Minden iskola előtt álló kisgyerek tud olvasni, és internetezik már?
Kisfiam 6 éves,jövő szeptemberben megy iskolába,tudja a számokat,összead,de a betűk nem nagyon érdeklik,és nem engedem neki az internetezést.
Ez baj?
Iskola előtt már tudnia kellene olvasni?
A hasonló korú gyerekek már olvasnak(pár szót),beírják a számítógépbe az oldalak címeit,neteznek!
2.-tól tisztelettel kérdezném: te nem "birka" (???) szülőként viselkednél, és nem mutogadnád a betűket, ha a gyereked érdeklődne???????
Amúgy én is válaszoltam az említett kérdésre..
Annak idején én voltam az egyetlen az osztályban, aki úgy ment oda, hogy tudott írni-olvasni, hangsúlyozom: nem a szüleim erőltették....
Amúgy meg nekem kapóra is jött, mert az első hetekben sérülés érte a jobb kezemet, így kimaradtam a "tanulásból" néhány hétre, mégsem maradtam le :D
A kérdésre válaszolva pedig: akcelerációnak hívják azt a jelenséget, amikor a gyerekek "begyorsulnak". Manapság már hamarabb menstruálnak a lányok (hamarabb élnek szexuális életet is), hamarabb írnak-olvasnak-számolnak, stb.. stb... Persze nem mindenki, de ez az ingergazdag környezetnek, a felgyorsult világnak "köszönhető" (?).
Összegezve: ha egy gyerek érdeklődik 5 évesen a betűk iránt, akkor miért is ne tanítsa a szülő_ ettől még nem fog unatkozni az iskolában. Az iskolában a zsenik unatkoznak, belőlük meg igen kevés van..
Ha meg még a kisautók meg a rollezés érdekli (csak írtam valamit), az is teljesen rendben van, siettetni sem kell, majd a suliban megtanulja, mint ahogy mások is megtették/megteszik ezt.
Szerintem a 2.válaszoló nem az 5 év körüli gyerekekre gondolt, amikor a "birka" szülőket emlegette, hanem aki azt írja, hogy a gyereke 2 évesen ismeri az abc-t, és én ebben egyet is értek vele.
5 évesen én is tudtam olvasni, számolni nem igazán, a testvérem akkor más iskolába járt, és mindig ott ültem mellette és anyum mellett, amikor segített neki tanulni, így megtanultam én is, de pl. bátyám nem tudott sem írni, sem olvasni, sem számolni iskolakezdésre, mégis kitűnő volt végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!