Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem érdekel semmilyen...

Miért nem érdekel semmilyen szinten és nyűg ha segítenem kell?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban agyagoztam,nemezeltem,néptáncoltam, gyöngyöt fűztem, makramé,karkötő,ikebana, hímzés,még a kötögetéssel, horgolással is megpróbálkoztam. Most a lányaim kerültek abba a korba h érdeklődnek és zéró türelmem van hozzájuk, még az is fáj h megmutassam, pláne nem akarok melléjük ülni és belemélyülni, folyton azon kattogok h mennyi minden háztartási dolog áll amíg nekik magyarázom, azon agyalok h mit főzzek,v miért nem érti amikor mutatom. Nincs segítségem,dolgozok,3 gyerek. Nem értem h lettem ilyen elfoglalt felnőtt. Nem bánom h hárman vannak, a kérdés nem arról szól h miért vállaltam akkor. Vannak barátnőim akik szívesen babáznak, legóznak gyurmáznak a gyerekeikkel, mások meg olyanok mint én. Csupán azt nem értem h ha gyerekkoromban nekem ezek örömet okoztak és kikapcsoltak, miért feszülök be tőle és csak azt látom h közben mivel úszok el.
2022. máj. 24. 10:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Túl sok mindent kell csinálnod, és szerintem mindent is szeretnél megcsinálni. Nem kell. Mi baj lesz belőle, ha egy napot tovább állnak a háztartási dolgaitok?

Ha van tiszta ruhátok, és valamennyire azért rend van a lakásban, az már tökéletes. Semmi nem fog történni akkor sem, ha nem főzöl mindennap, simán lehet rendelni, vagy akár több napra előre megfőzni.

A háztartási dolgok egy részével pedig akkor is tudsz foglalkozni, amikor a gyerekek már alszanak (vagy még nem kelltek fel).

2022. máj. 24. 10:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy kicsit belefásulva a dolgokba? Semmi nem történik, ha inkább a lányaiddal foglalkozol a háztartás helyett.

Jó nyilván nem minden alkalommal, de ne csak ez legyen a fő prioritás az életedben.

2022. máj. 24. 10:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert a modern világban a legtöbb ember nem tudnak elcsendesedni, befelé figyelni, ezáltal igazán tudatosan élni sem. Ha csak a gyerekekre fókuszálnál tudnál velük minőségi időt tölteni. Ahhoz azonban először picit tudatosabban kellene létezni. Leadni fölösleges terheket, megtalálni a belső egyensúlyt ami által már helyre tudod tenni a fontossági sorrendeket. Merni kell segítséget kérni és beleugrani az életbe úgy igazán. Létezni, ahogy fiatalon mikor még mertél elmerülni az alkotásban annyira hogy kizárd az aggodalmakat.

A gyerekeid előbb-utóbb már nem kérik, hogy játsz velük..addig légy velük igazán, amíg még engedik.

2022. máj. 24. 11:01
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
en nem emlekszem hoy anyam valaha is leult volna velem kezimunkazni, megis csinaltam. tole es a nagymamamtol tanutam meg kotni, varrni, de szinte mindig nelkuluk csinaltam.
2022. máj. 24. 11:06
 5/9 anonim ***** válasza:
64%
Te ezeket a dolgokat valóban, tiszta szívből, elmélyülten csináltad, vagy valaki elvárta gyerek korodban? Csinálj egy önvizsgálatot, hátha választ kapsz a kérdésedre.
2022. máj. 24. 11:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez!!!!! Ott a csomó társasjáték a polcon, bármikor meg lehet csinálni a sógyurmát és egyszerűen fáj, ha játékra hív, mert semmi türelmem hozzá. Mármint nem ő hozzá hanem úgy általában a gyerekes foglalkozáshoz. 5 éves, az utóbbi 1 évben jött ez elő nagyon.

Én a kiégésre gyanakszom. Nem csak ebben, semmi másban nem lelem már örömöm. Ha felveti a párom hogy menjünk biciklizni (imádok!) egyből azon kattogok miért nem kéne vagy miért lenne ez most macerás.

Én tudom hogy túlzottan a feladataim rabja vagyok. Akkor jobbak a napok és akkor tudok jobban minőségi időt tölteni a hülye feladat gondolatok nélkül, ha nem vagyunk otthon... Máshol rendben vagyok. Pl rokonnál vagy máshol vendégségben.

2022. máj. 24. 12:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Azért mert valami x éve örömet okozott, nem jelenti, hogy most is kellene, hogy szeresd!

Tök oké, ha most inkább mosogatni tanítanád őket. Válogasd ki, mik azok, amiket szívesen mutatsz meg, amitől jobban érzed magad, és ők vegyenek abban részt! Ami meg érdekli őket, téged meg nem, arra meg keress embert, aki elintézi!

Én utálok sportolni, szereztem közösséget, ahol sportolhat, esély nincs rá, hogy velem fog mondjuk focizni, hiába tudok, de szívesen drukkolok a padon neki és megmutatok 5000 másik dolgot, de focizni az kb ünnepnapokon van, akkor is rövid időre. Nem kell mindent csinálnod, amit kérnek, de néha néha érdemes engedni. Egyébként meg vegyenek ők részt abban, amit úgy érzed érdemes megtanulniuk tőled. Én például szerettem origamizni, nagyon imádtam, de itt ideges leszek, hogy folyton nyafog, hogy "nem tudom behajtani" meg "ezt mégegyszer", vagy a kedvencem "ezt nem értem"(az origamin nem lehet mit nem érteni.. Azért szerettem csinálni, mert nekem jól ment, neki meg nem, ehhez meg nincs türelmem akkor sem, ha egyébként élvezi.

Nem kell erőltetni, csak néha ünnepnapon, akkor meg megőrizni a hidegvért, és minden oké.

2022. máj. 24. 22:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
egyre jobban vågyom én is hogy ne szoljon senki hozzåm ne kelljen valakinek szólni,csinålni stb csak el lehesek magamba ės csöndben.
2022. máj. 25. 05:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Pont egy ilyen kerdest akartam kiirni. En is imadtam alkotni, de egyszeruen megorulok, ha most el kell kezdeni kezmuveskedni. Oszinten szolva meg szomoru is leszek, mert eszembe jutnak a gyerekkori emlekek (hogy milyen oreg vagyok), meg egy csomo ember aki meghalt azota.
2022. jún. 2. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!