3eves es mar joeideje megfigyeltem, hogy ha izgatott akkor elkezd par masodpercig repkedni, legyezni a kezevel. De ez egy nap rengetgszer megtortenik. Es tokre elkezdtem aggodni mert tudom h az autistak csinaljak ezt. Amugy a beszede is megkesett, 2 evesen kezdett beszelni, elotte semmi. Illetve felnottekkel nagyon bizalmatlan, szinte szorong a tarsasagukban. Gyerekekkel jol el van es szereti oket de a felnottekkel nem tud mit kezdenk, fel toluk. Szokta is mondani h felelemetes amikor kerdez tole egy felnott vmit.
Egyebkent a megkesett beszed miatt jarunk fejlesztesre ott sose merult fel az aztizmus en megis aggodom emiatt a repkedes miatt
Az a tapasztalat, hogy nincs két ugyanolyan autista és a szakemberek nagyon nehezen tudják diagnosztizálni. Ha aggódsz, fordulj speciálisan ezen a területen képzett szakemberhez és ne más anyuka, szomszéd, google alapján kezdj el rettegni!
2022. febr. 26. 10:04
3/19 A kérdező kommentje:
1-es direkt azert irtam meg a a megkesett beszedett es a kommunikacios problemait is…
2-nem anyuka,szomszed v google miatt aggodom, en vettem ezeket eszre es mint mondtam latta szakember hiszen a szakszolgalat irta ki nekunk a fejleszteseket…
Olyan jo lenne ha ezen a hulye forumon a kerdeste valaszolnanak az emberek
2022. febr. 26. 10:08
4/19 anonim válasza:
Nem baj
2022. febr. 26. 10:13
5/19 A kérdező kommentje:
De nem tudsz olvasni bakker?🤣 irtam h latta szakember, nem diagnozist varok itt a gyakorin hanem TAPSZTALATOKAT
2022. febr. 26. 10:38
6/19 anonim válasza:
De fogd fel kérlek, hogy irreleváns a tapasztalat. Ha a szakemberben nem merül fel a gyanú, akkor neked sincs mitől tartanod. De akkor rettegj, mert Marikának a gyakorin autista a gyereke. Szia!
2022. febr. 26. 10:49
7/19 anonim válasza:
Nem volt megkésett a beszéde, sőt viszonylag korán is kezdte el, de ha erre kaptatok fejlesztést akkor ott kérdezd meg tőlük a repkedést is.
2022. febr. 26. 10:58
8/19 anonim válasza:
Nem értem az ilyen kérdéseket. Leírsz egyébként cseppet sem objektív tapasztalatokat, miközben semmi egyéb dolog nem derül ki, például más gyerekekkel hogy viselkedik, amúgy a beszédfejlődést leszámítva minden normális-e, és sorolhatnám. Ahelyett, hogy szakembert kérdeznél, várod, hogy majd Körmös Jutka meg Pillás Aranka megerősít? Mit tudjuk mi, már ne is haragudj? Mindenki, tehát MINDENKI produkál autisztikus tüneteket, így te is. Nem önmagában 2-3 szerinted gyanús dolog felsorolása tesz autistává valakit, hanem szakemberek által felállított diagnózis kell hozzá, aminek csak egy pici pici része, hogy te otthon mit tapasztalsz (pontosan azért, mert jobbra balra olvas mindenki mindenféle hülyeséget és sokszor a legártatlanabb dologba is belelátnak mindent, emiatt felnagyítják azt). Vidd el szakemberhez, ne itt kérdezősködj, mert azon kívül, hogy magadra hozod a frászt meg bosszankodj, előrébb nem leszel.
2022. febr. 26. 11:13
9/19 A kérdező kommentje:
Ennrk az egesz oldalnak az a lenyege h egymas tapasztalait megosszuk. Ennyi erovel semmk ertelme nem lenne a gyakorinak, mindenre ra lehet mondani h “menj el szakemberhez”
2022. febr. 26. 12:04
10/19 anonim válasza:
Az én 3 éves lányom is csinálja néha, bár egyre kevesebbszer, régen elég sokszor csinálta. Voltunk (más ügyben) a pedagógiai szakszolgálaton felmérést csinálni róla. Semmi jel nem utal rá, hogy autista lenne. Megkésett beszéd és mozgás fejlődést állapítottak meg nála.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!