Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kamasz fiam nem akar nyilván...

A kamasz fiam nem akar nyilvános helyen pisilni, mit tegyünk?

Figyelt kérdés

Azt mondja a nyilvános wc gusztustalan állapotban van, ki tudja ki járt előtte ott, mit fogdosott össze. Fánál nem akarja csinálni, azt mondja ő nem egy kutya hogy fákat pisiljen le.

Ha nyaralunk a szállodában és a rokonoknál hajlandó pisilni. Vendégsében is elmegy saját magától pisilni.

Túráknál, rendezvényeken vagy hosszabb kocsiutaknál inkább órákig visszatartja és sietni kell vele haza vagy a hotelbe.

Tegnap mentünk haza és meg akartunk állni a Mekinél vacsorázni de annyira kellett pisilnie és annyira nem akart a Mekiben pisilni hogy először haza kellett mennünk, leraktuk a ház előtt és utána visszamentünk a Mekibe. Azt se tudta kivárni hogy elvitelre kérjük az ételt a kocsiból az ablaknál. Azt mondta nem fogja kibírni és nem akar bepisilni.

Balesete nem szokott lenni, szerencsére mindig időben hazaérünk vele.

Próbálkoztunk szigorral de mérges lett. Mondtuk neki a pihenőnél hogy addig nem megyünk tovább amíg nem pisil de makacs volt.

Nem tisztaságmániás otthon, nem is rendetlen.

2022. júl. 5. 00:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem tök normális hogy nem akar bokorban megállni, sőt azt is hogy nem szereti a nyilvános wc-ket. Viszont vészhelyzetben azért muszáj elmenni. Én is rohadt finnyás vagyok, készítsetek a táskájába fertőtlenítő kendőt, papír ülőkét, kézfertőtlenítőt stb. hátha javít a helyzeten.

Amúgy nekem gyanús, hogy valami negatív élmény, trauma hatására zárkózik el ennyire. Férjem amiket mesél, hogy mik vannak néha a férfi wc-ben, sokan nem higiénikusak, nem szégyellősek, odafinganak egymás orra alá, kézmosás nuku, beállnak közvetlen a másik mellé a piszoárhoz akkor is ha a többi üres stb. Lehet érte őt is valami, vagy szemtanúja volt valaminek ami miatt nem akar többet oda menni. Nekem ezeknek a fele is elég lenne, hogy csak a zárt fülkét használjam és oda is csukott szemmel levegővétel nélkül meneküljek.

2022. júl. 5. 19:58
 12/20 anonim ***** válasza:
56%

Én 18 éves koromig nem tudtam nyilvános helyen pisilni mert nem bírtam hogy mások hallják. Nem is tudom mi lett volnaha fiúnak születek, akkor látják is, el nem tudom képzelni hogy tudtam volna más szeme láttára pisilni. Akkor oldódott meg a dolog amikor lett barátom, akkoriban szűntek meg a gátlásaim. Velem se lehetett egynapos kirándulásra menni, az ottalvós oszt kirándulások számomra kínszenvedések voltak. Sőt, otthon se tudtam, ha épp idegen volt a házban... borzasztó volt. Mostanában is ha stressz ér, az felfázásban jön ki nálam, tehát nekem mindig a pisilésnél mutatkoznak meg a pszichés problémák.

Sok okos meg arra biztatja a kérdezőt h legyen vele szigorú, édes istenem... azzal csak ront a helyzeten.

2022. júl. 5. 20:39
 13/20 anonim ***** válasza:
75%
12es vagyok. Én hiába ültem a wcn, nem jött, pedig iszonyúan kellett. Ez már a múlt, persze, de létezik ilyen.
2022. júl. 5. 20:42
 14/20 anonim ***** válasza:
52%
12es vagyok, tök jó hogy engem pontoztok le, miközben egyedül én vagyok az, aki tudja, min megy keresztül a gyerek, a többiek csak találgatnak és erőltetnék a dolgot...
2022. júl. 6. 08:50
 15/20 anonim ***** válasza:
39%
12es, mert valószínűleg egyszer bepisiltés volna és máris helyre került volna ez a dolog, megértetted volna hogy vagy legközelebb is ez lesz vagy elmész amikor lehet. Bírom hogy a mai világban mindenkit mindennel pszichológushoz kell vinni és minden lelki alapú és a gyereket véletlenül se neveljük csak érsük meg a lelkivilágát akkor is ha az egésznek a megoldása hogy nem engedünka hisztijének.
2022. júl. 6. 09:02
 16/20 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudtam volna bepisilni mert az agyam gátolta a dolgot, de attól még nyilván iszonyatosan szenvedtem a vizelési ingertől. Csak akkor tudtam pisilni ha 100% hogy senki se hallotta, vagy otthon. Hidd el én is irigyeltem azokat akik tudtak bárhol bármikor, elég sz.r volt így élni.

Nem javasoltam amúgy hogy a kérdező vigye pszichológushoz a fiát, hanem csak annyit mondtam hogy a cseszegetés biztosan nem segít a dolgon. Meg lehet várni amíg kinövi, mert valószínűleg ahogy elhagyja a gátlásait, mint ahogy velem is történt, de addig meg kár piszkálni. Engem se értett a családom hogy miért nem tudok nyilvános helyen pisilni. Pedig volt hogy ott voltunk az erdő közepén, ültem a bokorban de nem jött, mert féltem, hogy mi van, ha valaki meglát/meghall. Gimi első 3 évében kibírtam reggel 8tól délután 3ig, borzasztó volt. Utána meg csak úgy tudtam hogy felmentem az emeleti wc-re ahol volt 4 db wc, és nagy volt a forgalom, mert ott tuti nem az én pisilésemtől visszhangzik a mosdó, az oszt termünk melletti wc-ben meg csak 2 wc volt, nem hiányzott hogy hallgassanak az oszt társaim.

Csak azt nem értem, ha nem voltál az én helyzetemben, mégis mit tudnál te erről a dologról? Nyilván neked is voltak sz.r dolgok az életedben, mégse nevetnélek ki miatta, vagy bagatelizálnám el. Én se gondolom hogy a gyereknek mindent meg kell engedni, de ha akad az életében 1-2 ilyesmi probléma, amivel igazából nem árt senkinek, hanem főleg ő szenved miatta, akkor inkább segíteni akarok neki, mintsem erőltessem, leszidjam. Itt most nem arról van szó, hogy lelki sérült lesz a gyerek ha nem kapja meg a ps5-öt. Bár ezen az oldalon amúgy sokan lehordják azt, aki nem tesz a gyereke segge alá mindent (beleértve saját lakást is), közben meg egy ilyen egyszerű pszichés problémát nem bírnak értelmezni.

2022. júl. 6. 11:17
 17/20 anonim ***** válasza:
65%
Miért nem mentél pszichológushoz?
2022. júl. 6. 12:00
 18/20 anonim ***** válasza:
68%
Mert kb 3 évig tartott, nekem nem volt rá önállóan pénzem, szüleim nem ajánlották fel, igazából szégyelltem is róla beszélni. Pedig biztos fel tudta volna tárni az okát, de nem akartam ezzel szembesülni. Aztán meg elmúlt magától ahogy nőttem, és a gátlásaim is oldódtak.
2022. júl. 6. 14:01
 19/20 anonim válasza:
Iskolában hogy bírja ki?
2022. júl. 8. 21:33
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem egy nagy cucc végigcsinálni egy sulinapot. Nekem volt már a munkában hogy a sok meló miatt reggel héttől délután kettőig szünet nélkül dolgoztam és kettőkor is csak azért vettem ki a szünetet, mert felhúzott a főnökasszony, simán bírtam volna amúgy a műszak végéig.
2022. júl. 8. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!