Aki vállal kis gyerek mellett( gyes) mellett munkát azoktól kérdeznék?
Az egyik munkatársam kisgyerek mellől dolgozik. 20 órában dolgozik, de ebből csak 16-ot (2 nap) van bent. A férje ez idő alatt szintén dolgozik, a gyerekek bölcsiben/oviban, vagy fizetett segítségük van. Tehát náluk nem hiszem, hogy jelentősen csökkent volna az együtt töltött idő.
Ha viszont te csak akkor tudsz elmenni, amikor együtt lennétek, az tényleg nem ideális. Próbáljatok megértéssel fordulni egymás felé (te is magyarázd el türelmesen, miért szeretnél visszamenni), és keressetek kompromisszumot.
Igaza van a férjednek, és én a helyedben örülnék, hogy zavarja a gondolat, hogy keveset lesztek így együtt.
A lányom januárban volt 2 éves, eddig itthon voltam vele, mi is nagyon “bölcsiellenesek” voltunk, de most úgy néz ki összejön egy meló nekem, amit vétek lenne kihagyni, úgyhogy ha sikerül, a lányom megy bölcsibe. 2 éves kora előtt én is elképzelhetetlennek tartottam, hogy bölcsis legyen, de most már nem lesz neki lelki törés.
Biztos, hogy nem vállalnék esti meg hétvégi munkát, annak semmi értelme, hogy kicsit jobban éltek anyagilag, de cserébe majd nem ismeritek meg egymást a férjeddel fél év múlva. Szerintem ne csináld, de te tudod.
Én otthonról végezhető munkát kértem a főnökömtől, megállapodtunk napi 4 órás felállásban. Mindenképpen olyat akartam vállalni, ami max annyi időt vesz el, amit a gyerek alvás idejében teljesíteni tudok (plusz ha nagyon keveset alszik, napközben fél órás etapokkal letudok).
Esténként már semmi erőm nem lett volna másra. Plusz igen, a közös időből menne el a jelenlétem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!