6 évesnek engednétek, hogy kinyissa a hűtőt és kivegyen amit akar (édességen kívül)?
Az kérdés mért éhes valaki napi 5x evés mellett. Mármint a Ti életetek nem ismerem, de én IR-es vagyok és eléggé figyelek az étkezésekre (5x).
Nálunk max ilyen dackorszakos válogatás lenne a plusz kunyizás hátterében a nasivágyon kívül, így én nem engednék.
De sem joghurtot sem sonkát nem kértek még soha pluszban, még ha reguláris étkezésre elfogadás bármelyiket, annak is örülök.
Semmi baj én sem rossz szándékból írtam. Csak mi ilyenek vagyunk.
A 8 éves lányom is szívesebben eszik meg pl egy narancsot mint egy csokit szerencsére pedig sosem tiltottam az édességet sem.
Hát valamivel jobb a narancs (főleg taplalkozási viselkedés meg egyéb tápanyagok alapján), de a cukortartalma elég magas.
Arra sincs szükség étkezések között, persze én is bőven csinálok diétahibát, de mivel még sosem akart azután enni a gyerek, ezért ha bármit megkíván, azt a legközelebbi kisétkezésbe vagy ebéd utáni desszertnek szeretem inkább beintegrálni lassabb szénhidráttal vegyítve.
Szó nélkül egyik gyerekem sem nyúl a hűtőbe (4 és 6 évesek), tudják hogy meg kell kérdezni. De megkérdezi, és általában természetesen kiveheti (kivétel ha olyasmirol van szó hogy édességet kérne, de aznap már kapott).
Gabonapelyhet, szendvicset teljesen önállóan csinálják maguknak. Tudják hol a tányér, evoeszkoz stb. Minden elérhető magasságban van nekik, még a mikro is, és igen: a kések is!
Természetesen ha a konyhában tenykednek, arról tudok, mert ezt is megkérdezik (Anya, kenhetek egy szendvicset?). Fél szemmel ilyenkor rajtuk vagyok de nem szólok bele. Sosem volt még gond.
A macska is az ő felelisseguk, ők etetik és a konzerv a hűtőben van,ki kell adagolni, meg kell melegiteni. Megoldják:)
26.
Ez nem csak attól függ, hogy volt-e tiltva. Nálunk sincs tiltva az édesség, de egyrészt ilyen a karaktere (rögeszmés-rákattanós bármire, nem csak kaja terén, tesó és fèltesó is ilyen), másrészt már a terhességi diabtól meg a szoptatástól de genetikailag is édességevők lehetnek. Van, aki nem tud megállni, illetve a cukros érzi finomnak.
Èn is ilyen vagyok, 2 tábla csokit szívesen betolok ha nem uralom magam, pedig nálunk otthon se volt tiltva, gyermekkori elhízás áldozata is voltam, nem véletlen az IR sem.
"nem is akar egész nap édességet enni pont azért szerintem mert sose volt tiltva így nem egyszerre akár mindent mikor kap hanem ott van"
Hagyjátok már ezt az önigazolós hülyeséget, nálunk meg kb. sosem volt nasi, ha volt, nem vehettünk belőle, mert ünnepekre kellett tartogatni, mégsem lett egyikünk sem édességzabáló. A szomszéd gyerekek pl. bármikor benyúlhatnak az édességes szekrénybe, meg is teszik, szó szerint kövérek.
Ez nem ettől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!