Fura a párom lánya vagy csak nekem az ?
Nekem van 2 lányom ,8 és 10 évesek . pároknak egy 9 éves . Kislány velünk lakik 2 hónapja .
Állandó figyelmet igényel , amint nincs mellette valaki csúnyán beszél ,hülyeségeket csinál ,pl étel maradékokat dug ide oda , és mindenféle butaságokat , ami még egy 2-3 éves gyerektől talán normális is lenne .
Lányaim hívják játszani , de kislány nem akar , csak áll nézi őket , és szopja az ujjàt !!! Mondja a lányaimnak , hogy milyen állatságokat csináljanak , nem fogja őket elmondani . Persze lányok nem csinálják azt , szerencsére több eszük van , de elég aggasztó ez szerintem .Szinte semmit nem akar játszani , csak az ujjszopás , tv és telefon .
Ő ilyen a párom szerint , még kicsi … 9 évesen szerintem nem annyira, de mind1. Nektek mi a véleményetek ?
5 éve együtt vagyunk , eddig is sokat volt nálunk a lány , többet mint anyjánál .van külön szobája is . Nem érzi magát elnyomva ,visszük őt is mindenhova , semmiből nem marad ki soha , sőt… !Pszichológus nem opció , már voltunk , semmi eredménye .
Mivel hiába javasolták többen is a szakembert, ami a megoldás lenne, azt nem tartod opciónak, ezért csak egy reflexiót írnék. Én borzasztóan megsajnaltam ezt a lányt az írásod alapján, lerí róla, hogy mennyire vágyik a feltétel nélküli elfogadásra és szeretetre. Persze te sem vagy könnyű helyzetben, de amennyire tudod próbáld megerteni, hogy mit érezhet, élhet át, és nyújtsatok neki egy állandó, biztonságos környezetet, ez idővel segíteni fog, ha őszintén el tudod fogadni és szeretni.
Nem valószínű, hogy az értelmi képességével lenne gond, az valószínű már rég feltűnt volna a pedagógusainak és jelezték is volna..
Én bár anyukámmal nőttem fel de mivel ő elég rossz szülő volt, én is nagyon fura lettem. És engem küldött az iskola pszichológushoz de csak rajzolgattunk mindig.... Rahagytam a tanulást, inkább csavarogtam egyedül. Emiatt nem vettek fel a műszaki suliba ahová menni akartam, nem is erőltetttem utána már. Nagy nehezen, már felnőttként sikerült egy jó pszichológust találnom, előtte megjárták a poklot, kész szerencse hogy nem egy strici mellett landoltam...szóval eljöttem onnan és új életet kezdtem. 32 évesen tanulók szakmát, és most már van életcelom, végre normális embernek érzem magam.
Megjegyzés: anno rengeteget segített a törődés, már az is, ha valaki kedvesen rám mosolygott, megkérdezte hogy vagyok. Nincs rosszabb a ridegségnél egy sérült gyereknek:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!