Miert van ilyen sok sni-s autista aspergeres kisgyerek?
Nálunk tv két éves korától volt csak a lakásban, okostelefonon bogyó és babóca meg zenés videók egy éves kortól pár perceket csak.
Uncsitesóméknál tv és telefon babakortól, ott semmi baja a gyereknek, pedig náluk a tv éjjel nappal ment, "hogy legyen valami háttérzaj" és "szereti nézni. Az ételek nagyrésze magunk termelt(rokonoknál termett), a gyerek sajnos nem volt hajlandó bolti ételt enni, sem tápszert, pedig próbálkoztam.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy az okos eszközös használata(tehát nem az, hogy képernyőtbámulnak), a működési elvük egyszerűsége "butítja" a csecsemáket és kevésbé tesz fogékonnyá összetett kommunikáció, működési elvek megértésére. Tehát konkrétan az, hogy ujjal húz, vált videót, feloldja a zárat.. bár nem tudom. 50 éve két generáció nőtt fel mesebámuláson mértéktelenül, én napi 3-4 órát néztem kiskoromtól kezdve, és semmi.. sőt inkább pozitív hatása lett(jó memória). A gyerekem akkor kezdett beszélni, mikor lett tévénk, és a tévéből hallott kifejezéseket énekelte. Jól le is pontozták anno meg töröltették, mint troll kommentet, pedig pár nappal tvvásárlás után indult be robbanásszerűen a beszéd:)
Szerintem amúgy teljesen random. Ismerek egy férfit, több különböző nő, 4 gyerek. Első lány nem auti, 3 év különbséggel egy fiú, nagyon enyhe auti, 15 év különbséggel fiú, erősen auti, 30 év különbséggel, fiú, nem auti, pedig az anya 40es, ő meg 60.
Random jön ki, ha van genetikai hajlam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!