Fura a párom lánya vagy csak nekem az ?
Nekem van 2 lányom ,8 és 10 évesek . pároknak egy 9 éves . Kislány velünk lakik 2 hónapja .
Állandó figyelmet igényel , amint nincs mellette valaki csúnyán beszél ,hülyeségeket csinál ,pl étel maradékokat dug ide oda , és mindenféle butaságokat , ami még egy 2-3 éves gyerektől talán normális is lenne .
Lányaim hívják játszani , de kislány nem akar , csak áll nézi őket , és szopja az ujjàt !!! Mondja a lányaimnak , hogy milyen állatságokat csináljanak , nem fogja őket elmondani . Persze lányok nem csinálják azt , szerencsére több eszük van , de elég aggasztó ez szerintem .Szinte semmit nem akar játszani , csak az ujjszopás , tv és telefon .
Ő ilyen a párom szerint , még kicsi … 9 évesen szerintem nem annyira, de mind1. Nektek mi a véleményetek ?
5 éve együtt vagyunk , eddig is sokat volt nálunk a lány , többet mint anyjánál .van külön szobája is . Nem érzi magát elnyomva ,visszük őt is mindenhova , semmiből nem marad ki soha , sőt… !Pszichológus nem opció , már voltunk , semmi eredménye .
Ahol egy ilyen nagy gyerek szopja az ujját, ott bizony súlyos lelki állapotok vannak.
Ne haragudj. Te csodálkozol, hogy a kislánnyal valami nem oké?
0 stabilitás az életében. Az anyja szart rá, ide oda lett tologatva mint a papír.
Hányszor voltatok pszichológusnál?
Oda hosszú ideig kell járni,hetente,hogy látszódjon az eredmény.(kb.1év)
Sőt a szülővel is elbeszélgetnek,ő mit tegyen otthon,hogy segítse a gyereket.
Te nem lennél fura, ha az anyád elutasítana, eltaszítana magától? A gyerek lelki sérült, nem azt kell nézni, hoyg mit nem csinál jól, hanem hogy hogy lehetne segíteni neki.
"Persze lányok nem csinálják azt , szerencsére több eszük van" Ez nem ész kérdése. A te lányaid normális családban élnek, az anyjuk foglalkozik velük. Felesleges egy olyan gyerekhez hasonlítani, aki nem kell az anyjának.
Mindenképpen segítségre volna szüksége a gyereknek, mert ha már alsóban le van maradva a tananyaggal, felsőben lehozhatatlanná fog válni a lemaradás.
Ha amúgy értelmes gyerek, csak az elhanyagoltsága miatt olyan amilyen, én újra járatnám vele ezt az iskolai évet. Esetleg ha ő másik suliba jár mint a te lányaid áthoznám őt is abba a suliba, így nektek is egyszerűbb lenne a hozás-vivés.
A meg nem csinált házikat és hasonlókat nálunk mind jelzik a Krétában, gondolom nálatok is. Találjatok ki egy rendszert, ami mindhárom gyerekre érvényes, hogy pl. házi hiány esetén nincs telefonozás két napig (azt mondtad, erre nagyon rá van kattanva, ezzel például motiválni lehetne).
Írtam , hogy 5 alkalom volt a pszichológus. Ő azt mondta minden Okés , apja pedig így hallani se akar másikról , homokba dugja a fejét …
Az életébe csak anyja nem volt stabil , nagyszülő , apuka mindig ott volt mellette ,mióta együtt lakunk párommal elejétol kezdve van külön szobája , saját kis helye , ahol mindig itthon van .
Nyilván anyuka hiánya viseli meg tudom . De pszichológus nélkül nem tudom mi lenne a jó megoldás , mert így , hogy én számlálom ,hogy ez így nem oké , párom szerint minden rendbe , csak egyre több és több konfliktus van köztünk , ez miatt pedig nem akarom elengedni a kapcsolatot , a gyerekek felnőnek …
"Az életébe csak anyja nem volt stabil , nagyszülő , apuka mindig ott volt mellette"
És ha már a szülők nem élnek együtt, nem az a szülő jelentené a legnagyobb stabilitást, aki neveli? Vagyis az anya. És pont neki nem kell, csak tologatták ide-oda, pont az anyja taszította el magától. Nem csoda, hogy problémái vannak.
Értesd meg az apjával, hogy a kislánynak segítségre van szüksége, hisz neki sem érdeke, hogy a lányából önbizalomhiányos, lelki sérült felnőtt váljon. Ha egyetlen pszichológus nem lát problémát, az nem jelenti azt, hogy nincs is. Ha a párodnak netán komoly fájdalmai lennének és egy orvos elküldené azzal, hogy semmi baja, elfogadná vagy keresne más szakembert?
Menni kell a következő pszichológushoz, addig, amíg valaki segíteni tud a gyereknek.
Szerintem az IQ-ját kellene megméretni, mert egész más ha gyenge képességű, netán értelmi fogyatékosság határán van. Akkor fejlesztést igényel meg persze akkor is a lelki traumáit a maga módján kezelni kellene.
Vagy ha figyelemzavara vagy vmi neuropszichológiai baja van.
Ha jó képességekkel viselkedik így, akkor meg súlyosan traumatizált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!