Mit tesztek a kenyérre/szendvicsbe 2-4 éves gyereknek?
Milyen felvágottakat kap? Vaj vagy margarin?
Tudnátok egészséges szendvicsbe valókat ajánlani?
2,5 éves. Kenyeret egyáltalán nem eszik, nagyon néha 2 harapás kiflit, így minden ilyesmi kiesett. Reggelire mindig zöldséget eszik. Uborka, rengeteg piros színű paprika, paradicsom, retek, sárgarépa, karalábé.
Kb. hetente egyszer elfogadja a rántottát, lágy tojást.
Szintén heti 1-2 alkalommal megeszi a szalámit, felvágottat, virslit. Ezekből mindig a magas hústartalamú, tartósítószer és szinezékmeneteset igyekszem megvenni, ha már úgyis alig eszik belőle, legyen legalább minőségibb.
Vajat szokott néha enni, 1-2 kockát úgy magában.
Sajtot egyáltalán nem eszi meg semmilyen formában.
Kefírt sokszor kér, meg tejitalt.
Hatalmas mennyiségben képes elpusztítani a kacsatöpörtyűt amit csinálok itthon, meg a sült bacont. Ez utóbbiakat igyekszem ritkán adni.
Mind2 gyerekem az intervallumba esik:
Vajkrémet, sajtkrémet szeretik jobban.
Kicsinek a nagy a vajat szerette, manapsàg nem.
Arra próbálok figyelni, hogy magasabb hústartalmú, jobb minőségű legyen.
De juszt se az kell nekik 😅
Egyébként egy idő után feladtam..
Mindent bekínálok nekik.
Az egyik imádja a kenőmájast, a másik a szagát se ( májnak sem)
A házi ( saját) kolbász nyerő mindkettőnek.
A sonka nem, szalonnàt nem is adtam ( túl zsírosnak ítéltem nekik)
Egyik gyerekem csak az uborkát eszi meg.
Másik pedig a kenyér helyett is ubi, paprika paradicsom, csemege uborka.
Savanyúságot mind2 szereti
Gyöngyhagyma, káposztasaláta (házi, rakok bele színnek kapiát, répàt is)emlegetett uborka jöhet.
Amelyik csak az uborkát szereti nyersen az nem szereti sem a lekvárt, sem a mézet.
Sokszor főttojáskarikát esznek a kenyérhez, ràntottát, tükörtojást nem.
Vagy sima sajtos melegszendvicset
Virsli mindig jöhetne..
Aztán szégyen, nem szégyen, de ha este pizzát sütök, akkor úgy csinálom, hogy reggelre péksütinek marad.
( gyakran 2/3 tk lisztből, hogy lassabban szívódjon fel, ez főleg miattam fontos)
A gyerekeim súlyának inkább azzal van baja, hogy kevés.. ennek ellenére vagy pont ezért próbálok a változatos, minőségi èzkezésre figyelni.
De nem szeretném megvonni az édességet sem teljesen, hanem csak jó szokásokat kialakítani, ezzel kapcsolatban is.
( nekem is sokszor fejtörést okoz)
Ehh kis válogatós, de nem olyan szempontból, hogy nem eszik semmit, hanem bizonyos fajtákat szeret. Meg szerintem ez nagyon nagyon gyerekfüggő. Nálunk gyanítok egy kis szenzorosságot bizonyos állaggal kapcsolatban.
Szeret egy bizonyos fajta fehérkenyeret héja nélkül, és az általam sütött zsemle belsejét. Nagyon sok vajjal, és vastagon májkrémmel, szereti a sonkát ha olyanja van, a barnára sütött szalonnát, tükörtojás fehérjét, uborkát csíkokra vágva, sárga színű koktél paradicsomot csak egy kicsit, mozzarella vagy edami sajtszeletet, melegszendvicset, sült kolbász karikát, bundáskenyeret tejföllel, palacsinta, műzli tejben.
Amit próbáltam de nem jött neki be: avokádó/krém, sajtkrémek, vajkrémek, lekvárok, körözöttek, egyéb házi pástétomok, túl erős ízű sajtok, tojás sárgája se átsütve se folyósan, különböző egészségesebb kenyerek se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!