Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyereke sem engedi a...

Más gyereke sem engedi a lábkörmét levágni?

Figyelt kérdés
Nemsokára 3 éves lesz a gyerekem, a kezeiről bármikor le tudom vágni, ül, szépen tartja. De a lábáról születése óta csak álmában tudom levágni. Ha mondom neki, hogy vágjuk le, sírni kezd és persze nem hagyja 🤦‍♀️🤷‍♀️
2022. máj. 24. 09:16
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
nem lelkes persze, de hát ez van, kétévesen nem ő fogja eldönteni, hogy levágjuk-e a körmét vagy ne... az ölembe ültetem és nem erőszakkal, de határozottan megfogom a lábát, és megmondom neki, hogy ez pár perc lesz csak, nézd, milyen nagy köröm, most lenyisszantom, ott leesik, hoppá, de érdekes, nagyon jó, jön a következő, stb-stb. egy perc alatt túl vagyunk rajta.
2022. máj. 24. 09:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt egyik gyerek sem szereti. :) Pont, mint a hajmosást, fésülködést, mosakodást, fogmosást, kézköröm-vágást... de ettől még meg kell csinálni. Ez van, nehéz az élet sajnos. :)
2022. máj. 24. 09:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk annyira csikis a talpa, hogy az első 2-3 évben alig lehetett levágni, ahogy te is inkább álmában mert féltem hogy belevágok az lábába is.Most már 4 éves, érti hogy muszáj és bár csikis tartja rendesen.
2022. máj. 24. 09:54
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen, szerintem nálunk is az van, hogy nagyon csikis a talpa, mert mondja is, hogy csikis. Meg látom is rajta, hogy nem direkt ellenkezik, csak egyszerűen nem tudja ott tartani a lábát.

Talán akkor jövőre már nálunk is menni fog, addig meg marad, hogy álmában vágom 🤷‍♀️😃

2022. máj. 24. 10:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hagyja nálunk sem.
2022. máj. 24. 10:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

3 éves a fiam is. Nálunk kb 2 honapja kezdte, hogy nem akarja engedni. Elötte mindig hagyta.

Aztán elmondom, hogs ha nem én vagom le, belenő a husába azt akkor a doki vagja le hatalmas ollóval. Mindig beválik.

2022. máj. 24. 11:14
 7/8 anonim ***** válasza:
64%
Úgy nem lenne könnyebb, ha a padlóra tenné a talpát, egyik kezeddel óvatosan leszorítanád, a másikkal vágnád? Úgy nem lenne csikis, mert nem fognád meg a talpacskát.
2022. máj. 24. 11:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk pont fordítva van. A kezeiről egy katasztrófa levágni a körmeit, a lábán meg simán hagyja….
2022. máj. 24. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!