Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Iskolaérettség vizsgálatánál...

Iskolaérettség vizsgálatánál mennyire döntő szempont a gyermek testsúlya?

Figyelt kérdés
Ismerősöm gyermeke 5,5évesen csak 15-16kg között van. Elképzelhető, hogy emiatt nem fogják majd tavasszal iskolaérettnek nyilvánítani? Hallottatok esetleg hasonlóról a környezetetekben? (Amúgy nagyon okos, rendkívül mozgékony, állítólag eszik is rendesen, mégsem hízik.)
2010. szept. 11. 14:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%

Nincs már iskolaérettségi súlyhatár. Általában viszont az a tapasztalat, hogy a kisebb súlyú gyerekek fáradékonyabbak. Volt olyan tanítványom, aki 6 évesen elmagyarázta mi a gravitáció, 1000-ig számolt, délután pedig míg a többiek az udvaron rohangáltak, ő aludt.

A súlya tehát nem kizáró ok. Amúgy is a szülő dönt minden esetben, az iskolaérettségi teszt után csak javaslatot tesznek.

2010. szept. 13. 13:43
 12/14 anonim ***** válasza:

engem sem akartak engedni, én is 15 kg voltam, 100 cm és júliusban születtem. Aztán mégis engedtek, mert (nem nagyképűség, de így volt) annyira okos voltam, hogy azt mondták, többet ártana, ha nem mennék iskolába, mert 1 év múlva annyira előrehaladnék, hogy unnám az iskolát.

Szerintem amelyik gyerek ismeri a betűket, számokat netán ír, olvas nagy hiba visszatartani a súlya miatt.

Ki kell harcolni, hogy igenis mehessen iskolába.

2010. szept. 13. 13:44
 13/14 A kérdező kommentje:
13.45! Igazad van, mert az anyuka elmondása szerint elég sokat alszik még délutánonként.
2010. szept. 13. 13:54
 14/14 anonim ***** válasza:
66%

Semmi baja nem lesz, ha egy évvel később megy suliba.

Az iskolát nem lehet elég későn kezdeni, csak túl korán.

2010. szept. 13. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!