Hagynátok, hogy 1-1,5 éves babátok (1 héten 1x amikor csokit vesztek neki) a bontatlan csokipapírt rágcsáltja, amíg ki nincs bontva? Miérteket is kérek.
Nem. Mert igenis koszos lehet a papírja. Remélem ebbe is belekötsz. De szerintem az ételek csomagolása nem rágcsálásra való, hiszen az arra lett kitalálva, hogy az ételt megvédje a kosztól. Csak képzeld el a szituációt, hogy valaki bemegy a boltba, beleköhög a tenyerébe, aztán leveszi a csokit a polcról, megnézegeti, megforgatja, aztán visszateszi. Utána meg a gyerek lenyalogatja róla a bacikat.
Még mielőtt azt mondanád, hogy burokban nevelem a fiam: 3 éves, bölcsibe jár, sosem beteg szinte, naponta utazunk busszal, az utcán jártunkban-keltünkben engedem, hogy felvegyen gesztenyét, botot, kavicsot, stb. De egy két dolgot betartok, mert szándékosan nem akarok vele mindenféle kórokozót megetetni: 1. ha valahonnan hazajövünk, kezet mosunk 2. ételhez nem nyúlunk kézmosás nélkül 3. amihez valakinek volt módja kézmosás nélkül hozzányúlni, azt nem vesszük a szánkba (legyen az csomagolás, mások játéka, kilincs, vagy bármi egyéb, amit sokan megfogdoshanak), mert bár nekem tiszta a kezem amikor bemegyek a boltba (az esetek többségében), nem biztos, hogy másnak is az. És azért írtam, hogy az esetek többségében tiszta a kezem, mert ha buszról szállok le, ahol megfogtam a kapaszkodót, akkor máris nem tiszta a kezem. Honnan tudhatom, hogy nem egy TBC-s fogdosta előttem a kapaszkodót, aki előtte beleköhögött a tenyerébe?
Poci-maci: téged max. a stilusod miatt pontoznának le, de nem teszik, mivel a TÖBBIEK kultúráltabbak, mint te... Ez van.
Kedves kérdező: igen, koszos kézzel járok boltba.
Elmegyek előtte ezer helyre, megfogok ezer dolgot, kilincset, bevásárlókocsi karfáját, stb, amit előttem ki tudja, ki fogott meg utoljára. Remélem néztél már olyan kisérleteket, amikor mintát vesznek pl. egy mozgólépcső kapaszkodójáról, vagy a villamoson, vagy egy szimpla kilincsről egy középületen. Remélem láttad az undoritó eredményeket a laborokban.
Na, ezeket fogom meg, mielőtt a te csokipapirodhoz nyúlok. Nem szoktam kezet mosni, mikor beérek egy boltba. Te szoktál?
Visszateszem a csokit, mégse kérem.
A te gyereked meg a szájába veszi és lenyalja róla az összes ólommal és egyéb csuda hasznos anyaggal együtt, ami a festékben van.
Természetesen ehhez minden jogod megvan, hiszen te neveled, a te gyereked.
Minket nem zavar, de azért hadd ne szégeljem magam...
Mert a szavaidból az süt, mintha kellene...
Hát,ha Ti egy szimpla észrevételért képesek vagytok megsértődni...
A koszos kéz félre értelmezhető. Más,ha azt írjátok, hogy bacikkal teli.
Szerintem Poci-maci stílusával nincs semmi probléma.
Köszönöm mindenki válaszát!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!