Mennyit költötök havonta az 1-3 éves, közösségbe még nem járó gyereketekre?
Csak kíváncsi vagyok, mert én igyekszem tudatosan vásárolni és szerintem nem is költök sokat a 15 hónapos gyerekemre, de már tapasztalom, hogy ahogy nő a gyerek, úgy nőnek a költségek :D Anyatejes, mosipelusos pici babaként kb. 0-5 ezer volt, most azért több 😅
Mi így költünk rá jelenleg:
Pelenka+popsitörlő: havi kb. 3-4 ezer, csak éjszakára meg néhanapján adunk rá eldobható pelenkát, úgyhogy ez nem nagy költség nekünk.
Étkezés: ezt passzolom, velünk eszik, ami neki plusz költség, az a mindennapos gyümölcs, natúr joghurt, túró. Szerintem olyan 10-12 ezer körül lehet az étkezése.
Tápszer: havi kb. 3 ezer
Ruha: turiban vásárolunk, van egy hely, ahol 150-200 forintokért találok szuper ruhákat, de nem megyek gyakran, mert már tele a szekrények, erre most nem is költünk már idén :D
Játék, könyv: örökölt és kapott sokat, így erre szintén nem költünk, természetesen, ha picit nagyobb lesz, kapni fog olyat, ami nincs még neki
Gyógyszer: erre sem költünk, szerencsére nem szokott beteg lenni.
Egyéb: havi 10-est teszek félre minden hónapban, ebből fizetjük az alkalmi dolgokat, pl. D. D step cipőt hord, az őssze-télen drágább lesz, most vettünk neki medencét például, vagy egy kislabdát. De ezek ilyen egyszeri kiadások, bútort, ilyesmit nem kell most venni.
Nálatok mi kb. az a havi költség, ami elmegy a gyerekre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!