Baj, hogy repked a kislanyom a kezevel?
3eves es mar joeideje megfigyeltem, hogy ha izgatott akkor elkezd par masodpercig repkedni, legyezni a kezevel. De ez egy nap rengetgszer megtortenik. Es tokre elkezdtem aggodni mert tudom h az autistak csinaljak ezt. Amugy a beszede is megkesett, 2 evesen kezdett beszelni, elotte semmi. Illetve felnottekkel nagyon bizalmatlan, szinte szorong a tarsasagukban. Gyerekekkel jol el van es szereti oket de a felnottekkel nem tud mit kezdenk, fel toluk. Szokta is mondani h felelemetes amikor kerdez tole egy felnott vmit.
Egyebkent a megkesett beszed miatt jarunk fejlesztesre ott sose merult fel az aztizmus en megis aggodom emiatt a repkedes miatt
Van vkinek tapasztalata errol?
Szia, én beszélhetnék neked a tapasztalataimról, mert egy kicsit autista vagyok.
Attól még nem lesz autista a gyerek, ha későn kezd el beszélni és repked a kezeivel.
Ennél gyanúsabb, ha szó szerint vesz mindent vagy echolál, szereti az ismétlődő cselekvéseket, például önmaga ringatásával nyugtatja magát.
Ha nem játszik szerepjátékokat, akkor erős a gyanú.
Társas készségei milyenek?
Látsz-e problémákat a kommunikációban?
Nem vesz mindent szo szerint, sot sztem erti a szoviccet. Szerepjatekokat nagyon szereti, telefonalas babatelefonnal, kavezoes, doktornenis jatek, kiskonyha, stb…
Gyerkekkel szivesen jatszik, de felnottek tarsasagaban szorong. Ha kerdezi vki akar olyan is akit ismer regota nem valaszol, odajon hozzam. Szoval a fenottekkel eleg bizalmatlan. De elofordul h a gyerekeknek se valaszol csak miutan teljesen feloldodott
Az éretlen idegrendszer jele.
DSZIT, TSMT segít.
Ettől még nem autista.
Az idegrendszeri éretlenség ernyőfogalom.
Ez olyan, mint az, hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.
Egy DSZIT terapeuta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!