nem lehet az a szabály, amit a kettes írt, mert a) erre vonatkozóan nem az iskola hatásköre dönteni b) ellentmondana a törvénynek. Na idefigyelj, gimnazistácska:
"(7) Ha a tanulónak - az ideiglenes vendégtanulói jogviszony időtartamának kivételével - egy tanítási évben az igazolt és igazolatlan mulasztása együttesen *
a) a kétszázötven tanítási órát,
f) egy adott tantárgyból a tanítási órák harminc százalékát meghaladja,
ÉS EMIATT A TANULÓ TELJESÍTMÉNYE TANÍTÁSI ÉV KÖZBEN NEM VOLT ÉRDEMJEGGYEL ÉRTÉKELHETŐ, a tanítási év végén nem minősíthető, kivéve, ha a nevelőtestület engedélyezi, hogy osztályozóvizsgát tegyen. A nevelőtestület a (7) bekezdésben foglaltak alapján az osztályozóvizsga letételét akkor tagadhatja meg, ha a tanuló igazolatlan mulasztásainak száma meghaladja a húsz tanórai foglalkozást." Gyengébbek kedvéért tehát: Ha nincs elég jegye ahhoz, hogy le tudják zárni. És mellesleg nem tanköteles tanuló esetében nem kell értesíteni a gyerekjóléti szakszolgálatot. (A családsegítőt meg aztán végképp nem.) (Nem nevezem meg a jogszabályt, dolgozzál valamit te is.)
Én is gimnáziumba járok, sőt, már akkor is oda jártam, amikor te a szüleid fejében még gondolatként se léteztél, sőt valószínűleg maguk a szüleid voltak gimnazisták! Csakhogy én a katedra másik oldalára! Úgyhogy ne barmozz le, mert igen rosszul viselem ezt a stílust!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!