Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most tényleg én vagyok a...

Most tényleg én vagyok a rossz szülő, amiért nem akarom elvinni a 10 éves fiamat ebbe a születésnapi partiba?

Figyelt kérdés

A fiam előállt, hogy jövő héten szombaton lesz az osztálytársa születésnapi partija és, hogy ő meg kb 8 osztálytársa megvan híva, 5 órakor kezdődik és 9ig tart. Mondom nem bánom mehetsz. Kérdeztem hol lakik aztán egy olyan települést mondott, ami kocsival is majdnem másfél óra tőlünk. (Azt kell tudni, hogy a fiam a közeli városba jár iskolába) Mondtam neki, hogy így nem tudom elvinni, nem is az a baj, hogy messze van, de mire elvinném és hazaérnék már nemsokára indulhatnék is érte. A feleségem is dolgozni fog akkor, még az se lehetne, hogy mi addig elmegyünk a közelbe valahova. A gyerek azóta ezért hisztizik, hogy milyen igazságtalan vagyok. Mondtam neki, hogy cserébe elviszem bárhova, semmi nem volt jó neki, amit felajánlottam.

Tudom semmi közöm hozzá, de nem értem, hogy egy 10 évesnek minek szerveznek egyátalán ilyen fajta partit. Vannak idősebb gyerekeink is, de soha nem volt ez nálunk divat, hogy a gyerek meghívja az összes cimboráját, és az ő osztálytársaik se csinálták ezt. Bele gondolhatnának abba, ha ilyen messze laknak, akkor nem mindenki tudja megoldani, hogy elvigye a gyerekét. Vagy ha már ilyet szerveznek, akkor miért nem csinálják ott alvósra.

2022. ápr. 20. 17:42
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
5%

19-es

41 éves vagyok és akkoriban tényleg nem volt ilyen, nem hiányzott sosem. Van gyerekem, szerencsére eddig nem akart szülinapot az ovistársakkal, de fel vagyok rá készülve, hogy majd akar(hat) és majd megoldjuk valahogy. Hülyeségnek tartom (pláne oviban, mert egész nap együtt játszanak), de tudom, hogy divat.

2022. ápr. 20. 18:51
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én 47 vagyok és bizony már az én időmben is volt szülinapi buli. Sőt, nekem is volt. 🤩 10. voltam
2022. ápr. 20. 19:00
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
Elvinném, ha ennyire szeretne menni. Minden héten több száz km-t utazunk az egyik gyermekünk terápiái miatt, így egy másfél órás út nem oszt nem szoroz nekünk. A buli ideje alatt bevásárolnék, beülnék egyet vacsorázni, vagy mozira. Ha úgy van elvinném egy barátnőmet, aki ráér stb. Feltalálnám magam.
2022. ápr. 20. 19:08
 24/39 anonim ***** válasza:
87%
Nem rossz szülő vagy, hanem lusta. Majd visszakapod a gyerektől.
2022. ápr. 20. 19:42
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Én is 41 vagyok, de nálunk volt...
2022. ápr. 20. 19:50
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
43 éves vagyok,de nekem is volt 10 évesen, és engem is hívtak szülinapi bulira.
2022. ápr. 20. 19:51
 27/39 A kérdező kommentje:

Végül lehet a feleségem itthon tud lenni aztán addig elmegyünk valahova.

Én sem azt mondtam, hogy ne ünnepeljük meg egy gyereknek a születésnapját, de 9 gyerek társaságában? El nem tudom képzelni, hogy 10 gyerek mit fog csinàlni 4 órán keresztül, az evés tortázás legyen 1 óra. És a többi 3 óra? Leülnek és filmeznek? Meg ki fogja ezt a sok gyereket kordában tartani?

Nekem is volt anno szülinapi bulikàm, de max 2 játszó pajtim jött át, de ahogy a többiek is írták régebben ez tènyleg nem volt jellemző. Nem igen emlèkszem, hogy bárki szülinapjàn ott lettem volna csak amikor kamasz voltam.

Meg nem igaz, hogy elszigeteljük a gyereket a többi gyerektől, mert szoktak át jönni hozzá. Az, hogy még nem ismerjük az osztálytársa szüleit.. Nyilvàn összefutunk màr néhàny szülővel, amikor mentünk be valamièrt a suliba, de odáig még nem jutottunk, hogy telefonszámcsere meg hasonló, nem vagyunk mi sem az a nyomulós fajták. Nem gondolom, hogy ez jellemhiba.

2022. ápr. 20. 20:15
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

"El nem tudom képzelni, hogy 10 gyerek mit fog csinàlni 4 órán keresztül..."

Játszani.

2022. ápr. 20. 20:27
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem jellemhiba, én se vagyok egy különösebben barátkozós, de mivel nincs jogsim, a gyerekemet viszont nem szeretném a saját bénaságom miatt kihagyni semmiből, eddig még mindig szívbaj nélkül bekértem valaki mellé. Nem kell ahhoz öribarinak lenni, hogy Messengeren ráírj egy szülőre, akinek a gyerekével a tied jóbab van, hogy "Szia, Pistike anyukája/apukája vagyok, beférne mellétek a kocsiban, ha mentek a buliba? Mi szívesen hazahozzuk a végén őket." Még örülni is fognak, hogy nekik is egy fordulóval kevesebb.
2022. ápr. 20. 20:30
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem a többiek írtak, egy valaki írta. Mindenki más azt írta, hogy igenis sok zsúrban volt. Amúgy ugye nincs egy 10 éves gyereked? Igazából csak azt gondoltad, mindenki kinyalja a feneked, hogy ezek a mai gyerekek mindent akarnak, ugye? Csak mert egy gondoskodó szülő eltudja képzelni és nem ír ilyet: “El nem tudom képzelni, hogy 10 gyerek mit fog csinàlni 4 órán keresztül, az evés tortázás legyen 1 óra. És a többi 3 óra? Leülnek és filmeznek?” Talán ideje lenne, akkor megismerni a gyereked!
2022. ápr. 20. 20:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!