Ötéves kisfiúnak érdemes elkezdeni magyarázni hogy amit egy azonos nemű rá vigyázó személy iránt érez az nem szerelem, és nem fogja őt feleségül venni?
30, látod, ez a te bajod. Ez nem egy olyan kérdés, amiről neked is más a véleményed meg nekem is, hát, Istenem, így szép a világ, van, aki a citromfagyit szereti, más a csokit... Nemár. Ez egészen objektív dolog. Tudjuk, hogy attól, hogy te nagy hősiesen "távol tartod" a gyerektől a meleg-témát (azért az idézőjel, mert a hozzád hasonlók sütik el a legnagyobb bzivicceket, de legalábbis egyáltalán nem hallgattatják el azokat, akik így tesznek, de oké, lehet, hogy ez rád éppen nem igaz), még bizony lehet meleg, transz, biszexuális, satöbbi. Az meg tény, írd le, húzd alá, mondd el százszor, hogy TÉNY, hogy a homofób szülő rossz hatással van a meleg gyermeke mentális egészségére. A jó szülő meg, veled ellentétben nem akarja, hogy a gyereke szorongással, depresszióval, önbizalomhiánnyal és még egy csomó dologgal éljen együtt. Ennyi, ez egészen egyszerű. Még egyszer: nem kell amúgy semmit magyarázni. Átmegy a gyereked a szomszéd kisfiúhoz, látja, hogy kint van egy közös családi kép az apukáival, látja, hogy az ovistársáért egyszer asz egyik, másszor a másik anyuka jön, és látja vagy hallja, ahogy a mesékben is két herceg vagy hercegnő házasodik össze. Ha te nem ültetsz el benne szorongásokat azzal, hogy ilyenkor mindig befogod a szemét, akkor nem kell magyarázni semmit, a gyerek nem hülye, magától nem fog eszébe jutni, hogy ezzel bármi gond is lenne.
Ha egy szülő azt mondja, hogy szerinte a gyereknek nem kell enni adni, akkor bocs, de azt nem fogom elfogadni, mint "sajátos és egyéni nevelési módszer, ami épp olyan jó és értékes, mint az én véleményem". Ugyanígy, ha egy szülő üti-veri a gyereket, vagy csak szimplán olyan toxikus közegben neveli, hogy porrá zúzza az önbecsülését, arra se fogom rózsaszínt hányva azt mondani, hogy hát igen, másképp gondolkodik, de ugyan, ki vagyok én, hogy elítéljem? A te "nevelésed" az utolsó példához hasonló. Tökreteheted a gyerekedet. Ez nem vicc. Ez a vita nem arról szól, hogy meggyőzzük-e egymást, hanem arról, hogy te elfogadod-e, hogy a homofóbiáddal ártasz annak az ártatlan gyereknek, akiért felelősséget vállaltál, és hajlandó vagy-e változtatni.
Nincs a környezetében meleg, valamint ovis korában kicsi hozzá.
Majd ha nagy lesz,és esetleg tudni akar az esetleges másfajta párkapcsolatokról,úgyis kikeresi neten,hallja az iskolatársaktól. Bőven elég.
Én főiskolás koromban láttam először meleget. Nekem is bőven elég volt akkor látni.
Nem érzem a kényszert,bocs,hogy ezt előrehozzam.
"Én főiskolás koromban láttam először meleget."
Igen??? És azt te honnan tudod madárka elárulod?? Honnan tudod hogy a 10 éves Pistike aki melletted ült a padban nem meleg?
Honnan tudod hogy X tanár bá aki 8 éven át pofázta neked az X tárgyat nem meleg?
Honnan tudod hogy a büfés néni aki a suliban naponta nyomta a szar pofádb a kólát nem leszbi?
Honnan tudod hogy aki leül melléd a buszra nem meleg?
MADÁR!
Jó,akkor olyat,aki el is mondta mindenkinek,kb reklámozta.
Azért valakin észre lehet venni,ha meleg. Főleg a férfiakon. Csak nézd meg a meleg férfi celebeket. Minden látszik! Le se tudná tagadni egy se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!