Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki hogy kezelte a dackorszakot?

Ki hogy kezelte a dackorszakot?

Figyelt kérdés

2022. jún. 27. 21:20
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem nem úgy általában a "dackorszakot" kezeled, hanem az éppen aktuális problémát. Én legalábbis nem tervezek ennél jobban előre, élvezem a jó pillanatokat a két hiszti között, aztán ha van hiszti, azzal megpróbálok úgy megküzdeni, ahogy abban a pillanatban jónak látom/tudok.

Vagy ha úgy általában érted a kérdést, mint lelkiekben hogyan küzdesz meg a nehezített körülményekkel, akkor arra nagyon jó lehet egy-egy pohár bor és hétvégente pár óra énidő :D

2022. jún. 27. 21:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Jó ég mintha én írtam volna az 1-es választ 😁 de szerintem ezt a gyerek habitusa és a szülő ingerküszöbe is nagyban befolyásolja 😀
2022. jún. 27. 21:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nálunk most kezdődik, két és fél éves. Legalábbis ma volt először, hogy visítva vergődött az etetőszékben, hogy ő nem eszik ebédet, csak fagyit. Ugyanúgy kezeltem, mint eddig: amikor láttam, hogy nem fog lenyugodni magától, kivettem és magamhoz öleltem, rögtön abbahagyta, bedugta az ujját a szájába és hozzám bújt szipogva. Eddig nekem beválik az ölelés, aztán meglátjuk, mi lesz később. Halál nyugodt maradok, nem idegesítem magam, mert tudom, hogy ez 'normális', és majd EGYSZER elmúlik...
2022. jún. 27. 22:00
 4/5 anonim ***** válasza:
33%
Később is lesznek nehézségek, akkor majd hiányozni fog a dackorszak.
2022. jún. 27. 22:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi most vergődtünk ki a dackorszakból, engem nagyon megviselt.

Tény, hogy a lányom extrém eset, de örülök, hogy már vége.

Na, nem azt mondom, hogy nincs nyafogás, de azért nem 0-24 óra hiszti és földönfetrengés.

Aztán lehet, hogy ti megússzátok 3-4 sírással az egészet, szóval erre nem lehet előre készülni.

Legyél türelmes, következetes, az első pillanattól húzd meg a határokat és ha megértette a szigorú határokat, akkor el lehet kezdeni kompromisszumot kötni.

Vértezd magad fel humorral és tojd le, hogy mit mond vagy hogy néz rátok a környezetetek. Nekem talán ez volt a legnehezebb: elviselni a

megvető pillantásokat vagy beszólogatásokat.

2022. jún. 28. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!