Hogyan lehet megtanítani a gyerekeknek, hogy nem nyúlhatnak az autóhoz?
Aki nem garázsban tartotta az autót, hanem például az udvaron, annál nem fordult elő, hogy megkarcolták?
Vendégek fognak hozzánk jönni pár napra, és garázs híján a kis udvarunkon fognak parkolni. 4 és 6 éves gyerekeim szeretnek egész nap az udvaron játszani (igen, télen is) és félek, hogy nekirohannak, megkarcolják stb
Tudják, hogy nem szabad bántani, de félek, hogy baleset történik. Nyilván az idő nagy részében kint leszünk velük, de nem tudom minden pillanatban őket figyelni.
Ne parkoljanak az udvarban.
Amugy meg Katika, Pistike, ne játszatok az autó körül.
Úgy, ahogyan megtanítottam nekik azt is, hogy a ház falát ne karcolják meg.
Fiam ilyen szempontból megbízható és fegyelmezett. Lányom viszont többször is csinált olyat, hogy a fehér falat friss, nedves fűvel zöldre festette. Iszonyúan ki voltam akadva ezeken, mégis többször megcsinálta. Végül hátul a szintén fehérre festett melléképületre azt mondtam, azt lehet színezni, csak a házat hagyja békén. Ez bevált.
Visszatérve az autóra: ha nem megbízhatóak a gyerekek, akkor addig a pár napig csak úgy legyenek kint, hogy egy felnőtt is kint van velük és figyel rájuk. Ill. kivételesen ne legyenek kint egész nap (noha teljesen jó, ha még télen is sokat vannak kint, de nem lesz bajuk tőle, ha most pár napig ez korlátozva lesz).
Végül is te ismered a gyerekeidet, hogy mennyire lehet megbízni bennük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!