Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit kell csinálni, ha a...

Mit kell csinálni, ha a kisfiam lefekszik a földre az utcán?

Figyelt kérdés

Ha nem mehet arra amerre akar, akkor elfekszik a földön. Hiába próbálom felállítani, mintha rongyból lennének a lábai.

Ezt csinálja akkor is, mikor megyünk fel, a lépcső előtt eldobja magát, hempereg és nevet. Négykézláb akar felmászni a második emeletre. Nap mint nap ez van. Most lett 2 éves. Mit kell ilyenkor csinálni? Mondom neki, hogy felmegyünk, ha ezt csinálja, de nem hatja meg.

2022. márc. 18. 18:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
21%

Nem lehet megcsinálni, hogy hazaviszed, nem csak játszóra menet van ez, hanem bank, ügyintézés, más program, ahova időre kell menni. Még csak az kéne, hogy visszaforduljak a kötelező programról, mert a gyereknek nincs kedve menni..

Én erővel megfogtam és vittem, miközben égett a fejem. Mondjuk az enyém nem rongybabát játszott csendben, hanem kiabált is közben és húzta magát az ellenkező irányba, próbált szabadulni és a földre feküdni vagy másik irányba szaladni. Nem érdekelt, én voltam az erősebb, mikor rugdosott a kezemben, meg lefogtam a lábát, majd letettem és megmondtam neki, hogy ne rugdosson, jó hangosan. Persze nem használt. Jó ciki dolog volt, próbáltam túlélni és nem megütni. Egyszer próbáltam otthagyni(játszó) ahol megtehettem ezt, rohadtul nem érdekelte, szerintem fel sem fogta, mit veszíthet. Egy évre rá megpróbáltam újra, akkor utánam szaladt sírva, de nem tanult 15 ilyen eset után sem, addig feszíti a húrt, amíg el nem szakad, utána sem fogad szót, sokszor visszaszaladt a játszóra, ha látta, hogy nézem.

Szerencsére ritkán csinálta, nálunk abból volt gond, hogy szaladt volna, én meg nem engedtem, mert elcsapja az autó vagy elvesztem a plázában, vagy leesik a mozgólépcsőn vagy eltűnik a tescóban..

Az vált be végül az évek múlásával, hogy elkezdtem visszafelé számolni, és szépen beiktattam valami negatívat, ha lejárt az idő és nem csinálta, amit kértem. Vagy takarítást, vagy elraktam valamijét. Gyönyörűen be tudom hívni 3 éves kora óta, semmi másra, csak erre jön, semmi szankciót nem kell már évek óta alkalmaznom, csak társult neki, hogyha lejár az idő valami rossz lesz számára.. ez is csak hosszú idő után rögzült, érdekes módon más "büntetés" nem válik be, pedig próbálkoztam/próbálkozok.

2022. márc. 18. 19:41
 12/21 anonim ***** válasza:
49%
Nalam is megy a 2 eves vilagga,babakocsi nelkul en sehova nem megyek,nem is tudom ti hogy mertek nekiindulni,de komolyan.😅 Sosem arra megy amerre en kerem,hanem ami neki tetszik. Gyalog a sarokig se jutnank kb soha...
2022. márc. 18. 19:47
 13/21 anonim ***** válasza:
8%
Megkérdezem mosolyogvq hogy most sózsák lettél :) ♥️? Mosolygok, magamban kacagok is :D és szeretettel röviden elmondom neki ahogy felveszem hogy hideg a föld és nem ülünk le,most megyünk ide vagy oda éppen. Utána még mondok valamit és ha nagyon le akar jönni, mondom hogy jöhetsz de akkor a lábadon és a nevét mondom:) . Hamar rájött jogy ez a rongybabásodás :) nem működik :) . Ha nagyon nem nem-eket ismételget akkor felidézem a kedvenc hiszti meséjét röviden, ezzel megnyugszik és terelődik a figyelme ♥️.
2022. márc. 18. 20:19
 14/21 anonim ***** válasza:
65%
Én azoknak mondanám, akik azt írták, hogy ciki volt, "égtek" egy-egy ilyen helyzetben. Ne tegyétek! Sosem tudhatjátok, mi van az épp ott jelen lévők fejében. Én, ha ilyet látok, sosem gondolom, hogy "Úristen, milyen gáz a szülő, vagy milyen gáz a gyerek." Bennem együttérzés van, mert tudom, milyen rossz érzés idegekkel elviselni ezt, hiszen az én gyerekem is csinál hasonlókat. A többi emberrel meg nem kell foglalkozni. Mindenki gyerekéből kirobban a bomba időnként. Aki ezt rossz szemmel nézni, az vagy még nem szülő (de egyszer jó eséllyel ő is az lesz, és akkor rögtön nézőpontot vált), vagy már szülő, de ezer éve elfelejtette ezt a korszakot. Láttam áruházban anyát a vállára téve őrjöngő 3 éves forma gyereket cipelni, amikor épp magából kikelve förmedt rá a gyerekre, hogy normális-e. Semmi rosszat nem gondoltam, csak együtt éreztem vele, mert tudom, milyen, ha az enyém csinál hasonlót.
2022. márc. 18. 20:35
 15/21 anonim ***** válasza:
67%
Nekem nincs gyerekem, és nem is szeretem különösebben őket, de ha ilyet látok, én semmi rosszat nem gondolok sem a gyerekről, sem a szülőről. Tisztában vagyok vele, hogy létezik dackorszak, meg hogy a gyerekek agya fejletlen, nem tudják szabályozni sem az érzéseiket, sem a viselkedésüket. Ez van, ne érezd magad rosszul miatta.
2022. márc. 18. 20:47
 16/21 anonim ***** válasza:
69%
Hát igen, ebben semmi ciki. Egyetlen gondolatom, ha ilyet látok, hogy de jó, hogy nem az én gyerekem csinálja most ezt.
2022. márc. 18. 20:56
 17/21 anonim ***** válasza:
77%
Volt, hogy higgadtan próbáltam kérni, hogy jöjjön, nem jött. Volt, hogy úgy csináltam, mintha elmennék, nem érdekelte. Volt, hogy játékosan akartam rá hatni, avval sem értem el semmit. Így csak az maradt, hogy felkaptam és vittem.
2022. márc. 18. 21:21
 18/21 anonim ***** válasza:

Pont, mint #9-es. Overálban felkaptam, mint egy táskát.

Mondjuk szerintem nem ciki, minden gyerek csinál ilyet..

2022. márc. 19. 08:58
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok választ. Volt már, hogy arrébb mentem tőle pár méterre, de ugyanúgy feküdt tovább percekig. A védőnő szerint valahogy ki kell zökkenteni.
2022. márc. 19. 11:15
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi lennék, hogy a 13-as válaszoló mit szed, kérnék én is. Szerintem negyed adag bőven elég lehet.
2022. márc. 19. 12:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!