Mit tegyek ha durva a kisgyerekem?
26. Ne hallgass anyádra! Mondom ezt úgy h kb hasonlú korú lehetek. 60+.
Ezt nem lehet kezeletlenül hagyni. Főleg úgy, h ti sem vagytok hajlandóak elővenni a józan eszeteket és szigorú hatarokat szabni.
Mi lesz 10 ev múlva? Megveszex neki a jointot, mert hisztizni fog?
Nem szép dolog egy 5 évesre ráhárítani a felelősséget.. Hogy sokat eszik.. Ezt csinál azt csinál... Ti felelősségetek, hogy mut eszik és mit és hogyan csinál!
Amúgy mi van ha ordít? Fáj a fejetek tőle vagy mi? Majd abbahagyja..
Kései gyerek? Mert az sok mindent megmagyaráz. És valóban, senki szülő nem akarja a rossz zsarut játszani, és úgy sokkal nehezebb, ha az egyik szülő engedékeny, és a másiknak kell folton kardoskodni. A pároddal egyeztessetek, hogy mit engedtek meg neki és mit nem.
Lehet büntetés is, az életkorához mérten. (Ami nem verés és nem ordibálás)
(Pl. ma délután nincs fagyi, ezért és ezért...)
Nézz meg pár gyereknevelős sorozatot, már az sokat fog segíteni neked. Pl. Szuperdada.
A gyerek teljesen rendben van, az oviban ahol tudnak gyereket nevelni jól viselkedik.
Na kiderült az oka, a cukor! Olyan szinten felpörgeti a gyerekeket, hogy az nem igaz. Vondd meg tőle, egy két hétig rossz lesz, amíg kiürűl a szervezetéből, de utána nyugodtabb lesz az fix.
Mostmár ideje elhatároznod magad. Ha erre a viselkedésre neveled, nem lesz belőle semmi felnőttkorában. Úgyhogy embereld meg magad, vondd meg a cukrot meg az elektronikai eszközöket. Nincs tv, tablet, nincs puding, nincs kinder csoki stb...Ha sütit sütsz abba se rakj.
Én is ezt hallottam dietetikustól, pontosan ezt, hogy irtózatosan felpörög tőle, a kisgyerek szervezete így reagál a cukorra.
Valamint, a nagyon sok édességtől rendkívül elhízott lehet, ami már akár serdülőkor előtt is lehet probléma, utána meg főleg, cukorbetegség, kontrollálatlan evés, hatalmas súly, ami miatt szintén hátrányosan ítélhetik meg vagy ki is közösíthetik.
Jaj, hagyjuk már ezt a cukormániát! Kiskoromban nyalókát ettem cukorral, és csokival "öblítettem le". Nálam visszahúzódóbb, csöndes gyerek kevés volt. Az elhízásról meg annyit, hogy pipaszárlábúnak csúfoltak, olyan vékony voltam (mutathatnék képet, de nem fogom a gyk népének mutogatni magam). Legkisebb gyerekem is kétpofára zabálta csokit egész kicsiként is, mégsem volt felpörögve, annyit tudott aludni is, hogy már néha megijedtünk, miért nem kel már fel. Mértékkel fogyasztott nasiktól meg végképp nem fog felpörögni. Hangsúly a MÉRTÉKEN van.
A kérdező gyereke egyszerűen baromira nincs nevelve, kicsit sem. Egyértelműen megadta az információt: első nyikkre ugranak neki mindenért, nehogy véletlenül hisztikézni kezdjen. Édességet is azért eszik nyilván sokat, mert nem mernek neki határt szabni.
Kérdező: nagyon nehéz lesz, mert jóval korábban kellett volna elkezdeni, de még nem késő. Mindenképpen mindenki jobban jár, ha te és most szabod ki neki a korlátokat, és nem majd tini/fiatal felnőtt/felnőtt korában mondjuk egy szalagkorlát - ahogy korábban írta valaki. Az egy nagyon jó hasonlat volt, érdemes lenne nagyon mélyen elgondolkodnod rajta és lépni, amíg még nem nagyon késő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!