Van domináns lába a gyerekednek lépcsőzéskor/mászáskor?
Igen, van
Érdekesség, hogy a fiam balkezes, mégis jobblábas
Kézben is előfordul..
Sőt…
Nekem az összes ismerősömnél egyértelmű volt 2 évesen..
1,5 éves korára már egyértelműen látszott hogy jobbkezes, ez azóta sem változott. 2 évesen a lépcsőn is csak jobb lábát használta, most 2,5 évesen már mindkettőt, gyakorolja a váltott lábat kapaszkodva nélkül. Viszont ha olyan helyre mászott ahol kétoldalt tudott kapaszkodni, pl csúszda, létra, akkor ott váltott lábbal ment már 2 éves kora előtt.
Szerintem nem baj ha van domináns lába, majd gyakorol a másikkal is.
Fiamnál is elég hamar látszódott, hogy a jobb keze a domináns. Lépcsőzésnél is mindig a jobb lábával lépett (már váltott lábbal lépcsőzik)
Szerintem ez nem gond
Mi sokáig jártunk Dévényes gyógytornászhoz. Ő mondta, hogy ha mindig ugyanazzal a lábával lép fel a lépcsőre vagy ugyanazzal a lábbal áll fel, akkor azonnal szóljak, mert az azt jelenti, hogy van nála féloldalasság.
Én is ezzel érveltem, hogy biztos a jobb keze/lába a domináns, de mondta, hogy 2 évesen ilyen még nincs.
Elmentünk orvoshoz is, ő is alátámasztotta ezt, hogy tényleg féloldalas.
Viszont az is igaz, hogy idővel ez változhat, nálunk is amikor elkezdett váltott lábbal lépcsőzni, akkor egy csapásra megszűnt az, hogy mindig ugyanazzal a lábbal lép fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!