Mit kell csinálni, ha a kisfiam lefekszik a földre az utcán?
Ha nem mehet arra amerre akar, akkor elfekszik a földön. Hiába próbálom felállítani, mintha rongyból lennének a lábai.
Ezt csinálja akkor is, mikor megyünk fel, a lépcső előtt eldobja magát, hempereg és nevet. Négykézláb akar felmászni a második emeletre. Nap mint nap ez van. Most lett 2 éves. Mit kell ilyenkor csinálni? Mondom neki, hogy felmegyünk, ha ezt csinálja, de nem hatja meg.
Nem lehet megcsinálni, hogy hazaviszed, nem csak játszóra menet van ez, hanem bank, ügyintézés, más program, ahova időre kell menni. Még csak az kéne, hogy visszaforduljak a kötelező programról, mert a gyereknek nincs kedve menni..
Én erővel megfogtam és vittem, miközben égett a fejem. Mondjuk az enyém nem rongybabát játszott csendben, hanem kiabált is közben és húzta magát az ellenkező irányba, próbált szabadulni és a földre feküdni vagy másik irányba szaladni. Nem érdekelt, én voltam az erősebb, mikor rugdosott a kezemben, meg lefogtam a lábát, majd letettem és megmondtam neki, hogy ne rugdosson, jó hangosan. Persze nem használt. Jó ciki dolog volt, próbáltam túlélni és nem megütni. Egyszer próbáltam otthagyni(játszó) ahol megtehettem ezt, rohadtul nem érdekelte, szerintem fel sem fogta, mit veszíthet. Egy évre rá megpróbáltam újra, akkor utánam szaladt sírva, de nem tanult 15 ilyen eset után sem, addig feszíti a húrt, amíg el nem szakad, utána sem fogad szót, sokszor visszaszaladt a játszóra, ha látta, hogy nézem.
Szerencsére ritkán csinálta, nálunk abból volt gond, hogy szaladt volna, én meg nem engedtem, mert elcsapja az autó vagy elvesztem a plázában, vagy leesik a mozgólépcsőn vagy eltűnik a tescóban..
Az vált be végül az évek múlásával, hogy elkezdtem visszafelé számolni, és szépen beiktattam valami negatívat, ha lejárt az idő és nem csinálta, amit kértem. Vagy takarítást, vagy elraktam valamijét. Gyönyörűen be tudom hívni 3 éves kora óta, semmi másra, csak erre jön, semmi szankciót nem kell már évek óta alkalmaznom, csak társult neki, hogyha lejár az idő valami rossz lesz számára.. ez is csak hosszú idő után rögzült, érdekes módon más "büntetés" nem válik be, pedig próbálkoztam/próbálkozok.
Pont, mint #9-es. Overálban felkaptam, mint egy táskát.
Mondjuk szerintem nem ciki, minden gyerek csinál ilyet..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!