Mire számítsak ha magunkkal visszük az esküvőre a kislányunkat?
Májusban hivatalosak leszünk egy családtag esküvőjére. Júniusban lesz 2 éves a kislányunk és még soha nem találkozott ilyen sok emberrel, mint ahányat meghívtak. Az az igazság hogy akiket régen látott azokkal is az elején szégyenlős, bújós és idő kell míg feloldódik. Ezen az esküvőn viszont 80an tuti hogy leszünk. Sosem vittük eddig nagyon sehova kirándulni nyaralni. Csak nálunk szoktuk elvinni játszótérre, sétálni, néha boltba, meg 2 hetente a szüleimhez visszük el. Az a baj hogy 3ig délután mindig aludni szokott és addigra már ott kell lennünk, mivel kezdődik a polgári szertartás. A vacsora maga a lagzi 7től lesz akkor meg már fürdetni szoktuk. Fogalmam sincs hogy fogjuk megoldani az uzsonnáztatást fürdést vacsorát. Szállást biztosítanak mindenkinek de kiságy szerintem nem lesz. A másik hogy mostanában eléggé hisztis akaratos lett és nem igazán hallgat rám ha rászólok nem szabad vmit. Olyankor jön a hiszti sírás, játék pufoles, tombolás. Vagy ha fájni kezd az ínye mert még fogzunk, vagy ha épp rosszabb napja van. Nem tudom hogy fogja ezt bírni hogy fog tudni csendben ülni a szertartásokon, lagzin hogy fog enni, inni. Sajnos asztalnál nem nagyon akar enni sose így bennt a szobába kell sokszor etetni mesenézés közben. Vagy játék közben futkozva utána. Nem szeretném ha emiatt az a sok ember megszólna minket de nem tudjuk másra bízni mert a szüleimnél sose volt napokat nem igazán tudják a szokásait napirendjét, hisztijeit kezelni ha előjönne. Férjem szülei pedig szintén hivatalosak az esküvőre szóval nem tudom hogy fogjuk megoldani ezt a kislányunkkal.
Esetleg volt már itt valaki kisgyerekkel 2 évessel esküvőn? Hogy oldanatok meg a kajalasokat furdetest altatast?
Nem vinném el. Már most elkezdeném szoktatni arra, hogy nagyszülő vigyázzon rá. Ha meg elviszitek, akkor rugalmasan kell kezelni mindent. Majd alszik a kocsiban. Majd eszik valamit várakozás közben. Nyűgös lesz, nem fog csendben ülni. Nem fogtok bulizni, nem fogjátok magatokat jól érezni, csak mentek a gyerek után. Este meg legalább az egyikőtöknek véget ér a buli elég korán, mert onnantól fent kell maradni vele a szobában, ha lefeküdt.
Bár mi sosem voltunk ennyire merevek az étkezéssel, fürdetéssel, altatással, mint ahogy az a te leírásodból lejött. Ilyen napokon minden csúszik/csúszott. Nyaralásokkor sem vettük soha szigorúan a fürdetést és a lefekvést. Nyilván nem este 11-ig volt fent ilyenkor se a gyerek, de simán eltoltunk mindent 1-1,5 órával
Kéne keresni valakit (a rokonságon kívül), aki a délutáni szertartások alatt vigyáz rá. Jó esetben végig is alussza ennek az időnek egy részét. Aztán, este 7-től legyetek vele kicsit a lagziban, de ha nyűgös lesz, vigyétek haza, fektessétek le, altassátok el. Ha kimarad egy nap a fürdés, semmi baja nem lesz. Ha elalszik, és a vigyázó ember éjjel is vállalja, akkor ti rábízhatjátok és visszamehettek a lagziba.
Ennél jobbat nem tudok.
A délutáni szertartásokkal az a baj, hogy keresztbe vágják az alvását és egy kialvatlan, dackorszakos kétéves kiszámíthatatlan.
A lagzi lehet neki érdekes, ott különösebben viselkednie sem kell, de ha túl sok neki az ember vagy a zaj, akkor értelemszerűen haza kell vinni. Esetleg a pincérekkel beszélni kell, hogy ti esetleg 2-3 óra múlva tudjátok megenni az ünnepi vacsorát.
Lehet, hogy sokan lepontoznak ezekért. Akinek van jobb ötlete, írja le.
Én eleve nem igy nevelném.
Mintha burokban élne. Tv elött etetni?! Jézusom.
Az én fiam is 2 éves, mi 2 hete voltunk lagzin.
Mig odaértünk (szintén 3kor kezdődött) aludt a kocsiban.
Simán elvolt az ölemben csendben a szertartás alatt. A vacsinál is kulturáltan evett velünk az ölünkben.
Nem fürdött időben?! Na bumm. 11ig simán eltancolgatott, volt még 3 hasonló korú gyerek, velük eljátszott.
#2 vagyok.
Erre még reagálnék:
"nem tudjuk másra bízni mert a szüleimnél sose volt napokat nem igazán tudják a szokásait napirendjét, hisztijeit kezelni ha előjönne"
Én ebben nem látok problémát, ha a te szüleid nem hivatalosak az esküvőre. Milyen egy ekkora gyerek napirendje? Alvás után felébred, tisztába kell tenni, meg kell uzsonnáztatni, és játszani kell vele vacsoráig. Hisztijeit hogyan kell kezelni? Ahogyan minden más gyerekét. Ők is fölneveltek téged, tudták kezelni a te hisztijeidet, nem? Ha esetleg van 1-2 bevált tipped, persze mondd el nekik, de nem kell ezt túldramatizálni.
Én is megpróbálnám a nagyszülőre bízni. Májusig még van lehetőséged egy-egy délutánra kicsit hozzászoktatni, elmesélni nekik, hogy mi a teendő ha így vagy úgy reagál, stb. Ha ez nem opció egyáltalán, akármilyen okból is, akkor én azt mondanám, hogy a szertartásra elmennék a gyerekkel, és ennyi. Az a szülő, akinek a közvetlen családjában történik az esküvő, maradhatna végig (ez ha jól értem, a férjed lenne), de a másik menjen a gyerekkel haza.
Én sem vagyok merev a napirenddel kapcsolatban, nálunk a lányom az, aki nagyon ragaszkodik a szigorú pontokhoz. Nagyon kis ügyes, este fél6-kor már tolja az apját a konyha felé, hogy "apa, nyamnyam", és áll be mellé a toronyba, hogy együtt készítsék a vacsit. Mert ő megszokta, hogy olyankor ez a program. Nem azért, mert mi erőltetjük :D Szóval a lányom esetében eltolni 1-1,5 órával az ilyesmit nem a mi merevségünk miatt nem opció. Lehet a kérdező gyereke is hasonló természetű.
De miert neveled ilyen szerencsetlennek ?
Nem viszitek sehova ?
Bar amilyen rugalmatlan vagy te is, bakker, ugyan mi lenne, ha nem furdik meg 7 kor meg nem 3 kor kel fel otthon hanem a kocsiba alszik utkozben ??
Ne legyel mar ilyen, vagy ha mar ilyen vagy legalabb az o eletet ne tedd tonkre.
Ha te nem ugyanaz a troll vagy, mint az előtted lévő síró kamaszfiú.... -_-
Akkor egy átlag 2 éves egy esküvőn elájul a menyasszonytól, a lagziban meg táncol. Enni eszik, mit akar, meg amikor akar, fürdeni nyilván nem fog aznap, kiságy meg minden ócska garniszállón kérhető, de ha nincs nekik, szerezz egy utazóágyat. Vagy ágyazz meg neki a földön.
Aludni útközben fog a szertartás előtt, este meg simán hagyd fent lenni, amíg bírja, nem napirend szerint, ha meg kidől, akkor irány a szállás.
És amúgy miért nem viszitek emberek közé....? o.O
Káészra, hisztire, sírásra! Hangos a zene, sok az ember. En biztosan otthon hagynám a nagyszulokre. Jojjenek hozzátos, így a saját kornyezetében lesz a gyerek.
En szeretnék a férjemmel szorakozni, kikapcsolodni, nem a gyerek után szaladgálni, cipelni.
A mi esküvőnkre egyik barátnőm elhozta a kislányát, ő akkor még épphogy 1 éves volt, nagyon nem bírta, végig sírt, hamar el is kellett menniük. Legközelebb ugyanez a barátnőm már rutinosabb volt, egy közös barátnőnk esküvőjére már inkább nem hozta az akkor egyébként már 2 éves kislányt, a férje unokanővérére lett bízva, akivel előtte párszor találkozott, de sose aludt még nála. Persze izgultak mi lesz, de nem volt semmi probléma. Szóval ez az egyik megoldás, hogy rizikóztok.
A legjobb barátnőm esküvőjén szintén volt egy fiatal pár pici 2 év körüli gyerekkel, neki a szálláshelyre (ami helyben volt) vittek egy utazóágyat, amikor elálmosodott, ott szépen elaltatták és volt velük egy az esküvőre nem hivatalos rokon, aki vigyázott rá, amíg ők visszajöhettek bulizni. A fürdetést nem tudom hogy oldották meg (nekünk pl van összecsukható kádunk direkt utazásokhoz), vagy aznap nem fürdött.
Etetésnél meg gondolom azért kell a szobában mesével enni, mert különben unatkozik (én is így vagyok vele... ha nem társaságban eszek, mindig nézek valamit), de ott a nagy tömegben unatkozni biztos nem fog.
Ha mi mennénk esküvőre, én vinném a kisfiamat, max mi is elaltatnánk és utána valaki vigyázna rá.
Azért ennyire napirend szerint élni, tv előtt etetni, parázni mindentől, komoly.
Ne vidd el a gyereket, kapcsolódjatok ki nélküle, túl fogja élni.
Ha meg viszed, kicsit rugalmasabban, ő is had bulizzon, táncoljon. Majd alszik ha kidől, ha meg nem eszik, hát így járt, ne rohangálj utána. Esetleg előző napokon pár órával előbb/később rakd le aludni hogy mire eljön a lagzi napja, úgy jöjjön ki hogy a kocsiban aludjon, és a szertartás előtt ébredjen.
Kislányom most 2 éves, szokott velünk társaságba járni, nagyon jól elszórakozik és együttél a hangulattal, amióta tud járni megy magától, előtte hordozóval volt rámkötve, nagyon szereti az összejöveteleket, 1 órán belül feloldódik idegenek között is. Ha kinti buli van, viszem a régi babakocsiját, abban alszik a szabadban, bent meg valahol ahol le tudom rakni, nem kell túlparázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!