Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha vita veszekedés vagy...

Ha vita veszekedés vagy komoly beszélgetések vannak, másoknál is kifordulnak magukból a gyerekek? Ennek mi az oka, hogy kell kezelni?

Figyelt kérdés

Viták, veszekedések alatt amiket nagyon tisztázni kellene, a gyerekek mintha megkergülnének.

Elkezdenek büntető cetliket dobálni ránk, vagy jó hangosan betesznek idegesítő zenét, belebeszélnek a beszélgetesve veszekedésbe, abszolut nem fogadnak szót semmire, teljesen megkergülnek, kezelhetetlenek lesznek.

Kisiskolásak már, 8 év körüliek, tehát fel kellene már fogják azt, hogy húzódjanak háttérbe.

Egy kész pokol lesz minden olyankor.

Nem minden naposak a veszekedések, de megesnek olyan dolgok amik parázsviták es mindjárt "robban minden".

2022. máj. 29. 09:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nem ordítoztunk.

Vitáztunk.

En szoltam a gyerekekre, közben másik oldalrol kaptam tovább a mantrát.

A rászólás nem ert semmit. Kiabálás abbol lett hogy a gyerekeket rendszabalyoztam.

Ami engem még jobban csak idegesített, ezzep párhuzamban férjem is mégjobban lett ideges.

Na aztán lett az ő részéról kiabálás is.

Az egesz vita levezethető lett volna normál hamgnemben ha nincsenek ott a gyerekek. Valójában ők okoztak egy stresszt higy a vitából veszekedes is legyen mert nyugodtam sem lehetett tőlük vitázni, ami szimpla beszélgetéssel indult, de azt sem lehetett.

Mivel spontán van ilyen, ezek nem előre betervezett beütemezett viták.

2022. máj. 29. 12:39
 12/16 A kérdező kommentje:
Szóval én már kiabáltam a gyerekekre kiküldtem őket, szemtelenkedtek tovább nem gyengén. Ez miatt párommal is idegesen kezdtem már tárgyalni. Mert idegesített az is, hogy kötözködik. És az ideges hangnemem miatt ő is már egyre idegesebb lett.
2022. máj. 29. 12:43
 13/16 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem te trollkodsz. Vagy nagyon buta vagy, és nem érted a válaszokat.

A gyerekek feszültek, mert ti nap mint nap veszekedtek. Nem várhatod el, hogy csendben húzzák meg magukat.

Menjetek ki az utcára veszekedni, ott legalább "nyugtotok lesz" a gyerekektől és az ingyen cirkusszal másoknak is okoztak néhány vidám pillanatot.

2022. máj. 29. 12:49
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem hagyhatók felügyelet nélkül.
2022. máj. 29. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért az már ne a gyerekek hibája legyen, hogy az urad, a szavaidból ítélve, egy kontrollálatlan paraszt, aki még jobban beléd áll a gyerkek miatt, ha velük is foglalkoznál.

ha már nem bírjátok disztingválni magatokat és muszáj előttük csinálni a cirkuszt, akkor legalább ne őket hibáztasd.

Eszem megáll. Ha normál hangnemben beszélgettek, ne mondd már, hogy odamennek őrjöngeni, meg dobálózni. Ezek szerint ez nálatok rendszeres program.

Ha gondotok van egymással, normálisan is meg lehet beszélni, de ha a hites urad csak belétek állni, meg kötekedni tud, aki még a saját kölkeire is ideges lesz ilyenkor, egy olyan helyzetben, amit TI idéztek elő, akkor valószínűleg a hiba az ő készülékében van, meg a tiedben is igen erősen, hogy még képes vagy kihozni az egészből azt, hogy a gyerekek felelősek a kialakult helyzetért.

Arany életük lehet szerencsétleneknek, de még a saját anyjuktól sem várhatnak együttérzést, mert az is csak okolni tudja őket, meg lerázni és veszekedni velük.

Gratulálok, igazán remek szülők lehettek!

Ha meg állandóan áll a bál, el kell válni, nem a gyerekeket kitenni egy ilyen mérgező légkörnek, bár ahogy elnézem, önrefelxiót gyakorolni nem éppen az erőssége egyikőtöknek sem.

2022. máj. 29. 14:11
 16/16 A kérdező kommentje:
Mondhatnám akkor igy beszélgetni sem lehet tőlük.
2022. máj. 29. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!