Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden kisgyereknél ekkora...

Minden kisgyereknél ekkora harc a lábkörmének levágása, vagy csak nálunk?

Figyelt kérdés

Másfél éves kislányomnak alig bírom levágni, szinte nem is sikerül...

Félek,hogy belenő a körme a bőrébe.

2010. okt. 10. 14:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

2 éves lesz... Hiába mondókázunk közben (ez elment vadászni, stb.) nem érdekli. Csak sír, sír, mig vágom. Fürdés után szoktam. A kezét már nem kell erőszakkal tartanom, mert nem rántja el, de a lábát bizony le kell szorítanom, és közben ordít. :(

Álmában nem tudom vágni, mert akkor is rángatja.. hiába várom meg a mélyalvást éjfél után, akkor is.

Hát ez van. De pillanatokon belül megvigasztalódik, ha utána megölelgetem.

2010. okt. 10. 14:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is kész háború. :) Nem épp a kedvenc időtöltéseim közé tartozik. :) Legutóbb a férjemmel egyetemben fogtuk le a lábát, h végre levághassam a kis karmait. :) A kezén sem szereti. Annyira bele szokott izzadni, h hajszárítózni kell utána. Hiába az énekelés, mondóka, bmilyen figyelemelterelés.
2010. okt. 10. 14:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Ja, elmúlt két éves.
2010. okt. 10. 14:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Lábköröm, kézköröm, hajmosás, fül kitörlés, szemölcs ecsetelés, fogmosás...ez mind mind üvöltéssel és hisztivel kísért, kívülről érdekesnek ható történet, mert hogyha egyedül vagyok akkor a lábammal fogom le a kezemmel dolgozok...26 hós
2010. okt. 10. 14:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 2,5 éves,az utolsó 3 körömvágásnál már nem volt hiszti,addig csak álmában tudtam levágni,de akkor is nagyon nehezen,mert állandóan rángatta a lábát.A kezével nincs gond,azt engedi.A hajmosásnál csak az öblítést utálja...
2010. okt. 10. 16:34
 6/10 Victory82 ***** válasza:
Szia!A kisfiam decemberben lesz 3 éves.Kb.2 éves koráig ő se nagyon szerette a körömvágást,se a hajmosást.Aztán azt találtam ki,hogy mesélek neki.Apósom kormányos egy hajón,tengeren dolgozik.Elkezdtem neki mesélni,hogy képzeld el,Zoli papó felkel reggel,összekészíti a ruháját,elköszön mamától,elindul a vasútállomásra....Ezt szépen lassan,hosszan,még azt is mondtam,hogy kéri a kalauz a jegyet,kilyukasztja,stb.Nálunk ez annyira bevált,hogy azóta mindig mondja,hogy meséljem el neki "Zoji papót".Nagyon szépen hagyja,hogy levágjam a körmét,néha még mese nélkül is:)Üdv.Viki.
2010. okt. 10. 17:21
 7/10 anonim ***** válasza:

nálunk is és az összes ismerősnél ez is mumus meg a hajmosás is szárítással együtt...

most 2,5éves a fiam, már néha rá tudom beszélni, hogy fürcsi után lábkörömvágás... egy kicsit talán könnyebb, mint fél éve volt.

KItartást!

:-)

2010. okt. 10. 21:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Olyan 18 hónapos koráig nálunk is küzdelem volt a körömvágás és a hajmosás.

A körömvágásnál a figyelemelterelés vált be: általában elindítok neki valami mesét vagy vonatokról készült kisfilmet, de nyaraláskor pl. a szomszédban épp farönköket daraboló bácsikat nézte közben. A körömvágás közbeni mondókázás nálunk nem nagyon vált be, ráadásul én a kezén mindig a kisujjal kezdek. És csipeszt használunk, bár én azzal is el tudok bíbelődni.

A hajmosásnál teli engedi a párom a kiskádat, s őkelme meg belehajtja hátrafelé a fejét, így le tudják öblíteni anélkül, hogy belefolyna a szemébe a samponos víz. Néha már reklamál, hogy mikor lesz újra hajmosás.

22 hónapos

2010. okt. 11. 04:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Próbáld meg délutáni alvásnál levágni.
2010. okt. 11. 21:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is nagy probléma :-)
2010. okt. 13. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!