Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermekotthonból ki lehet...

Gyermekotthonból ki lehet hozni gyereket egy-egy hétvégére?

Figyelt kérdés

Pl. hogy egy kisgyereket egy hétvégére kihozni, elvinni programokra vagy ilyenek.

Ennek mi a menete?

Annyit tudok hogy nagyon komoly eljaras van elotte, de pontosan mi?

2022. márc. 13. 13:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
96%
Ez az egy gyereket tamogatsz meg kihozod programokra ket esetben mukodik: a gyerek valamilyen rokon, vagy mint egy korábbi hozzaszolo írta, valahonnan bizonyítható ismerik egymást.
2022. márc. 13. 14:39
 12/21 anonim ***** válasza:
93%

Azt, amire gondolsz, patronàlàsnak hìvjàk. Közelemben több csalad is csinàlt ilyet. Nagyobb ünnepekre hazavihettek magukhoz az amùgy nem örökbefogadhatò gyereket. Gondolom, hogy valami csalàdias hangulatot megèljen, lassa hogyan elnek gyerekek a valò èletben (többgyerekes ismerőseim patronàltak)

Az intèzetben levő gyerekek nem örökbefogadhatòak, vagya nnyira sèrültek, hogy nem kellettek senkinek. Sokuknak börtönben vannak a szüleik. Van akiket valòs vagy mondvacsinàlt okkal erőszakkal emeltek ki a csalàdjukbòl.

2022. márc. 13. 14:57
 13/21 anonim ***** válasza:
92%
Nem vagyok szakember és tegyük fel elhiszem, hogy nem pedofil céllal akar valaki menhelyi kutya módjára "sétára vinni" egy gyereket, de szerintem ez akkor is több sebből vérzik. Elviszi valaki az adott gyereket mondjuk állatkerti látogatásra, ahonnan elszökik. Közben akkor ki tehető felelőssé? Vagy megsérül. Eleve hogy veszi ki magát, hogy valaki csak úgy elvisz egy gyereket, egy adott programra, hogy a saját vállát kicsit veregesse, hogy "na ma is tettem valamit a karmám érdekében" , aztán többet rá se néz? Szerintem ez így nagyon nem tesz jót nekik, és már eleve elég sérült környezetben élnek, amit nem tetőznék tovább.
2022. márc. 13. 16:59
 14/21 A kérdező kommentje:

Ugy latom nem megy a szovegertes.

Nem besetalni akarok random es kihozni egy gyereket. Mint mar emlitettem tisztaban vagyok vele hogy ezt egy komoly eljaras elozi meg. Azt kerdeztem hogy mi a menete. Aki erre nem tud valaszt adni az ne valaszoljon!

Igen arra gondoltam amit a #11es irt

2022. márc. 13. 17:04
 15/21 anonim ***** válasza:
85%

Azét ez nem a Zara hogy megveszem ki hozom a kabátot elmegyek benne bulizni majd hétfőn visszaviszem.

Ez egy élő lény aki nem a legjob körülmények között el.

2022. márc. 13. 18:29
 16/21 anonim ***** válasza:
92%
Pedobear befigyel
2022. márc. 13. 23:37
 17/21 A kérdező kommentje:
tuti:DDD
2022. márc. 13. 23:45
 18/21 anonim válasza:
39%
Egyáltalán nem lehet ilyet. A szülein kívül senkinek nem adják oda őket.
2022. márc. 14. 18:02
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

18!

Dehogynem. Kiadjak az összes verrokonanak, tehát a nagykorú testvérnek, nagyneninek, nagyszulonek, illetve a bizonyítottan a gyerek alltal ismert személynek.

2022. márc. 14. 18:04
 20/21 anonim válasza:

Én dolgoztam ilyen helyen és elvileg van rá lehetőség, mert ott is előfordult ilyen, hogy valaki jótékonykodott vagy ilyesmi, de azt nem tudom pontosan, hogy és milyen körülmények között volt rá lehetőség, mi alapján engedélyezték.

Valaki írta, hogy csak a szüleinek adhatják ki.

Annak adhatják ki aki a hivatalos gyámja, az nem biztos, hogy a szülő.

2022. ápr. 30. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!