Iskolaérettség vizsgálatánál mennyire döntő szempont a gyermek testsúlya?
Nincs már iskolaérettségi súlyhatár. Általában viszont az a tapasztalat, hogy a kisebb súlyú gyerekek fáradékonyabbak. Volt olyan tanítványom, aki 6 évesen elmagyarázta mi a gravitáció, 1000-ig számolt, délután pedig míg a többiek az udvaron rohangáltak, ő aludt.
A súlya tehát nem kizáró ok. Amúgy is a szülő dönt minden esetben, az iskolaérettségi teszt után csak javaslatot tesznek.
engem sem akartak engedni, én is 15 kg voltam, 100 cm és júliusban születtem. Aztán mégis engedtek, mert (nem nagyképűség, de így volt) annyira okos voltam, hogy azt mondták, többet ártana, ha nem mennék iskolába, mert 1 év múlva annyira előrehaladnék, hogy unnám az iskolát.
Szerintem amelyik gyerek ismeri a betűket, számokat netán ír, olvas nagy hiba visszatartani a súlya miatt.
Ki kell harcolni, hogy igenis mehessen iskolába.
Semmi baja nem lesz, ha egy évvel később megy suliba.
Az iskolát nem lehet elég későn kezdeni, csak túl korán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!