Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek 2,5 éves kisfiam...

Mit tegyek 2,5 éves kisfiam durvasága ellen?

Figyelt kérdés

Lehet,hogy ez a dackorszak,de teljesen tanácstalan vagyok.

Kisfiam 2,5 éves.Pár hónapja nem lehet neki nemet mondani semmire,mert vagy sikítozik vagy iszonyúan durva lesz.Űt,rugdos lefejel.A multkor a piacon két szatyrom volt nem tudtam ölbe venni.Torka szakadtából ordított,földhöz vágta magát,de akkor sem vettem föl.Nagyon szépen,nyugodtan mondtam neki a buszmegállóban felveszem.Az ordítást nem hagyta abba és amikor a megállóban felvettem tiszta erővel ököllel az arcomba ütött.Itthon is ez van csak még fokozza azzal,hogy ami nekem fontos/pl könyvek,/széttépi.A szemetest felrúgja,szanaszét dobál mindent.Teljesen kétségbe vagyok esve.Semmi sem használ.Mi sohasem szoktuk a gyerekeket ütni nem tudom honnan tanulja.Mindig szépen megkérem ne tegye,de annál jobban üt.Ti mit tennétek-tesztek hasonló helyzetben?

2010. szept. 20. 12:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem szabad hagyni hogy elfajuljon. Kérjetek szakmai segitséget!

elég figyelmet kap?

tettél valamit közvetlenül az ököllel arcbaverés után? rászóltál?

ha felboritja a kukát pl. teszel valamit vagy hagyod mert gondolkodsz hogy mit tegyél.

Apjára se hallgat???

2010. szept. 20. 12:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

szia! szegény, nagyon át tudom érezni a helyzetedet! az én fiam most 2 éves és nem ilyen durva, de észrevettem egy ideje, hogy szabályosan vicces neki, ha valakit megüt, megharap, fájdalmat okozhat. szerencsére játszótéren csak egyszer fordult még elő, hogy meglökött egy másik gyereket, de nálam folyamatosan kalimpál a vészcsengő, hogy tennem kell az agresszív viselkedés ellen...

nekem eddig csak az vált be, hogy büntibe küldöm (persze ezt csak itthon lehet). a sarokba megy, leül és persze ki is jön rövidesen. ekkor addig viszem vissza, amíg komolyan nem veszi a dolgot. nem szólok közben hozzá, nem kergetem, csak nyugodtan fogom és visszateszem. az első alkalmakkor jópárszor megcsináltam ezt, mire egy percet végigült (ennyi a büntiidő, ezt látja is az órán), akkor kihívom és leülünk megbeszélni a tettét.

most ott tartunk, hogy tudja, nem érdemes kijönni a büntiből, mert visszaviszem, és már ő fújja a végén, hogy "nem szabad másokat bántani".

azt megfigyeltem, hogy ha ideges leszek az agresszív viselkedésére, akkor annál rosszabb - szóval muszáj nyugodtnak maradni! tudom, nagyon nehéz...

sokat nem tudtam segíteni, de remélem, lesz még itt jó tanács! kitartást Neked!

2010. szept. 20. 13:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Én ilyenkor egy nagyon határozott hangnemben szoktam rászólni a lányomra,hogy EZT NEM,és társítom egy csúnya nézéssel,és persze megfogom a karját.Nem kiabálok,csak megváltoztatom a hangnemem szigorúbbra,amit ezekre az alkalmakra tartogatok.

Egyébként ököllel szokott megütni,ha rászólok akkor már csak a nyelvét meri nyújtogatni,ha ezért is rászólok akkor abbahagyja,mert ha nem akkor 3 perc büntetésbe megy.

A büntetősdi meg úgy zajlik,mint az előttem írta valaki.Semmi duma a gyerekkel,majd szólok hozzád,ha a sarokban maradsz,és letelt a 3 perc.

És ha hagyod magad kihozni a sodrodból akkor az tényleg csak olaj a tűzre.

2010. szept. 20. 13:46
 4/6 kelemenkelo ***** válasza:
az én kislányom tegnap tőltőtte a 2 évet.2 hete bőlcsibe járunk és azota velem meg a dadusokkal ilyen agressziv.ütt csip karmol mikor beviszem a szobába meg hogy a dadus átveszi tőlem.nem tudom miért csinálja de legfőkép azt nem hogy milyen modszer van rá hogy ne tegye.
2010. szept. 20. 15:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Szintén 2,5 éves kisfiam ugyanezt csinálja. Sokszor lila foltokkal vagyok tele. Persze erővel megakadályozom, meg rá is szólok, hogy hagyja abba, de sokszor már késő. Sajnos nincs ellene hatékony eszköz, mert nincs olyan dolog, ami megakadályozni, vagy arra késztetné, hogy hagyja abba. De állítólag idővel kinövik.
2010. szept. 20. 21:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Mikor durva és agresszív én is csak mérgesen rászólok,hogy nem szabad,de ettöl még inkább durva lesz.Még a büntit nem próbáltam,de szerintem ki fogom.Soha nem szoktam bántani,nem szoktam kiabálni vele, mindig megpróbálom szépen megmagyarázni neki miért rossz amit tett,de eddig semmit sem értem el vele.Tegnap egy boltban nem vettem neki autót,mire hasravágta magát és hiába próbáltam felvenni rúgott,ütött és visszafeküdt.Először kértem ne csinálja, utána nem szóltam hozzá csak álltam mellette.Kb.:20 perc után felállt megfogta a kezem és mondta menjünk haza.De az autót akkor sem vettem meg,de már nem is kérte.
2010. szept. 22. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!