Mikor kapta meg a gyermeked a kullancs elleni védő oltást?
Nem kullancs elleni. Csak a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás ellen van.
A többi kullancs által terjesztett betegséget továbbra is elkaphatja a gyerek. Pl Lyme kór.
1 éves koràban, másik gyerek 2,5 éves koràban, tavaly februárban kapták az elsőt.
A nagynak 1 évesen sok oltása volt nagyon, majd elfelejtettem, aztán covid miatt nem nagyon mentünk, majd tél lett.
Aztán már nem húztam tovàbb.
Így is volt mindegyiknek tavaly előtt kullancsa, nekem is, tavaly 2 is..
De látod,kérdező, a 3. válaszban is benne van,hogy:
"Így is volt mindegyiknek tavaly előtt kullancsa, nekem is, tavaly 2 is.."
Mintha az oltás védene a kullancstól. Ez egy hatalmas tévhit. És sajnos mégis elhiszi sok ember.
CSAK az agyvelőgyulladás ellen véd!
Koszi a választ 3as.
Na figyelj. Ennyi volt a kérdésem hogy ki mikor adatta be. Most mit kell itt feszíteni a húrt, hogy ki mit hisz? Engem ennyi érdekelt, hogy ki mikor adatta be és kész. De írod továbbra is mi ellen véd..
4.
Most írta volna ki, hogy a kullancs ellen terjesztett bla bla bla?
Az orvos is és a Védőnő is kullancs ellenit mondott nekem, holott pontosan tudjuk, hogy csak egy betegség ellen véd, nem elűzi őket és a lyme kór ellen sem véd.
Nyugi!
3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!