Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit költötök havonta az...

Mennyit költötök havonta az 1-3 éves, közösségbe még nem járó gyereketekre?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsi vagyok, mert én igyekszem tudatosan vásárolni és szerintem nem is költök sokat a 15 hónapos gyerekemre, de már tapasztalom, hogy ahogy nő a gyerek, úgy nőnek a költségek :D Anyatejes, mosipelusos pici babaként kb. 0-5 ezer volt, most azért több 😅

Mi így költünk rá jelenleg:

Pelenka+popsitörlő: havi kb. 3-4 ezer, csak éjszakára meg néhanapján adunk rá eldobható pelenkát, úgyhogy ez nem nagy költség nekünk.

Étkezés: ezt passzolom, velünk eszik, ami neki plusz költség, az a mindennapos gyümölcs, natúr joghurt, túró. Szerintem olyan 10-12 ezer körül lehet az étkezése.

Tápszer: havi kb. 3 ezer

Ruha: turiban vásárolunk, van egy hely, ahol 150-200 forintokért találok szuper ruhákat, de nem megyek gyakran, mert már tele a szekrények, erre most nem is költünk már idén :D

Játék, könyv: örökölt és kapott sokat, így erre szintén nem költünk, természetesen, ha picit nagyobb lesz, kapni fog olyat, ami nincs még neki

Gyógyszer: erre sem költünk, szerencsére nem szokott beteg lenni.

Egyéb: havi 10-est teszek félre minden hónapban, ebből fizetjük az alkalmi dolgokat, pl. D. D step cipőt hord, az őssze-télen drágább lesz, most vettünk neki medencét például, vagy egy kislabdát. De ezek ilyen egyszeri kiadások, bútort, ilyesmit nem kell most venni.

Nálatok mi kb. az a havi költség, ami elmegy a gyerekre?

2022. júl. 5. 12:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%

Pelenka: libero vált be neki, akciósan 14 ezer kb egy havi adagunk

Popsitörlő: 3 ezer? kb

Étkezés: sok :D szerintem 15 ezer minimum, de majd egyszer lehet összeadom

Ruha: mi nem örököltünk, de turizni sem szoktam. Itt legalább is mindig szegényes volt a felhozatal, amikor megpróbáltam :) Méretváltásnál kb 20-30 ezer megy el. H&M bevált nekünk, általában az akciókkor rendelek előre.

Babaúszás: 24 ezer/hó

Ringató: 8 ezer / hó

Egyéb programok: sok :) most nyáron heti egyszer kinézünk a közeli strandra, havi egyszer egy nagyobba. Voltunk állatkertben, botanikus kertben stb.

Gyógyszer: vitamint kap csak, ha mégis lebetegedik akkor 8-9 ezer/alkalom (gyógyszer+probiotikum)

Könyveket sokat kap. Próbáltuk a könyvtárat, de sajna még nem tudunk úgy vigyázni a könyvekre :D

Babakötvénybe és állampapírba teszünk neki félre, de nem tudom ez is számít-e

2022. júl. 5. 12:45
 2/11 anonim ***** válasza:
35%
Én nem a gyereken spórolok. Nem turkálóban vásárolok és kap szép új könyveket, játékokat. Kap minőségi halolajat, egyéb kiegészítőket, ha épp kell. Nem számolom mennyi megy el rá, ha nem lenne pénzem akkor is inkább magamon spórolnék.
2022. júl. 5. 12:50
 3/11 anonim ***** válasza:
32%
Ja és tudom h ezért le leszek pontozva…
2022. júl. 5. 12:51
 4/11 anonim ***** válasza:
76%

Pelenka:15 ezer akciósan a havi adag

popsitorlő:2 ezer körül

étkezés: 15-20 ezer körül

babaúszás:20 ezer/4 alkalom

ringató:12 ezer/4 alkalom

vitaminok:6 ezer

egyéb programok:változó de havi 10 ezer biztos még úgy is hogy sok helyen neki ingyenes

ruházat: havi olyan 6-8 ezer, mi is van amit turiból veszünk, van amit öröklünk, és márkaboltból is van, inkább szezononként vásárolunk

játékok, könyvek stb:ez sem ugyan annyi minden hónapban van mikor csak 1-2 ezer van mikor 30 ezer.

2022. júl. 5. 13:00
 5/11 A kérdező kommentje:

Én nem pontozlak le, 2-es, bár nem értem, mi a baj a gyereken "spórolással", ha olyan dolgokon spórol az ember, ami nincs hatással az életére? Mármint, ha valaki nem vesz gyümölcsöt a gyereknek, mert sajnálja rá, azt én sem értem, nálunk alap a friss zöldség-gyümölcs napi szinten, de miért vennék pl. új ruhát, ha kapok ennyiért újszerűt?

A gyereknek tök mindegy, nem befolyásolja se az egészségét, se az életét. Majd ha nem találok már, nyilván fog kapni új ruhát.

Plusz tényleg rengeteg játéka van, szereti őket, azt se tudom, hova rakjak ennyit, most akkor minek vennék újat?

Természetesen engem nem zavar, ha más meg újonnan vesz, csak nem értem, az miért gyereken spórolás, ha valaki észszerűen vásárol :D

2022. júl. 5. 13:00
 6/11 A kérdező kommentje:
Ja igen, az is számít, ha, félreraktok neki, elfelejtettem beletenni, ez a mi részünkről most havi 30 ezer.
2022. júl. 5. 13:03
 7/11 anonim ***** válasza:
18%
Üdv. Mosis anyu! ❤️
2022. júl. 5. 13:06
 8/11 anonim ***** válasza:

2,5 éves ikreim vannak. A havi pelus minimum 30 ezer, a nagyobb 2 havonta hozra haza az oviból a hasmenéses vírust, szóval azok zsebbenyúlósabb hónapok(most a bilizésre gyúrunk)

popsitörlő olyan 5000körül lehet

A kaját nem tudom, de nekem nagyon jó evők, és azok a kedvencek amiknek az ára az egekben van (zöldség, gyümi, joghurt, 1liter tej egy nap)

nyáron nem adok vitamint.

A kislány ekcémásodik, neki a krém havonta olyan 3000

Ruhát van h turizok, van h újjat veszek. De nem minden hónapban.

A lábbeli az megint nagyobb kiadás (magas lábfej nem akármi megy rájuk)

havonta fejenként 15ezret teszünk nekik félre (ez évente növekszik, infláció követő)

Szóval szerintem fejenként 25-30 ezer a havi költségük

Egyébként az ovisomnak kb a negyede ez a ktg (mondjuk az oviban ingyen kajál) Neki viszont már 23 ezer a félretett havi pénz

Majd a suli biztos megint zsebbenyúlósabb lesz

2022. júl. 5. 13:42
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
Én bevallom őszintén, 3 gyermekünk van, de soha a büdös életbe nem számolgattam mennyit költök rájuk. Ami kell, az kell és pont.
2022. júl. 5. 15:52
 10/11 anonim ***** válasza:

9, nekem lehet, hogy szakmai ártalom (közgazdász vagyok), de nem kell számolnom, hogy tudjam. :)

A közvetlen, dedikált költségek 99 %-a fejemben van.

Amit "fel kellene osztani", mint a kaja, az nyilván nem, hisz nem tartom számon, hogy hány gramm felvágottat evett az egyik vagy a másik.

Egyébként durva különbség van/volt a kicsi és a nagy között. A nagy fejlesztésre szorul a mai napig. Nem "nagyon", mert szerencsére behozható lemaradása van, bár még nem sikerült ledolgozni és már 6 éves, de így is 100 felett volt a havi költsége kicsiként. Mai áron inflációval simán lenne 150/hó. Ebben gyógytorna, gyógyped (állami nem volt elég), gyógycipő, tápkiegészítők, gyógyszerek, gyógytápszer voltak benne az általános ruha, étel, játékon kívül.

A kicsinek ehhez képest lópikula.

Eltérő neműek, így ruha 20-30/szezon, cipő ugyanígy. Pelenka már nincs, nem tápszeres, havi 5 ezres vitaminon kívül nem szed semmit, játékot, könyvet nem havonta veszünk.

2022. júl. 5. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!