Hány éves kortól ajánlott tvt venni a gyerekszobába? nálatok van tv a gyerekeknél?
9. Megkérdezhetem, hogy te mit csinálsz a sok agyaddal? :D
Nekem ugyan még pici a fiam, de én 15 évesen kaptam a szobámba. Nagyon örültem neki és mellette egyszerre két könyvet olvastam, szóval az agyam is megmaradt :D Csak akkor vegyél ha nagyon szeretne szerintem, mert a mai tinik már egész más dolgokra vágynak mint mi.
semmikor
laptopot majd, amikor a suli miatt úgyis aktuális, azon nézhet "tv"-t.
Eszembe nem jutott, hogy tvt tegyek a gyerekszobába. Még a mi hálónkba se.
Bár lehet azért fura ez nekem mert nálunk otthon is csak a nappaliban volt és elég volt.
Semmikèpp sem legyen TV a gyerekszobában. Teljesen elveszíted a kontrollt így a készülék fölött, és a gyerekek is azt tanulják, hogy a tv valami baromi fontos dolog az életben, hogy reggel-este a saját szobájukbak is kerülgetik. Sokkal több tv-t fognak úgy nézni. Nem mellesleg 11-12 éves korig nem ajánlott a tévében látott tartalmakkal magára hagyni a gyereket, ha beteszed a tévét a szobájukba, gyakorlatilag magukra hagyod őket vele, azt néznek, amit akarnak. Nem. Tévézzenek a családi tévén és szabj határt: ennyi és ennyi idő mesefilm van, egyébként ti nézitek a tévéz vagy ki van kapcsolva. Úgy sejtem, itt ez lehet a baj valahogy, de a gyerekek elkanászodó tévézési szokásait nem az oldja meg, ha sajàt készüléket kapnak, hanem az, ha szabályok vannak otthon. Nem mellesleg el nem tudom képzelni, hogy a mai adásokban olyan minőségi tartalom legyen, ami miatt indokolt lehet kéz óvodás szobájában egy külön tv. Ha nem akarod, hogy durva függőség legyen náluk a képernyő, legyen a tévézésnek fix helye (nappali) és ideje (pl. 1,5 óra).
(Mondja ezt egy gyerekként sokat tévéztetett felnőtt. Igen, én az a generáció vagyok, aki még sokat olvasott, mert az volt a norma, hogy vagy tv vagy olvasás, de ebben a digitális pörgésben felnövő gyerekeknek ez nagyon hamar a tévé vagy internet lesz, ezt fiatalabb testvéreimen látom. És túlpörögnek és borzasztóan elfáradnak ebben, ha nincsenek korlátok.)
Nekem már ovi vége felé is volt 15+ éve, mikor saját szobám lett.
"azt tanulják, hogy a tv valami baromi fontos dolog az életben"
Biztos azért használtam 75%-ban háttérjaznak rajzoláshoz, karkötő csomózáshoz, stb már 10 évesen. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!