6 évesnek engednétek, hogy kinyissa a hűtőt és kivegyen amit akar (édességen kívül)?
2,5 évesen is kinyithatja a hűtőt etkezesek közötti kremturoert vagy ilyesmiert. Mondja hogy azt szeretne és megy, kiveszi. Ez eszembe se jutott, hogy nem kéne megengednem.. Hiszen önálló.
Azért egy 6 éves csak tudja már, hogy mit vehet ki es mit nem. Vagy hogy nem nyulhat mashoz. Bár ha eddig igy nevelted, akkor 3 éves szinten lehet onallosagban, nem biztis, hogy rá lehet bizni bármit is, de ez a te nevelesed eredménye.
Nem is értem. Reggelinél, ha szól az ötéves lányom, hogy mégsem szendvicset kér, hanem virslit, akkor közlöm vele, hogy rajta.
Ilyenkor ő kiveszi a virslit a hűtőből, és megfőzi (mikróban). Utána kiveszi a ketchupot, (szintén a hűtőből), nyom a tányérjára és visszateszi.
Nálunk fontos az önállóság, de szerencsénk is van, mert a két nagyobb tesótól sok mindent lát és tanul.
Nálunk magasan van a hűtő (fagyasztó felett), a 3,5 éves még sose nyúlt bele.
Azt biztos nem engedném, hogy étkezési között vegyen ki nasit (bár nincs is édes dolog benne).
Ha viszont a család étkezését tanítom majd előkészíteni, akkor lesz majd olyan feladat, hogy keresse meg a vajat, kérjen kenyeret stb. Egyelőre kisebb dolgokban segít a főzésben/sütésben ha van kedve.
Nyilván engedem.
Gyakran van az is, hogy megkérdezem, mi legyen a vacsora, ő meg kinyitja a hűtőt, megnézi a hozzávalókat, és eldönti, hogy rántottát szeretne, meg paprikát hozzá például. Azt is eldönti, hogy ő szeretné-e megcsinálni, ha kéri, akkor persze segítek bármiben, meg ugye a rántottánál ott állok mellette, hiába akarja egyedül csinálni. De ha mondjuk müzlit akar, akkor csak később csekkolom, hogy rendesen viaszatette-e a tejet, nem csöpögött-e le, vagy ha igen, akkor feltörölte-e.
Jó kérdés, mert eszébe se jut. Fényevő. Teli hűtő mellett éhenhalna.
Kíváncsi vagyok a testvére milyen lesz. Egyelőre nem éri fel a kombihűtőt, így belenézni is csak segítséggel tud. 3 éves.
Nem tudom mért pontosítok le (nem zavar csak érdekel).
A lányom súlyproblémás (3 éves, 98cm és 16kg, pocakos) és csak az édes kajákat szereti, azokat bármilyen mennyiségben. Semmilyen főételt nem szeret, pékárut nem eszi. Pontosabban ha éhes, eszik, de ahhoz az kell hogy a napi 5 étkezés mellett már ne legyen plusz ezmegaz.
A hűtőben meg nem elvből nincs édes, hanem csak nem szokás nálunk. Inkább sütök vagy elmegyünk fagyizni vagy ilyesmi, vagy kap gyümölcspürét.
Sose akart amúgy a hűtőbe nyúlni, csak a jégkocka csinálsz érdekli ezzel kapcsolatban. Önállóan használja a wc-t, öltözik stb amúgy.
1,5 éves lányom oda szokott állni a hűtő elé és mutatja hogy vegyem fel.
Én is eszek ha megéhezem, neki ne adnék?
Mi baja lesz egy kis joghurttól vagy egy kis gyümölcstől, ha épp pedig sonkát szeretne azt kap. Nem fogom éheztetni.
Nagyon jó evő, miért venném el ettől a kedvét? Ameddig normális ételeket eszik nekem ezzel semmi gondom.
Nem eszik kiló számra csokit meg agyon cukrozott dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!